Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Statistik Blog

Recent Post

Peteh Ganu Peteh ! Tahniah Terengganu

Assalamualaikum ..

Pehhh kalu dengor ade perlawanang bola ganung lawang kelatang , tolok nasi ayam ,kefsi sume2 .. sedak duk ngadap depang tb , nop g stadium pung xdop orang nok ajop , kalu ade orang ajok sedak doh wase .. pape hal pung perlawanang malam ni hebat .. walaupun seri malam ni , dakpe ganung tetap menang .. sory lah red warriors demo xde luck malam nih , dakpe2 jangan duk sedih lagu tu lah deh . 

hok nop suke nye , mat yo ganah kali nop cekik tekok , lek r boh .. 
so keputusan-keputusan  nya ..


Keputusan Semasa Setakat ini
Kelantan (3) 2|2 (5) Terengganu
T-Team (4) 2|0 (1)
SabahPerak (1) 0|1 (4) Selangor
N.Sembilan (1) 1|1 (1) Felda Untd

so pasni teganung lawang ngan T-Team , so org ganung pakat2 keloh kat stadium shah alam deh... yahooooo hope ganung menang lagi .. !

hati berbicara :
dop caye ase ambe update pasal bola , rupa2nya ambe dalam hati ada bola ..kah3x


Comments

PinKy MoMMa said…
hahahaha entry bola yang comel ;)
kalau ganu jumpa t-team buat jer lar kat ganu lebih senang..jimat kos..yg ni gol kita sorak..yg tu gol pun kita sorak hahaha..kompem tak stress sebab dua dua ganu ;)

ganu memang hebak! ecehhh tiba tiba..
si ngokngek said…
perghh tergeliat aih baca...woish semangat kemain..boleh tahan,boleh jd pasukan sorak..hahhaha
Anonymous said…
bereh ganu kiter..baru tgk Ganu vs Klate kat kat tv hok kat KB tu....hehe
ahmadhiSyam said…
dlm hati ada bola?
bagus2...
||aLeaSaRa|| said…
mak aihh berbelit lidah nak baca ni hehehe...owh sis dh pandai lukis doodle ye suka...suka....
Anonymous said…
macam tak caya kak qaseh pun minat nengok bola..kak qaseh orang ganu la ni..:)
K O R I E said…
kitalah yang sumbat gol untuk ganu tadi.. hehe..
xdalah!

btw, tahniah ganu!
suk said…
tengok bola? wah menarik.
Cikli said…
tahniah ganung dang titing.
hairuding pong.
molek jugak ganu jupo t-team. baru stadium hitang-putih.
aik..entri pasal bola pula..mmg prince pelik jgk..selalu entri ayat bunga2 jer...hehe
penjajah minda said…
err bila aku baca, ada part2 yang aku kurang paham.nanti aku buka kamus dulu ea.
~Sal Ismail~ said…
kite suke amat loghat ganu!~ ;p
semutsengal said…
gila bola jugak ni.



huhuhuhuhuhuhuhu
mas saari said…
amboi sukanya dia ganu menang!
comelnya kartun dia tu..hehehee
ghost said…
aku terpaksa neutralkan pembacaan aku supaya aku mampu memahami bahasa kedaerahan ini. :)

ya,Ganu sudah menunjukkan kepahlawanan pendekar penyunya.bravo!
hehehe. so, terengganu yg menang?? indeed, team red warriors tidak cukup hebat pada hari semalam..apa2pun, majulah suka bola sepak di negara malaysia!
Cik Pulau said…
demo suko pun..
kawe perahhh ni..
nk nunggeng sero..
sungguh ehhh..huhhu
Addin said…
wahhh tengok bola :D

tahniah terengganu !
ewanthology said…
jangan lupa negeri sembilan !!

ahaksss
fae jamal said…
dalam hati ada bola..hehe
rasa mcm tak caya jugak kamu update pasal bola ni..hehe
dear anies said…
sukanya dia..tu blom mng piala lg
dill said…
tahniah2! hihi

dill.
Bidadari Syurga said…
amboi... 1st time akak baca entry adik berslanga nie... heeeeeeeeee... bola yeak... minat bola rupanya adik akak nie...
anumuchan said…
layan bola jugak ye .heee
eheheheheeeee payah gak nak kecek ganu...lembabp dennnnn eheheheeee
RHI said…
akak pong same, kalu bola, kerja lain pun tingga, dok layan doh blog2 ni...hahahhaha

tenganu menang lagi..jupe t-team, best jugok
Unknown said…
haha susah nak baca! tak faham. T.T

jom tukar blog feed? :D
Amir Syahir said…
grrr..kelantan kalah lok.
pisau belati said…
errr...aku kurang faham membaca dalam dialek tradisional negeri.tapi aku cuba fahamkan.
Ain Zulaikha said…
wahhhh minat bola ni...
hup hup hurray! hehehe
budak penjara said…
demo molek boh..kawe ore kelate ni..nk gocoh ko??haha
syakirahmn said…
tergeliat mata ni membaca nyaaa. HAHA
Lea Isnawi said…
comel doodle tuuuu

hehe
aamalinaazman said…
kekekekekeke
speking ganu terus disini =]
LM said…
piweettt adik cumil ni minat bola rupanya
mrs kayrul said…
terbelit belit lidah nie nak abiskan baca entri nie...hehehhe
WargaKlia said…
Ape ado kat ganu....!!kropok losong ade le,itu pon tak sedop!!!Ado masjig tapi taleh pakai kijo...........