Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Bila Kau Mula Sayangkan Seseorang ,Bila Kau Perlu Lepaskan Seseorang dan Bila Kau Perlu Hargai Seseorang !

 Assalamualaikum...


BILA KAU MULA SAYANGKAN SESEORANG
                 

bila kau asyik tersenyum dan malu2 kambeng waktu sebut nama dia


bila bibir kata tidak tapi hati kata ya ..


bila tanpa alasan dia saja yang kau mahu 




bila kau tutup mata walau dalam gelap , wajah dia masih kau bayangkan


dan bila kata2 dia boleh kau hafal 



BILA KAU PERLU LEPASKAN SESEORANG

bila kau rasa dia lebih bahagia tanpa kau di sisi 

bila kau pasti dia tak mungkin jadi milik kau walau sejauh mana pun tangan menjangkau 



BILA KAU PERLU HARGAI SESEORANG

bila dia sanggup terima dirimu seadanya 

bila seseorang yang kau lukai masih terima dan cintakan kamu, itulah yang terbaik dan jangan pernah lepaskannya buat kali ke dua ..

hati berbicara :
aku tahu entry kali ni macam budak2 tadika suka minum air ribena .. T_T tapi itulah hakikatnya hehek jangan mare naaa.. nak rilexkan minda yang berserabut , nampak comei je smiley tu korek idung ..
dalam hidup kita pasti kita akan terluka ,mahu tak mahu adakalanya kita memang akan tempuhi luka itu walaupun sebaik mungkin kita memilih untuk melalui jalan yang tiada rintangan ,dan hidup kita bukan macam filem setelah tamat semua pelakon boleh kembali pada asalnya ~ walaupun hakikatnya kita memang pelakon di dunia realiti .. 
''oh dimanakah lelaki yg dapat menyelimut tubuhku disaat ku kedinginan  , memeluk erat disaatku kepayahan ,pelukannya memberitahu aku yang aku wujud di dunia ini''

Comments

semutsengal said…
ahahaha,

selamat petang cikgu tadika =)
bile sygkn ssrg msti tersipu sippot sbut nme die.kiki
najihahfara said…
sangat suke entry ni kak..
bile kau rase die lebih bahagie tanpe kau disisi make lepaskan lah die
okay..prince akui mmg itulah hakikatnya..
Unknown said…
tssk!

sebak pulak baca entry ni. huwaaaaa.

harap si dia lebih bahagia di sisi aku.
cumils macam adik akak ni...
James Alexander said…
cute la benda tu... hahaha...


x yah dok serabut2 la. how about you go for a vacation ? boleh kurang skit serabut tu...
btal posa korek hidung .. HAHAHA
Anonymous said…
setuju dengan bila kite perlu lepaskan seseorang.T_T
Unknown said…
sygi seseorg itu seadanya dia...lepaskanlah dia pergi dan jika dia kembali semula kpdmu yakinlah dia milikmu selamanya. selalunyer org akan menhargai bila dh rasa kehilangan seseorg...
Khairul Onggon said…
Mane ada mcm budak2 tadika.. Mcm Dato' Dr. Fadzillah Kamsah tu.. Motivasi ape.. :)
Ainul Hayat said…
Rintangan memang lumrah dalam kehidupan Qaseh. Nak tak nak memang kena harunginya. Itulah yang mematangkan kita.
Hafizin Jamil said…
muka2 macam budak2..tak pe la entry macam tu skali skala..ahaha
Anonymous said…
oh. lelaki itu adalah suamimu. suamimu yang sah. :)



siapa? tanya pada Allah. nice entry.
Unknown said…
haha comel je korek hidung :D
Unknown said…
haha comel je korek hidung :D
Unknown said…
haha comel je korek hidung :D
Unknown said…
haha comel je korek hidung :D
Fara E's said…
haha , comel la !
Bidadari Syurga said…
memang comel entry nie... lebih2 lagi yg korek hidung tu.... hahahahaha
WuMing said…
betul..betul.. tepat sekali..

Apa-apa pun tak boleh di paksa-paksa..

Kena baca entri ini baru taw timing dia...
Unknown said…
comei la kasih

mne dapat bende geli ni
i loike this entry :P
comel la smiley tu.. :) sweet je die ye.. ^^
Admin said…
hehhe..
stuju. mmg like2 la!
^^,
Nuruashia said…
sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha
Nuruashia said…
sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha
Unknown said…
haaa tumpang bahagia je la aku
Akmal Hadi said…
Berbuka dgn air ribena..lalalala~~:)
atiqsalleh said…
huhu.. kak.. ada org nk antr rombongan la.. haha...
IBNU QASIM said…
post yg menarik dan menusuk kalbu...
MIMIE AIZA said…
sis.... hmmm.. sy dalam persimpangan. sedih, marah benci. syg? langsung x de
Abu Bagi said…
ari rebina sedap dowh hahahaha..etry ok je jiwang comel..hik hik..
ha'aah kan..baru perasan ada smiley yg comelll!! it made ur writting semakin kemas ;)

kdg2 mmg ada luka..tapi pasti bakalan ada penyembuhnya ;)
Alia Rahmat said…
setiap ujian pasti akan dtg menguji kita :)
HusnaShuib said…
cute jaa gambar2 tuh. hihi :D
Anonymous said…
hehehe.. nice entry.. :D
lady-D said…
dpt korek hidung pun satu nikmat tuh..hahaha
like dis entry banyak3 ! terbaek :)
Unknown said…
yup...betul tu...mmg satu realiti
Anonymous said…
saya LIKE entry ni....hehehe
syakirahmn said…
kalau hidup yang terluka,tu sume sebagai pengajaran dan tauladan..

iye dak?
Anonymous said…
salam.;)

nice sharing..sayang tak semestinya memiliki, its about menghargai dan menghormati..;)hehe
Hana Soffelia said…
Bila dia menyintai kita, tiada perkataan yg dpt menggambarkannya hanya hati yang berbicara, mata yang melihat, akal yang menilai betapa dialah pemilik tulang rusuk kita. ^_^
Unknown said…
mcm nie pon ade kew??
:p
Anonymous said…
nice.. :D
aizamia3 said…
lepas dia korek hidung perasan tak rambut dia terangkat.. hikhikhik..
miera said…
nice entry... jiwang pulak ujung2 tu eh
FarizAtie said…
tb2 rajin click ur nuff..
hmm dalam hdp ni memang kena prepare sgala kemungkinan
Far8 budak baik said…
tahu takpe..
entry macam budak budak
baru nk minum air susu
dlm botol je..
hahahahahaha =p
MERAH said…
comelnyela onion2 ni sume.haa gitu la jadi ble terlalu asyik dengan cinta manusiaaa :(
syazwani ab said…
haha, comel je entry ni.
dari atas sampai bawah.
mas saari said…
sangat menghargai pasangan sekarang...moga kami kekal bersama!!
AjeyyKhalid said…
salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html
:: cikNuurul :: said…
sukeeee sgt ayt qaseh yg last skali,.huhu,..ermm,.
Qaseh Dalia said…
hanif -
selamat lah segala2nya my student hahak
Qaseh Dalia said…
sarah -
sarah cam tu eh ? hik2
Qaseh Dalia said…
cik najihah -
timo kasih lah suko entry ni ..
lepaskanlah dia .. sian hik2
Qaseh Dalia said…
prince -
apa hakikat2 ? heee
Qaseh Dalia said…
puteri biru -
takpe sebak ,
maknanya puteri punya perasaan yang sangat murni .. hik3x
Qaseh Dalia said…
sis mya -
ye ke comel ..len kali nak wat pulak lah heee
Qaseh Dalia said…
bro james -
jom kita g vacation hee..
amboii , kalau boleh pergi dah lama qaseh pergi
Qaseh Dalia said…
izzaty -
xpe smiley tak pose keh3x
Qaseh Dalia said…
nurana -
setuju jugak hik2x
Qaseh Dalia said…
tentang kita -
emm tak mungkin bagi peluang ke dua , takut hati yang pernah luka akan terluka lagi ..biarlah , tu yg dia nak hehe
Qaseh Dalia said…
bro khairul -
amboii dr fadhilah kamsah tu , tak menahan! haha
Qaseh Dalia said…
ainul hayat -
pengalaman cikgu terbaik kan ..
rintangan kecil je tu bagi manusia mcm kita ni huhu
Qaseh Dalia said…
H.J -
muka sape yg mcm budak2 haaa..
Qaseh Dalia said…
mr thinker -
hik2x ..
suamiku dimana ohh ..
tq
Qaseh Dalia said…
salwa -
korek idung pun comel ,
agak2 kalau sis korek idung comel tak hahaks
Qaseh Dalia said…
sis bidadari -
jeles dengan smiley tu ,sume org puji
Qaseh Dalia said…
wuming -
timing apa pulak ni hihi
Qaseh Dalia said…
iffah -
kat gugel hee.. berlambak smiley mcm ni ..
Qaseh Dalia said…
asyila -
ramai puji smiley dari tuan blog ni ape cer =p
Qaseh Dalia said…
nuru -
tq dear kalau suka hee.. kembang lube idom
Qaseh Dalia said…
jiji yu -
tumpang pe barang ,
bayar lah beb
Qaseh Dalia said…
akmal hadi -
huh menunjuk lak haha
Qaseh Dalia said…
ibn qasim -
post bodo2 mcm ni pun menusuk kalbu ke huk2
Qaseh Dalia said…
mimie aiza -
nape pulak dalam persimpangan ni .. huhu xpelah kalau mcm tu teruskan berjalan .. tiada cinta yg harus dinoktahkan barangkali
Qaseh Dalia said…
abu -
sedap ke ..haa tak pose
Qaseh Dalia said…
farra -
biasalh luka dilukai tu mcm makanan
Qaseh Dalia said…
alia -
dan tempuhlah ujian tu dengan penuh keimanan
Qaseh Dalia said…
nurulee-
cute mcm kamu =)
Qaseh Dalia said…
cik pika -
thanks dear
Qaseh Dalia said…
d_la -
yg selama ni tak nikmat jadi nikmat heee
Qaseh Dalia said…
cik pieqa -
tq syg
Qaseh Dalia said…
bro edy -
what of the reality ?
Qaseh Dalia said…
mr lx-
like je ke ..
Qaseh Dalia said…
syakey -
iye lah ..
betul bebeno lah tu
Qaseh Dalia said…
pengemis cinta -
wslm ,,
thats true ..
Qaseh Dalia said…
hana soffelia -
ehem2 jiwang jugak ye ..hik2 ..
like ur komen 100 kali
Qaseh Dalia said…
hell mie -
ade lah
Qaseh Dalia said…
aiza -
hak2 memang terangkat , tercabut bulu idom kot ..hik3x
Qaseh Dalia said…
bighagenjo -
jiwang takkan dpt di pisahkan ..=)
Qaseh Dalia said…
miszatie -
tq dear .. insyaAllah
Qaseh Dalia said…
far8 -
weh suka hati lah .. buwekkk
Qaseh Dalia said…
merah -
yup .. memang asyik lah tu smpai jd mcm tu huhuh
Qaseh Dalia said…
wani -
time keboringan ..
Qaseh Dalia said…
sis mas -
qaseh doakan semoga berkekalan hgga akhir hayat!
Qaseh Dalia said…
ajeyy rawk -
insyaAllah ..

cik nurul -
nape ermm ..tq
zEri sAfEerA said…
simple yet deep :)