Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Cara Merawat Rambut Gugur Dengan Berkesan | Tyzara Shampoo

Orang kata mencegah itu lebih baik dari merawat , tapi dalam kes aku ni dah kena buat rawatan dah .. sebabnya aku ada masalah yang membuatkan kemahkotaan seorang wanita itu terjejas .. bunyi macam serious talk je kan , tapi memang serious talk ni ! one more thing aku rasa bukan aku seorang je ada …

Rayyan Buat Umi Cemas | Pengajaran Untuk Umi

Assalamualaikum 
Bila ada anak yang makin membesar , semestinya makin lasak dan aktif , semua benda dia nak explore .. jadi benda tu semua normal la kan .. cuma aku yang kena banyak waspada dan hati-hati .. tambah-tambah sekarang dah pandai ambil apa je ada kat depan mata dia .. setakat ni takde a…

Cara Mudah Putihkan Ketiak secara semulajadi dengan Krim Ceklawa

Assalamualaikum .. 

Hai semua , ni nak tanya satu benda rahsia tapi penting sangat dalam mencantikkan dalaman diri , tak kira lah perempuan ke lelaki ke semua sama je , pstt ketiak korang putih gebu tak ?opss hihi kalau korang ada masalah ketiak hitam / tak berapa nak putih atau pun daki-daki degi…

Collaboration with TheCovets | Malaysia's First Beauty Platform

Assalamualaikum and hye :)
Kolaborasi dengan TheCovets. Apa itu TheCovets ? Korang suka cantik-cantik tak ? Haaa aku memang sukakan kecantikan , kadang-kadang ambil masa berjam-jam stalk orang-orang yang cantik , tutorial mekap , tips kecantikan di majalah atau instagram .. by the way kita semua ca…

Percutian Awesome di Hard Rock Hotel Penang dengan Traveloka

Assalamualaikum


Hai korang , antara negeri yang aku suka pergi untuk bercuti ialah PENANG !! Selain Terengganu, Penang dengan laut memang tak dapat dipisahkan. Jadi kalau ke sana, memang tak sahlaa kalau tak ke pantai. Pulau kecil yang terletak di utara tanah air ni memang sentiasa penuh dengan pel…

EZBUY.MY | SHOPPING ONLINE MURAH DAN MUDAH !

Ezbuy.My | Laman Shopping Online Murah dan Mudah | Hai korang semua , kali ni Qaseh nak share satu laman web shopping online yang memang mudah dan barang yang berkualiti dengan harga yang sangat murah ! mungkin dah ramai yang shopping kat sini dan juga ada yang masih tak tahu kan ,so aku nak kenalk…

Perkembangan Rayyan di usia 7 bulan

Assalamualaikum and hye :) Lama rasanya tak bercerita tentang Rayyan , sebab baru-baru ni internet tersangat lah buat hal dan kedua charger laptop tertinggal di kampung , so now dah boleh berblog setiap hari , inshaaAllah semoga istiqamah , nak mulakan balik kerajinan berblog .. harapnya hehehe
Pe…

FOUNDATION REVIEW | COCOBLANC MALAYSIA AURA FOUNDATION STICK

hello girls ~  korang suka makeup tak ? btw makeup ni tak semestinya kena tebal-tebal macam opera cina or macam nak pergi kawen sekali lagi , dengan bulu mata palsu yang memberatkan mata .. haha bagi aku makeup ni sesuatu yang menceriakan sedikit wajah dari warna kusam walaupun secalit gincu dah …