16 Sept 2014

REVIEW APLIKASI MUDAH UNTUK BLOGGER | APLIKASI EDISI BLOG DI PLAYSTORE

Khas untuk blogger dan juga bukan blogger , ada application terbaru di Play Store , haaa application yg bernama  EDISI BLOG  , kalau korang nak tahu application ni memang sangat memudahkan qaseh sebenarnya , biasa kalau qaseh nak blogwalking , masuk facebook atau blog , cari ping dari blogger2 lain ..

Tapi dengan application EDISI BLOG ni , memang sgt mudah dan cepat je , jadi sila lah download EDISI BLOG di Playstore sekrang , boleh klik DISINI ataupun search com.edisi.blog di Playstore .



Tutorial nya sangat mudah , bila korang dah install EDISI BLOG , tekan di simbol bertitik tiga kat atas sekali , dan pilih masuk / daftar ..

Langkah ke dua , korang tekan di kotak daftar tu , lepas tu isi kan nama anda , link blog , email dan juga password , tadaaaa siap daftar .. sila log masuk kembali ..


Bila dah daftar , cuba tekan di ruangan yg trtulis BLOGGER , korang boleh tengok blogger-blogger yang sudah mendaftar , jadi korang boleh luaskan network korang dari situ .. yang tak kenal mahupun yang dah kenal , tapi maaf ye , application ni bukan untuk brborak , hanya ping blog anda dengan cara mudah dah cepat


Yang bestnya , bila korang dah submit link , secara automatik entry baru korang akan terpapar di ruangan TERKINI atas tu .. link2 terbaru dari rakan2 blogger yg dah mendaftar akan keluar di situ , nak tengok yang popular sepanjang zaman pun boleh , hanya klik di ruangan Popular .. okeyh !


Oh ye , mungkin ada yang mencari-cari profile anda sendiri , biasalah benda baru agak memeningkan , haaa tekan di simbol tiga titik kat atas , cari ping ..

Bila dah jumpa , akan keluar macam gambar di atas , ada nampak simbol setting kat atas sekali ? Tekan di situ untuk melihat profile anda dan juga mengupload avatar korang yang cantik dan hensem itu !!! Senang gila kan ?


Setakat ini application EDISI BLOG hanya untuk pengguna android sahaja ! Mungkin nanti akan ada update untuk pengguna yang lain , yang tu kita tunggu dan lihat .. jadi apa pendapat anda tentang applikasi EDISI BLOG ini ???

Nak tahu lebih lanjut tentang app EDISI BLOG , boleh tekan di versi , tentang app ini :')

✿INA AINAA✿ said...

Apps ni memang terbaikk.. I loike

Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta. Social Media Expert Coach. Speaker Digital Marketing. Pembekal dan Pemborong Biskut Homemade dan Kudapan buatan Asnaf. said...

da daftar tadi tapi tak boleh log in

Qaseh Dalia said...

Try reg balik kak ieta

Ruby said...

dah install. dah guna. dah upload gambar. keseluruhannya I LIKE!

Ooh Deo said...

menarik..!

Unknown said...

Mamamyja baru lepas install, cuma gambar jer x leh nak tukar. Ntah napa ntah. Hehehee

Dkna Abza said...

Suka..suka..sukaa..

Unknown said...

Alaaa.. Tak boleh kat iphone 😞

Unknown said...

Emmm dh donwload tapi takleh ping entry... camne ek

jnnhmds said...

sama la. dah download tapi takleh tukar profile pic. :(

jnnhmds said...

dah download tapi tak boleh tukar profile pic jugak :(