Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Kampung Pengkalan Nyireh, 22200 Kampung Raja, Terengganu, Malaysia

Cendol Zam Tambah Percuma Sehingga Kenyang

Assalamualaikum , alhamdulillah dapat jugak balik kampung bulan ni .. sebenarnya tak jadi sebab banjir teruk hari tu , banyak jugak jalan tutup then plan ke Melaka review homestay .. tup tup banjir dah okay , mak ayah pulak tak berapa sihat .. akhirnya balik ke plan asal , ke pangkuan mak ayah jugak yeahh .. 

Tapi kalau balik kampung memang tak sah tak pergi cari makan , ajak mak kuar jugak tamo xlarat then decide nak g Cendol Zam .. by the way kali ke dua la aku datang ke sini 


Suka datang kedai Cendol Zam ni sebab konsep dia lepas makan boleh tambah percuma tapi tak semua la .. yang boleh tambah cendol (rm2) , laksa , nasi goreng , teh o , pasembur .. 


Menu Baru - Udang 30 - 45 ekor = Rm10

Yang bestnya kali ni datang ada menu baru iaitu udang 30-45 ekor hanya RM10 .. apo lagi ! Terus cuba .. not bad weh jenuh gak nak habiskan haha siap bungkus bawak balik rumah lagi RM10 .


So tadi makan rojak buah (Rm4) cendol dua (Rm4) tambah percuma sampai boroi hahah .. murah-murah je kan .. memang berbaloi datang makan kat sini kalau balik kg , murah pun ye sedap pun ye ..


Tadi pos kat facebook , ramai pulak tanya lokasi kedai ni kat mana .. sorry orang Key El lokasi nya jauh dari suasana hiruk pikuk bandar haha .. mesti terliur tengok udang tu kan .. haaaa 

Lokasi : Depan Masjib Ibu Abbas , 22200 , Kampung Pengkalan Nyireh , Terengganu 

Facebook : Cendol Zam

Ulasan

Lynda Che Lah berkata…
Geram tgk udang besar2 tu. Murah pula..
Warisan Petani berkata…
kat sini pun ada kios macam tu.
Professor Cendol. Boleh tambah sampai kenyang.
titan berkata…
okeh.

udang tu nampak mengiurkan tekak.

hoho
atiehilmi.com berkata…
kenapa la makanan murah2 kat terengganu ??? adoi !!! kesian kite yang dok kat KL ni.. ahahaha~ serba mahal wakkkk..
Radhia Razali berkata…
terliurnye tengok cendol tue..udang tu pulak...haishhh..berbunyi2 dah perut saya ni
Nadia Johari berkata…
kene jalan2 pergi sanala..nampak sedap oii
Khir Khalid berkata…
Fuhhh mmg murah dan berbaloi sangat. Udang tu dgn cendol pun nampak sgt sedap. Mmg patut singgah klu jenjalan ke sana.
Miera Hassan berkata…
Murahnya RM10..!!!!!!!
Mimie berkata…
Time panas panas minum cendol nikmatnya lahai
Lya Akif Imtiyaz berkata…
Mari makang mari makang..opkos laa nak g jugok esok bilo sebab blh percoma tuu..hahaha
Mimin Adam berkata…
meriah makan naaaa
Tertarik dengan menu udang 45 ekor hanya rm10 .. fulamakkk !!! Harga diaaa macam tak pecaya
back to top