Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Bila Kau Mula Sayangkan Seseorang ,Bila Kau Perlu Lepaskan Seseorang dan Bila Kau Perlu Hargai Seseorang !

 Assalamualaikum...


BILA KAU MULA SAYANGKAN SESEORANG
                 

bila kau asyik tersenyum dan malu2 kambeng waktu sebut nama dia


bila bibir kata tidak tapi hati kata ya ..


bila tanpa alasan dia saja yang kau mahu 




bila kau tutup mata walau dalam gelap , wajah dia masih kau bayangkan


dan bila kata2 dia boleh kau hafal 



BILA KAU PERLU LEPASKAN SESEORANG

bila kau rasa dia lebih bahagia tanpa kau di sisi 

bila kau pasti dia tak mungkin jadi milik kau walau sejauh mana pun tangan menjangkau 



BILA KAU PERLU HARGAI SESEORANG

bila dia sanggup terima dirimu seadanya 

bila seseorang yang kau lukai masih terima dan cintakan kamu, itulah yang terbaik dan jangan pernah lepaskannya buat kali ke dua ..

hati berbicara :
aku tahu entry kali ni macam budak2 tadika suka minum air ribena .. T_T tapi itulah hakikatnya hehek jangan mare naaa.. nak rilexkan minda yang berserabut , nampak comei je smiley tu korek idung ..
dalam hidup kita pasti kita akan terluka ,mahu tak mahu adakalanya kita memang akan tempuhi luka itu walaupun sebaik mungkin kita memilih untuk melalui jalan yang tiada rintangan ,dan hidup kita bukan macam filem setelah tamat semua pelakon boleh kembali pada asalnya ~ walaupun hakikatnya kita memang pelakon di dunia realiti .. 
''oh dimanakah lelaki yg dapat menyelimut tubuhku disaat ku kedinginan  , memeluk erat disaatku kepayahan ,pelukannya memberitahu aku yang aku wujud di dunia ini''

Ulasan

semutsengal berkata…
ahahaha,

selamat petang cikgu tadika =)
Sarah Mohd Saleh berkata…
bile sygkn ssrg msti tersipu sippot sbut nme die.kiki
najihahfara berkata…
sangat suke entry ni kak..
bile kau rase die lebih bahagie tanpe kau disisi make lepaskan lah die
Prince Halilintar berkata…
okay..prince akui mmg itulah hakikatnya..
Unknown berkata…
tssk!

sebak pulak baca entry ni. huwaaaaa.

harap si dia lebih bahagia di sisi aku.
cumils macam adik akak ni...
James Alexander berkata…
cute la benda tu... hahaha...


x yah dok serabut2 la. how about you go for a vacation ? boleh kurang skit serabut tu...
☀ Izzaty Hedry☀ berkata…
btal posa korek hidung .. HAHAHA
Tanpa Nama berkata…
setuju dengan bila kite perlu lepaskan seseorang.T_T
Unknown berkata…
sygi seseorg itu seadanya dia...lepaskanlah dia pergi dan jika dia kembali semula kpdmu yakinlah dia milikmu selamanya. selalunyer org akan menhargai bila dh rasa kehilangan seseorg...
Khairul Onggon berkata…
Mane ada mcm budak2 tadika.. Mcm Dato' Dr. Fadzillah Kamsah tu.. Motivasi ape.. :)
Ainul Hayat berkata…
Rintangan memang lumrah dalam kehidupan Qaseh. Nak tak nak memang kena harunginya. Itulah yang mematangkan kita.
Hafizin Jamil berkata…
muka2 macam budak2..tak pe la entry macam tu skali skala..ahaha
Tanpa Nama berkata…
oh. lelaki itu adalah suamimu. suamimu yang sah. :)



siapa? tanya pada Allah. nice entry.
Unknown berkata…
haha comel je korek hidung :D
Unknown berkata…
haha comel je korek hidung :D
Unknown berkata…
haha comel je korek hidung :D
Unknown berkata…
haha comel je korek hidung :D
Fara E's berkata…
haha , comel la !
Bidadari Syurga berkata…
memang comel entry nie... lebih2 lagi yg korek hidung tu.... hahahahaha
WuMing berkata…
betul..betul.. tepat sekali..

Apa-apa pun tak boleh di paksa-paksa..

Kena baca entri ini baru taw timing dia...
Unknown berkata…
comei la kasih

mne dapat bende geli ni
♥ Nana BamBam ♥ berkata…
i loike this entry :P
Asyila Zainuddin berkata…
comel la smiley tu.. :) sweet je die ye.. ^^
Admin berkata…
hehhe..
stuju. mmg like2 la!
^^,
Nuruashia berkata…
sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha
Nuruashia berkata…
sys..nuru ske laaaaaa entry2 sys,...seyes ske sgt...

opsss...kantoi smiley xpose sbb korek idung miahahahahahha
Unknown berkata…
haaa tumpang bahagia je la aku
Akmal Hadi berkata…
Berbuka dgn air ribena..lalalala~~:)
atiqsalleh berkata…
huhu.. kak.. ada org nk antr rombongan la.. haha...
IBNU QASIM berkata…
post yg menarik dan menusuk kalbu...
MIMIE AIZA berkata…
sis.... hmmm.. sy dalam persimpangan. sedih, marah benci. syg? langsung x de
Unknown berkata…
ari rebina sedap dowh hahahaha..etry ok je jiwang comel..hik hik..
Rtp Farra Arisha berkata…
ha'aah kan..baru perasan ada smiley yg comelll!! it made ur writting semakin kemas ;)

kdg2 mmg ada luka..tapi pasti bakalan ada penyembuhnya ;)
Alia Rahmat berkata…
setiap ujian pasti akan dtg menguji kita :)
HusnaShuib berkata…
cute jaa gambar2 tuh. hihi :D
Tanpa Nama berkata…
hehehe.. nice entry.. :D
lady-D berkata…
dpt korek hidung pun satu nikmat tuh..hahaha
✿ cik pieQa ✿ berkata…
like dis entry banyak3 ! terbaek :)
Unknown berkata…
yup...betul tu...mmg satu realiti
Tanpa Nama berkata…
saya LIKE entry ni....hehehe
syakirahmn berkata…
kalau hidup yang terluka,tu sume sebagai pengajaran dan tauladan..

iye dak?
Tanpa Nama berkata…
salam.;)

nice sharing..sayang tak semestinya memiliki, its about menghargai dan menghormati..;)hehe
Hana Soffelia berkata…
Bila dia menyintai kita, tiada perkataan yg dpt menggambarkannya hanya hati yang berbicara, mata yang melihat, akal yang menilai betapa dialah pemilik tulang rusuk kita. ^_^
Unknown berkata…
mcm nie pon ade kew??
:p
Tanpa Nama berkata…
nice.. :D
aizamia3 berkata…
lepas dia korek hidung perasan tak rambut dia terangkat.. hikhikhik..
miera berkata…
nice entry... jiwang pulak ujung2 tu eh
FarizAtie berkata…
tb2 rajin click ur nuff..
hmm dalam hdp ni memang kena prepare sgala kemungkinan
Far8 budak baik berkata…
tahu takpe..
entry macam budak budak
baru nk minum air susu
dlm botol je..
hahahahahaha =p
MERAH berkata…
comelnyela onion2 ni sume.haa gitu la jadi ble terlalu asyik dengan cinta manusiaaa :(
syazwani ab berkata…
haha, comel je entry ni.
dari atas sampai bawah.
mas saari berkata…
sangat menghargai pasangan sekarang...moga kami kekal bersama!!
AjeyyKhalid berkata…
salam ziarah :)
jemput laa datang jenguk entry terbaru saya yer .. :D

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/08/hasil-edite-gambar-dengan-picnikcom.html
:: cikNuurul :: berkata…
sukeeee sgt ayt qaseh yg last skali,.huhu,..ermm,.
Qaseh Dalia berkata…
hanif -
selamat lah segala2nya my student hahak
Qaseh Dalia berkata…
sarah -
sarah cam tu eh ? hik2
Qaseh Dalia berkata…
cik najihah -
timo kasih lah suko entry ni ..
lepaskanlah dia .. sian hik2
Qaseh Dalia berkata…
prince -
apa hakikat2 ? heee
Qaseh Dalia berkata…
puteri biru -
takpe sebak ,
maknanya puteri punya perasaan yang sangat murni .. hik3x
Qaseh Dalia berkata…
sis mya -
ye ke comel ..len kali nak wat pulak lah heee
Qaseh Dalia berkata…
bro james -
jom kita g vacation hee..
amboii , kalau boleh pergi dah lama qaseh pergi
Qaseh Dalia berkata…
izzaty -
xpe smiley tak pose keh3x
Qaseh Dalia berkata…
nurana -
setuju jugak hik2x
Qaseh Dalia berkata…
tentang kita -
emm tak mungkin bagi peluang ke dua , takut hati yang pernah luka akan terluka lagi ..biarlah , tu yg dia nak hehe
Qaseh Dalia berkata…
bro khairul -
amboii dr fadhilah kamsah tu , tak menahan! haha
Qaseh Dalia berkata…
ainul hayat -
pengalaman cikgu terbaik kan ..
rintangan kecil je tu bagi manusia mcm kita ni huhu
Qaseh Dalia berkata…
H.J -
muka sape yg mcm budak2 haaa..
Qaseh Dalia berkata…
mr thinker -
hik2x ..
suamiku dimana ohh ..
tq
Qaseh Dalia berkata…
salwa -
korek idung pun comel ,
agak2 kalau sis korek idung comel tak hahaks
Qaseh Dalia berkata…
sis bidadari -
jeles dengan smiley tu ,sume org puji
Qaseh Dalia berkata…
wuming -
timing apa pulak ni hihi
Qaseh Dalia berkata…
iffah -
kat gugel hee.. berlambak smiley mcm ni ..
Qaseh Dalia berkata…
nana -
tenkayu
Qaseh Dalia berkata…
asyila -
ramai puji smiley dari tuan blog ni ape cer =p
Qaseh Dalia berkata…
nuru -
tq dear kalau suka hee.. kembang lube idom
Qaseh Dalia berkata…
jiji yu -
tumpang pe barang ,
bayar lah beb
Qaseh Dalia berkata…
akmal hadi -
huh menunjuk lak haha
Qaseh Dalia berkata…
ibn qasim -
post bodo2 mcm ni pun menusuk kalbu ke huk2
Qaseh Dalia berkata…
mimie aiza -
nape pulak dalam persimpangan ni .. huhu xpelah kalau mcm tu teruskan berjalan .. tiada cinta yg harus dinoktahkan barangkali
Qaseh Dalia berkata…
abu -
sedap ke ..haa tak pose
Qaseh Dalia berkata…
farra -
biasalh luka dilukai tu mcm makanan
Qaseh Dalia berkata…
alia -
dan tempuhlah ujian tu dengan penuh keimanan
Qaseh Dalia berkata…
nurulee-
cute mcm kamu =)
Qaseh Dalia berkata…
cik pika -
thanks dear
Qaseh Dalia berkata…
d_la -
yg selama ni tak nikmat jadi nikmat heee
Qaseh Dalia berkata…
cik pieqa -
tq syg
Qaseh Dalia berkata…
bro edy -
what of the reality ?
Qaseh Dalia berkata…
mr lx-
like je ke ..
Qaseh Dalia berkata…
syakey -
iye lah ..
betul bebeno lah tu
Qaseh Dalia berkata…
pengemis cinta -
wslm ,,
thats true ..
Qaseh Dalia berkata…
hana soffelia -
ehem2 jiwang jugak ye ..hik2 ..
like ur komen 100 kali
Qaseh Dalia berkata…
hell mie -
ade lah
Qaseh Dalia berkata…
asamasin -
tq ..
Qaseh Dalia berkata…
aiza -
hak2 memang terangkat , tercabut bulu idom kot ..hik3x
Qaseh Dalia berkata…
bighagenjo -
jiwang takkan dpt di pisahkan ..=)
Qaseh Dalia berkata…
miszatie -
tq dear .. insyaAllah
Qaseh Dalia berkata…
far8 -
weh suka hati lah .. buwekkk
Qaseh Dalia berkata…
merah -
yup .. memang asyik lah tu smpai jd mcm tu huhuh
Qaseh Dalia berkata…
wani -
time keboringan ..
Qaseh Dalia berkata…
sis mas -
qaseh doakan semoga berkekalan hgga akhir hayat!
Qaseh Dalia berkata…
ajeyy rawk -
insyaAllah ..

cik nurul -
nape ermm ..tq
zEri sAfEerA berkata…
simple yet deep :)
back to top