Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Susah ke Nak Cari Identiti Sendiri ?

Assalamualaikum ..


tadi qaseh blogwalking stalk2 blog kome2 ni , tetiba ada lah satu blog ni sejibik dengan blog tu , tetiba terfikir orang yang sama ke? , suratan kebetulan ? , ataupun meniru cara orang blog tu menulis , kompius jap .. takkan nak tanya or sound nanti kecik segala benda yang dah memang kecik erk ...tetiba rasa macam tak syok ah nak baca sebab sama je dengan blog yang tu ..tak kesah lah janji bahagio!

hurm nak tanya blogger2 sume , susah ek nak cari identiti diri sendiri ? alaaaa dulu2 masa mula2 buat blog ce tengok penulisan kome macamana ? sama tak macam sekarang ni ? eh dolu2 qaseh jiwang jugak tapi dulu penulisan mcm budak darjah satu , kaler2 bagai tulisan konon2 nampak cantik tapi dari dulu memang tak tinggal lah 'hati berbicara' kat bawah ,tu ke identiti ? hihi ntahlah pak belalang ~

hati berbicara :
''buat je cara kamu sendiri , tak perlu ikut orang ,kalau kamu suka tepek gambar beso2 haa kamu tepek je , kalau kamu tak suka tepek gambar beso2 kamu tepek kecik2..kalau org marah kamu tepek gambar kamu byk2 , kamu letak lah gambar dia byk2 , hahaks 
apa-apa pun yang kita buat ikut lah cara kita , yang penting jangan sampai ada yang terasa hati dengan kita , jangan dengan tulisan memercikkan kesilapan ,menghiris luka di hati orang lain , kalau nak marah sekali pun berpada2 lah dengan emosi , emosi tu kadang2 datang dengan syaitannn



Comments

Afikah Aziz said…
Ika pulak masih mencari identiti ngeee,penulisan pun dari dulu sampai skg macam budak darjah satu kot,adehhh hehe >_<


lama xsinggah sini,apa khabar? :)
cintailmu89 said…
X pastila blog cheq ada identiti ke x..
Sebab xtau la org yang baca.. Kan??
Macam qaseh., memang ada identiti tersendiri la..
Tgk pon tau dah..
najihahfara said…
fara pun penah jumpe jugak kak..
em..mcm2..
ORLANDO AHMAD said…
hmm nak wat camne, itu hak masing2 kan... yang penting tiada plagiarisme dan menjaga etika
atiqsalleh said…
mula-mula susah la.. lama-lama senang da.. hehehhe.. tak susah pun nak cari identiti sendiri nie
Shira Mary Jenn said…
Qaseh ada jumpa tak belog yang sama dengan belog saya? hehehehe ;)
MizzTina said…
alorrr..belog MK ker?? hukhuk.. MK xtiru sesape..
caliph shuriken said…
nk trus low profile ^^
hakamah hamyadi said…
betul betul betul...sokong..be urself
Sunah Sakura said…
dulu i punya tulisan memang lain habis...
Penyu said…
blog Penyu ke qaseh bace tu? isk isk isk...
dear anies said…
yg meniru je nenis yg pemalas nk berfikir
Unknown said…
dah tu org cakap aku cam ben tu camne
aliza zeke said…
lame tak jengok blog qaseh..hehe

kdg2 mmg susah nak mencari identiti diri.
Unknown said…
suka jd diri sendiri...tp klu de entry tersama, header gmbr sama (amik dr tenet kan..mesti la sama)maybe tu kebetulan jer....
mas saari said…
bagi akak identiti tetap identiti sendiri...
tapi gaya penulisan tu telah diperbaiki dari semasa ke semasa! mula2 dulu pun tulis macam hentam keromo je...
Unknown said…
btol, entah die fanatik sngat kot smpai nk tiru sebijik je...kiki
Bidadari Syurga said…
mungkin dia nak ikut idola dia... manalah tau kot. haish.... identiti tu datang lambat kot... tapi manalah tahu...
abadi romeo said…
itu tandanya Cik Qaseh kita ni dah famous memous sebab ada yang ikut segala apa yang kita buat..memang susah nak cari identiti sendiri..
syakirahmn said…
tak susah nak cari. yang susah nak cari tu sebabnya dia nak dia yang terbaik, tu tak jumpa2 identiti diri dia.
Nuruashia said…
kdg2 kalo blog sme xsemestinyee xde identiti tau sys sbb terkenan hahaha
Hafizin Jamil said…
blog kita macam mana qaseh..?tiru orang jugak ker..?ehe
ewanthology said…
menghargai perbezaan
FaKArePa!n said…
dulu pon saya terpengaruh dengan budak tadika..

tulisan warna warni kecik besar..hihi
Wanita2u said…
Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html
Maira Quee said…
suasah la kot..maira dulu tulis blog shortform punya banyak..malas nk tulis..hahahha..kene tegur dengan kak sunah lagi...
Maira Quee said…
susah kot..aira dulu suke tulis shortform sampai orang pening..huhuhu..kene tegur dengan kak sunah lagi..
Nur Farah Hani said…
uhuhu baise la tu .. die takder idea lagi kowt sist.. nanti2 ader la tu idea n identiti sendiri.. hehe.. :D
suk said…
mungkin blogger dua2 tu adalah kembar.
Fara E's said…
maybe baru nak blaja , kena tiru org skit2
hehe
sape tu ?? nak tau jugak ..
SoLy SoLicious said…
Jadik la diri sendiri eh.. :)
dulu lain sekarang lain.. MO pon xtau MO ada tiru sesape ke ek..huhu