Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Bicara Soal Kahwin

Assalamualaikum , oh ye sebelum tu qaseh nak bagitahu qaseh belum berkahwin , motif nya ada blogger hebat menyatakan saya menyembunyikan identiti haha :p


Bismillahirahmanirahim , nak masuk ke fasa perkahwinan ni memang sangat menguji kesabaran , tapi alahmdulillah step by step brjalan lancar , aku , 26 tahun  tapi aku rasa macam langsung tak bersedia untuk menjejakkan kaki ke alam perkahwinan , no no no ! not like that , cuma tak tahu mana nak mula , fikir-fikir yaAllah memang banyak nak kena fikir , patutla ramai yang tensen-tensen fikirkan bab-bab kahwin ni , lagi tensen kalau dapat pasangan yang seratus peratus letak atas bahu perempuan , hey kau nak kahwin ke tak nak ! oh demmm . tu yang kena banyak sabar 

Aku pulak jenis cepat serabut kalau orang push-push aku , last-last aku angkat kaki blah , dah tak payah kahwin senang cerita , tapi tu bila pemikiran serabut so jadi dah agak mental , pergh payah gak r nak kahwin ni sampai tahap mental , iskkk nak rasa nak nangis , sebab tak tahu macamana , aku perlukan pertolongan ,huwaaaaaa tolong ! aku memang perlukan prtolongan kawan-kawan , memang aku tak mampu nak buat sorang , perghh memang nangis !

Ooo Allah help me .. 


Comments

lisa said…
bersabarlah :) semoga dipermudahkan. minta tolong dan nasehat dengan orang2 terdekat dan yang lebih ariff :)
lisa said…
bersabarlah :) semoga dipermudahkan. minta tolong dan nasehat dengan orang2 terdekat dan yang lebih ariff :)
Farrah MF said…
Rencana Allah sentiasa yang TERBAIK untuk kita :)
ewanthology said…
nak buat perkara baru mmg kena minta tolong org yg berpengalaman.
ezy.xixii said…
kene byk bersabar..
doa byk2 smge Allah permudahkn segalanya..
lepas kawen mmg lega sgt2..
=)
penaberkala said…
Tahniah..
Selamat membuat persediaan...
Semoga semuanya berjalan lancar