Selamat Hari Lahir Abg Ben Ashaari

Assalamualaikum  entry ni khas untuk my idol bloggers,dulu-dulu abg ben pernah wish my besday dalam entry nya so now qaseh pun nak buat entry khas g…

[TRAVEL] SUNGAI MERBOK ,apa yang menarik dan pengalaman naik bot

Assalamualaikum SUNGAI MERBOK KEDAH dijadikan destinasi pelancongan eko kerana mempunyai unsur sejarah ,kaya khazanah alam semula jadi Haaa entry lep…

Simple GA - 3d Puzzle

Assalamualaikum bangun pagi-pagi bukak laptop tengok tarikh dah nak dekat 29 hb , aiyok so cepat-cepat buat entry dengan muka sememeh demi  3d Puzzle…

Hijrah Yang Sia-Sia

1. Kita hanya memohon doa kepada Allah agar dikurniakan kebaikan dan kesejahteraan terhadap diri kita sahaja, tetapi kita di dalam doa, kita tidak…

Nasihat Kau Bagaimana?

Assalamualaikum  qaseh xde mud sangat nak update blog , sebab tengah di uji dengan ujian kesihatan , mungkin Allah ingin membasuh dosa-dosa , alhamd…

Kelebihan Surah Al-Ikhlas

Surah Al-Ikhlas "JANGAN TERLALU MEMANDANG BINTANG DI LANGIT HINGGA KITA TERLUPA RUMPUT DI BUMI" Keberkatan surah al-ikhlas Ketika Memulakan…

Menyahut Cabaran Ben Ashaari ,Doakan Qaseh

Assalamualaikum , Pergh hari ni aku di cabar oleh otai ben 10 , actually cabaran bermula semalam di group kitorang , cabaran apakah itu tadaaa daa da…

Alkisah dapat laptop free dengan berblog

Assalamualaikum macam tak percaya kan , banyak pulak qaseh menghupdate blog sejak dua menjak ni , ape suda giler kah qasehan ni , arghh pergi menangi…

ALLAHYARHAM AHMAD AMMAR ,digelar SHAHID TERTANGGUH siapa kah arwah ammar ?

Assalamualaikum ... Semalam sahabat usrah kat whatsapp ada share tentang seseorang yg bernama Ahmad Ammar Ahmad Azam , qaseh tertanya-tanya siapak…

[TRAVEL] JETI SEMELING , apa yang menarik ?

Assalamualaikum , sambungan dari kisah qaseh travel bersama santai sahabat media  [klik] ke lembah bujang , hari ni qaseh nak bawak korang pergi ke s…

Beza Suka dan Cinta

Assalamualaikum .. Suka dan cinta memang berbeza kan , apa yang kita rasa , perasaan kita bagaimana , suka ni kadang-kadang boleh buat kita ada peras…

TQ DIKBEE FOR DESIGN MY BLOG

Assalamualaikum tadaaa daaa daaa ~ see kalau yang perasan blog qaseh dah bertukar wajah , lebih simple dari dulu yang pink tahap cinpazi mengawan , t…

Wordless Wednesday | SUNGAI MERBOK

Assalamualaikum lepas bermalam di  SUNGAI PETANI INN  <--[klik]kami menaiki bot di SUNGAI MERBOK .. stay tune travel dengan qaseh di entry penuh nn…

Terjemahan Surah Dalam Solat

Assalamualaikum .. selamat pagi semua , pagi ni qaseh nak share sedikit ilmu mungkin dah ada yang tahu dan ada jugak masih tak tahu.. Takbiratul-Ihram …

Berlava Grill dan Sambut Besday dengan kelab blogger Ben Ashaari

Assalamualaikum .. 13 nov 2013 haaa sebelum tu anggaplah qaseh baru pergi semalam ,bila dah bz sgt ni jadi pekasam dlm draf , sesi menggemukkan bada…

Kisah Sebenar Villa Nabila [yang korang tak tahu]

Assalamualaikum .. perghh malaysia hari ni kecoh dengan cerita sebuah villa yang namanya villa nabila , mungkin orang yang bernama nabila tengah glem…

Santai Travel Sahabat Media Cuti-Cuti 1 Malaysia 2013 di Lembah Bujang Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum kali ini qaseh  nak menceritakan kisah kehilangan qaseh selama 3 hari dua malam , banyak pendapat menyatakan yang qaseh telah di culi…

Recent Post

Jangan Lupa Follow!