14 Sept 2011

Terima Kasih Ubat ....

Assalamualaikum ..
skang ni lambat hupdate baru tidurkan anak buah , mak ayah dia p kerja den yang jadi pengasuh jap , pehh ada ciri2 keibuan dah .. biar baru lepas melalak pun grrr

terima kasih ubat sebab menyembuhkan aku dari sakit , terima kasih doktor atas segala2nya ..

Allah suka pada hamba-hambaNya yang berusaha rite ? tawakal .doa . dan berusaha ..kalau berdoa saja tanpa usaha tak dapat hasil jugak . kira senang je lah kan doa je dapat apa yang kita nak ! no no no no ~ tapi berusaha pun jangan sampai meminta pertolongan dari jin or setan .. 

tapi kadang2 kalau kita sakit or apa2 , kita terima kasih pada ubat , pada doktor yang merawat , yes ! kita memang perlu berterima kasih tapi jangan lupa tanpa keizinan dari DIA kita takkan sihat , xkan dapat apa yang kita inginkan so , first thing yang kita kena buat berterima kasih pd Allah , kerna dari keizinan DIA lah kita mampu dapat apa yang kita nak , dari sakit ke sihat .. dari gagal hingga berjaya .. kalau kita berusaha bagai rak sekalipun tanpa keizinan DIA kita takkan berjaya .. so jangan takbur .. always ingat dan syukur dengan nikmat Allah

hati berbicara :
update laju2 .. 
nak tanya ibu2 yang ada anak tu , nak buat camane ek anak buah qaseh ni dah setahun lebih dah tapi susah nak berak , erkk penakut .. dia jenis tahan , memang nangis tahap gila babeng ah , ibu dia pun tak tahu dah nak buat apa .. adehhh okbye ..dah start nanges dah uwaaaaaaaaaaaa
☆♥L@dy @yU♥☆ said...

musim org x cihat ekkk
akak pow down with flu and fever
get well soon

dear anies said...

MANUSIA: DIA BERSYUKUR PD YG NMPK JE

Fatin Farhana Binti Ramli said...

baiknye jage baby ..

Anonymous said...

dia sembelit tu qaseh..maybe dia menahan sebab takut sakit masa meneran...dah cuba tukar susu lain..???

Prince Halilintar said...

betul tu..kite jgn lupakan Allah..sentiasa perlu bersyukur pada Allah..kerana semua tu terjadi dgn izinNya...

cian kat ank buah qaseh tu..Doktor xbagi ubat ke?

Unknown said...

allah tu doktor terbaik

Hafizin Jamil said...

budak tu kuat makan milo kot..sbb tu susah nk berak..ehe

al_hakim said...

nak wat gano tu?huuu

Hana Soffelia said...

Mungkin wee wee dia keras kot tu yang dia tkt bla nak wee wee, rasa skt2 je. Pernh tgk makcik msukkn ubat dalm bontot anaknya. Xtaulah ubat apa nak bagi budak tu senang wee wee

Nur Farah said...

bawak pergi jumpe doc la Qaseh.. nanti die bagi ubat yang boleh buat dak kecik lawas ngan budak.. :))

nazirulhazwan~ said...

penakut nak berak?cer tanye ujang

anumuchan said...

alamak xde pengalaman nak share psl budak ssh berak tu..try cek dgn dokter..huhu

ORLANDO AHMAD said...

susAH berak tu bagi minum air buah prune hari2

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

QASEH MINUMKAN VITAGEN..SOB ANAK AKAK PUN SUSAH BERAK THEN BAGI VITAGEN OKE BOLE BERAK...

Fara E's said...

comel jep gambo ubat tuhh

alhamdulillah (:

fae jamal said...

haa..tak boleh berak?
pelik ni..huhu

abadi romeo said...

kalau dia boleh makan pisang..try bagi dia..kompom senang nak keluar

Fasihah Supian said...

rasanya spesis ngan anak buah sy ni qasehhh

Bidadari Syurga said...

ubat adalah salah satu ilmu yang dipinjamkan DIA kepada manusia. agar sakit bisa disembuhkan mengikut keperluan. sakit yang takda obat 'Mati'

p/s: anak buah tak boleh berak ke? orang kata makan pisang. tapi dia kecil lagikan? jumpa doktorlah. sure doktor bagi ubat. mesti sakit... aduh... jgn tunggu tau...

FaKArePa!n said...

aik..ade jugak ke penyakit takut nak berat..plik2..

Nuruashia said...

bg die mkn pisang

Muslimah Optimis said...

bagi dia makan pisang lenyek..

SoLy SoLicious said...

kdg xsuke ubat..tp sakit tak tertahan telan jugak... smbil beristifar...

Cik Ecah said...

take care dear!

kte xkawen lg xtau haha ;p

FarizAtie said...

alahai napelaa gmbr2 dalam ur blog ni cntik sgt cik qaseh ..geram lak tgk..heehehe

mas saari said...

akak tak suka makan ubat kalau sakit...huhuhuuu

Afikah Aziz said...

dah boleh kawin la tu hehe,terima kasih Allah kerana menyembuhkan qaseh :)

~Sal Ismail~ said...

x faham dengan org yg sakit tp xmo g jumpa doc..huhuh

Woofer Storm said...

tanpa allah siapa kita,tanpa izinnya kita tak kan kemana..suka entry ni^^