Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Selamat Hari Lahir Abg Ben Ashaari

Assalamualaikum 
entry ni khas untuk my idol bloggers,dulu-dulu abg ben pernah wish my besday dalam entry nya so now qaseh pun nak buat entry khas gitu buat abg beng ~ 
selamat hari lahir abg beng , semoga panjang umur , di perluaskan rezeki , di rahmati Allah , di jauhi dari anasir-anasir jahat ,…

[TRAVEL] SUNGAI MERBOK ,apa yang menarik dan pengalaman naik bot

Assalamualaikum
SUNGAI MERBOK KEDAH dijadikan destinasi pelancongan eko kerana mempunyai unsur sejarah ,kaya khazanah alam semula jadi


Haaa entry lepas dah ke jeti semeling[klik] untuk menaiki bot ke tanjung dawai , pengalaman kali ni so adventure sikit lah kiranya sebab cuaca tak menentu , kami me…

Simple GA - 3d Puzzle

Assalamualaikum
bangun pagi-pagi bukak laptop tengok tarikh dah nak dekat 29 hb , aiyok so cepat-cepat buat entry dengan muka sememeh demi  3d Puzzle , ga ni datang khas dari mexico , Marqis Careno[klik2] mmg macam mexico dah tuannya bhahaha

klik gambar untuk ke blog beliau 

syarat2nya sonang je ha…

Hijrah Yang Sia-Sia

1. Kita hanya memohon doa kepada Allah agar dikurniakan kebaikan dan kesejahteraan terhadap diri kita sahaja, tetapi kita di dalam doa, kita tidak memohon agar Allah mengurniakan kebaikan dan kesejahteraan untuk ibu-bapa kita sendiri dan juga sekelian kaum Muslimin yang lain.

2. Kita mungkin k…

Nasihat Kau Bagaimana?

Assalamualaikum  qaseh xde mud sangat nak update blog , sebab tengah di uji dengan ujian kesihatan , mungkin Allah ingin membasuh dosa-dosa , alhamdulillah cuma rasa tak tertahan .. diuji sedikit pun menangis , memang hati langsung tak kuat ..kau kena belajar jadi kuat qaseh ! huh hati sering berm…

Kelebihan Surah Al-Ikhlas

Surah Al-Ikhlas
"JANGAN TERLALU MEMANDANG BINTANG DI LANGIT HINGGA KITA TERLUPA RUMPUT DI BUMI"

Keberkatan surah al-ikhlas
Ketika Memulakan Kerja Bacalah ayat ini sebelum anda memulakan apa-apa saja kerja kerana dengan bacaan ini akan keluarlah iblis dan syaitan yang berada didalam tub…

Menyahut Cabaran Ben Ashaari ,Doakan Qaseh

Assalamualaikum ,


Pergh hari ni aku di cabar oleh otai ben 10 , actually cabaran bermula semalam di group kitorang , cabaran apakah itu tadaaa daa daaaa , pergh aku kena diamkan diri dalam masa 24 jam tapi tak cakap pulak kat mana kan ,tempat patut aku diam , aku anggap je lah dalam group kami , so…

Alkisah dapat laptop free dengan berblog

Assalamualaikum

macam tak percaya kan , banyak pulak qaseh menghupdate blog sejak dua menjak ni , ape suda giler kah qasehan ni , arghh pergi menangis di kuburan sama ~ (terpengaruh dengan ayat ben ashaari)
hari tu , sedih sangat nak cerita .. tapi teruskan jugak menaip dengan linangan air mata yan…

ALLAHYARHAM AHMAD AMMAR ,digelar SHAHID TERTANGGUH siapa kah arwah ammar ?

Assalamualaikum ...
Semalam sahabat usrah kat whatsapp ada share tentang seseorang yg bernama Ahmad Ammar Ahmad Azam , qaseh tertanya-tanya siapakah empunya nama hingga bila melihat video arwah , mengalir air mata menahan sebak , qaseh pun turut sama sebak bila melihat video yg dikongsikan ..
Bel…

[TRAVEL] JETI SEMELING , apa yang menarik ?

Assalamualaikum ,

sambungan dari kisah qaseh travel bersama santai sahabat media [klik] ke lembah bujang , hari ni qaseh nak bawak korang pergi ke suatu tempat ,naik bot di JETI SEMELING melayari indahnya SUNGAI MERBOK ,masa ni masih lagi bermalam di SG PETANI INN HOTEL[klik] ..


kat belakang tu ad…

Beza Suka dan Cinta

Assalamualaikum ..

Suka dan cinta memang berbeza kan , apa yang kita rasa , perasaan kita bagaimana , suka ni kadang-kadang boleh buat kita ada perasaan cinta tu kan , rasa nak memiliki dia , rasa gembira tengok dia , excited bila dia ada ..hurmm macam susah pulak nak huraikan bagaimana perasaan su…

TQ DIKBEE FOR DESIGN MY BLOG

Assalamualaikum

tadaaa daaa daaa ~ see kalau yang perasan blog qaseh dah bertukar wajah , lebih simple dari dulu yang pink tahap cinpazi mengawan , template ni qaseh amek dekat web-web yang ada kat gugel je , mungkin nanti akan bertukar lagi , ini lah di namakan tahap kepuasan yang sedikit , then s…

Wordless Wednesday | SUNGAI MERBOK

Assalamualaikum

lepas bermalam di SUNGAI PETANI INN <--[klik]kami menaiki bot di SUNGAI MERBOK .. stay tune travel dengan qaseh di entry penuh nnt... =)

Terjemahan Surah Dalam Solat

Assalamualaikum ..
selamat pagi semua , pagi ni qaseh nak share sedikit ilmu mungkin dah ada yang tahu dan ada jugak masih tak tahu..
Takbiratul-Ihram / Takbir Allah Maha Besar.
Doa Iftitah Allah Maha Besar dan segala puji bagi Allah dengan banyaknya. Maha suci Allah sepanjang pagi dan petang. Aku hadap…

Berlava Grill dan Sambut Besday dengan kelab blogger Ben Ashaari

Assalamualaikum ..

13 nov 2013
haaa sebelum tu anggaplah qaseh baru pergi semalam ,bila dah bz sgt ni jadi pekasam dlm draf , sesi menggemukkan badan bersama mereka , pehh pehh jangan jeles , kiranya dah ke tiga kali qaseh berbeger bakar dengan kwn blogger .. first2 dulu  first time berlava grill&…

Kisah Sebenar Villa Nabila [yang korang tak tahu]

Assalamualaikum ..

perghh malaysia hari ni kecoh dengan cerita sebuah villa yang namanya villa nabila , mungkin orang yang bernama nabila tengah glemer sekarang , atau pun dalam ketakutan .. betapa misterinya nabila .. hingga tercipta lagu ,ooooo nabila ~ tapi lagu tu wujud lama dah sebelum nabila …

Santai Travel Sahabat Media Cuti-Cuti 1 Malaysia 2013 di Lembah Bujang Sungai Petani Kedah

Assalamualaikum

kali ini qaseh  nak menceritakan kisah kehilangan qaseh selama 3 hari dua malam , banyak pendapat menyatakan yang qaseh telah di culik oleh Mr Arrogant,muahahaha sebenarnya salah semua tu sebab qaseh membawa diri bersama sahabat media cuti-cuti 1 malaysia ke Lembah Bujang Sg Petani …