Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Dia Sangat Baik Tapi Aku ~

Assalamualaikum ...
selamat petang semua entry untuk petang hari bersama budu untuk minum petang..wahaha (muntah kedarah) ..emm ganu hujan lagi .. biasanya econ non stop ..hari ni qaseh off sebab sejuk dah luruh salji pulak dah (padahal sesawang labah2) hihi .. almaklum lah rajin sgt sampai opiz dah bertukar ..dah jadi rumah labah2 ... bluwekkk pada yg sdg membaca ... ! hope sihat2 sume okeyh .. jgn degil2 jadi seorang anak yg baik ,ibu yang baik ,ayah yg baik segalanya baik2 belaka ~




qaseh nak discuss tentang something yang maybe semua orang pernah ada pengalaman or maybe pengalaman kawan2 , jiran2 dan pengalaman mak ayah mase muda2 dulu ..hihihi ..qaseh pun pernah ..haha semua yang aku post semua nya pernah ! macam pengalaman sendirik je ..! yup kdg2 idea dtg brdasarkan pengalaman sendiri masa bodoh2 dulu la haha .. sng sikit den nak cerito kat anok2 bila gigi tinggal dua nanti ...ok korang pernah tak cakap kat someona yg suka kat kamu sebab dia baik ?mmg dia seorang yang baik dan kamu jahat ! ataupun kamu tolak dia dan menyatakan itu lah jawapan terbaik ... 
cth : kamu terlalu baik dan tidak sesuai dengan saya sbb saya jahat sgt ..saya tak layak buat kamu ! hurmm maafkan saye ...(boleh di terima pakai tak ?)


qaseh pernah say kat someone camni .. tu pun lepas beberapa bula kapel dgn dia ..xmpai 3 bulan rasanya ..hencik kyle ..saya tak tahu dah cerita belum dgn kamu ..this is happen at mgs masa belum kenal kamu lagik..hihi jgn mare aaaa .. tak tahu nape terima diri dia sbb dia layan qaseh dgn baik sgt ... tp sebenarnya tu bukan lah cinta .. tu hanya simpati yg ada pd ultraman(bukan name sebenar) lama2 kapel dgn dia feel bored ..tak tahu keinginan ape .. mmg dia cinta ikhlas kat kita tp kita juz simpati ..so ini tidak adil ! takut lama2 nnt meletus ~ tp dia mmg sgt2 baik .. so qaseh say kat dia .. ultraman trlalu baik dgn qaseh ..tp qaseh xlayak buat ultraman maafkan qaseh ~ maaf sgt2..(ayat xleh blah)mula2 dia xleh terima lame2 boleh coz qaseh buat dia jd kawan ..jd macam dulu ..jadi macam masa mula2 kenal sbb xmo persahabatan tu putus .. tp dia xleh juz kawan still ade 'love' 'miss' n then qaseh diamkan diri .. lame2 diamkan diri semakin jauh jarak tu .. n now tak tahu dimana dia ..n dia tak tahu dimana qaseh ..


kamu terlalu baik dan tidak sesuai dengan saya sbb saya jahat sgt ..saya tak layak buat kamu ! hurmm maafkan saye ...(boleh di terima pakai tak ?) 

  • kalau jumpa dengan org yg baik jgn pernah lepaskannya
  • terima diri seadanya 
  • jangan jadikan alasan kat atas tu sbb kita jahat ..ubah diri kita jadi baik .dia boleh terima kita seadanya why not kita ubah diri kita sebab dia dah mmg baik ..rugi ! bukan sng nak jumpa dgn org yg baik rite 
  • kalau kita nak tolak dia ..ckp terus trg ..kat atas tu maybe boleh guna jugak (haha ikut den mampui) cara terbaekkk kot .. tapi laki bukannye bodoh ..wawawa tp laki akan paham sebenarnya cinta nya tidak di terima ...so terima hakikat ... igt senang ke nak terus trg susah nak mati !
hati berbicara :
p/s : bukan mengenang masa lalu ..itu semua dah xde dalam kamus hidup ..teringat balik n then rasa kenakalan terserlah ...! now im hepy with hencik kyle only ...!hihihi

maafkan saya andainya saye telah nyalakan api dan membakar kamu dalam diam ..sebenarnya saya tak tahu apa yg cr that time hehehe ataupun saya masih belum matang untuk mengenali apa sebenarnya cinta ... saya tidak tahu siapa yg membuka pintu hati saya untuk awak ..adakah ultraman itu ataupun kawan2 ultraman yg bengong yg salu menyakat saya ... haha lucu nye that time ..tp saya tahu ini lah yang terbaik untuk kita .. saya pasti awak sudah bhgia spt saya sekarang .. nnt kita jumpa tayang anak je lah wawawa ..
saya tak pernah kesal dgn semua ini ..krna saya puas hati saya dah bersikap jujur dengan awak ...
tiba2 bersaya2 pulak ~

Comments

aDisH.sHidA said…
QASEH..HUHUHU....ITU LA KAN
Syafiq Rosli said…
maafkan saya qaseh..hehe..wah byk pengalaman eh
Syafiq Rosli said…
maafkan saya qaseh..hehe..wah byk pengalaman eh
Wafiy Suzly said…
best ayat bawah sekali tuu,hehe
Elly Jade said…
sob sob sob!!sedihnyaaa....hope qaseh epi dgn kyle ya :)
hmm...stiap gadis impikn laki yg baik tp x sgka cik qaseh tolak org yg baik...mgkin qaseh ade alsan tersendiri kan :)...yg pnting kte epi dgn org yg kte suka dan org 2 suka kte gak :)

cik qaseh.dl sye ade wat entri khas utk cik qaseh..xtau cik qaseh tau ke x.entri ringkas khas utl cik qaseh.da lme da...hehe

http://pearl-jade86.blogspot.com/2011/02/iols-terharu-qaseh-follow-iols.html
irwanmiswan said…
same macam entry saya yang lepas...keh3...memang takleh terima kalau orang bagi alasan macam tu kan?huk3
ayat2 bile nak mintak clash
say : jgn jatuh cinta kat sy! ..>>pada suma lelaki..haha
Fasihah Supian said…
hehehe so bila qaseh nak membina masjid? ^____^
Anim Azhari said…
aha..tw xpe..ubahla diri kite klu rasa ianya bermanfaat..
Unknown said…
pernah..pernah sangat.2kali terima ayat sama bila di tolak cinta..hurm xada jawapan lain ke gadis?
Nur Farah Hani said…
ahahaha.. fara kalo ader orang suka tapi fara ta suka kat dia fara mengaku jerk yang fara da ada pakwe.. selalunya mereka directly takkan kaco dah..

kalo y tak paham bahasa sound jerk terus yang ku tak suka kat dia.. ehehehe..

tapi rasanya situasi ni berbeza ngan kaseh sebab laki2 y fara jumpe nih semua buaya darat..

pernah jumpa someone y baik.. tolak.. and menyesal.. ekekeke..

tapi everthing happen for areason right.. ;p
abadi romeo said…
lelaki malang mane lah yang kene masok reject shop Qaseh tu..mesti hantok kepala kat dinding..kurciwa...
terpaksa berlakon baik..atau memang lelaki depan perempuan tersangat baik..sebab tu la orang kata "pijak semut pun x mati"menunjukkan lelaki ni selalu hidup dengan penuh kasih sayang dah simpati...ooooowwww...
noraauliyya said…
This comment has been removed by the author.
huhu..qbal pernah alami jugak benda ni,..tp at last perkara jadi rumit..hurm..qbal dengan dia tak dapat bersama..huhu
qasehraihan said…
sebak baca cerita ni..
kesian ultraman!!!hohoho
LM said…
jujur tu jujur gak..tp rasa cam nak pangggg je klu org yg kita syg asik nak tarik diri sbb dia kata dia x cukup baik..huhu
puteri ain said…
hargailah orang yang mencintai dan menyayagi anda..( ttbe jwang ) hehe
s.y.a.r.q said…
ngeh ngeh ngeh. kalau dapat laki yang baik,alhamdulillah.kite pon kene berubah jadi baik juga,
Jeely jelly said…
mmg susah nak berterus terang.. susah jgk kalau dpt org yg baek, tapi diri sendiri x boleh nk sayang org tu...rugi ? hmm... kalau memkse diri tu yg rugi kot.. haha..
nwy, hope qaseh hepi ngn hencik kyle awk tu :)
Proud Mommy said…
betul.. :) klu dah jumpa yg baik terima saja la..

klu kita jht perbaiki diri..terima diri seadanya..
Meera said…
betol la qaseh. supposely org yg baik tu yg kite jage n jgn lepaskan. sbb salunye org yg kite syg tu, mcm2 prngai. hee. n kite pla susa na lepaskan die sbb da syg kan.
Anonymous said…
Salam..huhu simpati..adeh ! sian dia.
kay_are said…
jiwang r pulak malam ni.. nak komen bende2 camni.. pengalaman setahun je.. tapi better jangan r wat camtu as alasan kan.. sebab macam doa je.. sekali dapat yang betul2 jahat baru tau.. huu
al_hakim said…
keh3..nak report ultraman skrg la..=P
ayat tu biasanya guna sbb nak tolak cinta org yg baik tp x sampai hati nak tolak..jd ckp cenggitulah..
Along Usop said…
amboih..

cinta baru sudah bertandang
cinta lama dikenang kembali
cinta baru bawa bertunang
semoga nikah pengikat tali

=)
Along Usop said…
amboih..

cinta baru sudah bertandang
cinta lama dikenang kembali
cinta baru bawa bertunang
semoga nikah pengikat tali

=)
sayangku said…
ahah! dh lme xdtg blog ni..
dtg sini nk bgtau...sy dh tag awk..
hehehe
Unknown said…
aku salu je kena cenggini..ahaha..aku dah malas dah kot.tggu kawen je la..
penah ader pengalam cam ni dik. tapi sebenarnyer dier memang nak tinggalkan kiter sebab gurl lain... tapi alasan baik yang dijadilan alasan putus....
Admin said…
budu mmg best! klate pn mndung skmo nei..

trima psangan seadanya,
yg kurang kte lngkapkan..

:)
Ogy said…
pernah juga melafazkan kata2 tu sebagai alasan takmo kawan dgn org..heeheheh...
masa tu budak hingusan lg..
cik sakdi said…
saya rasa awak ni terlalu sempurna dan saya tau, saya xlayak berdamping dengan orang sebaik awak. awak carik lah awek yang lebih baik dan berguna.. blabla... haha ayat kalis terbaik.
Qaseh Dalia said…
shida -
hehehe sabar je lah
Qaseh Dalia said…
syafiq -
mase zaman hingusan ni ...
Qaseh Dalia said…
wafiy -
bez makan lah haha larikkk
Qaseh Dalia said…
pearl jade -
hehe yup qaseh buat tu sbb qaseh xbhgia n tak mmpu nak cinta ye ..so tu jalan yg terbaik .. sekarang pun dah jumpa laki yg baik jugak alhamdulillah
Qaseh Dalia said…
budak kampung -
hehe nape xleh terima huhu
Qaseh Dalia said…
siti nur fatimah -
uik awat tu hehehe
Qaseh Dalia said…
fasihah -
lambat agy yunk hehek
Qaseh Dalia said…
specky gurlz -
yup berubah lah ke arah kebaikan bila berjumpa dgn rg yg baik yg terima kita seadanya
Qaseh Dalia said…
gaung -
haha susah nak jage perasaan org ..kalau ckp terus terang kan kocik hati pulak ..kan2 berdendam pulak huhuh
Qaseh Dalia said…
nur farah hani -
menyesal ?hehe xpe lah bukan jodoh farah kot ..maybe ade lah someone yg lebih baik buat farah okeyh dear
Qaseh Dalia said…
abadi romeo -
mmg baik si dia ni ..ade jugak yg berlakon baik huhuh
Qaseh Dalia said…
auliyya -
kesalahan dulu?maksudnya kenangan silam ke .. haisy tak perlu ungkit benda yg lepas yg peting mara ke depan bina perhubungan yg baik ..hidup bukan kebelakang tp ke depan
Qaseh Dalia said…
iqbal -
kalau halangan always ada n dah usaha tapi xdapat ..maknanya Allah tidak mengkehendak ..sabar mencari yg lain okeyh
Qaseh Dalia said…
sis qaseh -
hehe terpaksa ..sedih jugak tapi takut lebih mengecewakan dia ..so baik stop setakat tu dulu
Qaseh Dalia said…
sis Lm -
haha jgn pang qaseh sudaaa
Qaseh Dalia said…
puteri ain -
jiwang tu bez
Qaseh Dalia said…
syarq -
yup dengan sokongan dia yg baik
Qaseh Dalia said…
jelly -
tu lah pasal xboleh paksa hati ..mmg boleh untuk cuba sygi org tapi kalau xboleh baik stop
Qaseh Dalia said…
sharienz -
itu yang terbaik tapi tak boleh memaksa hati
Qaseh Dalia said…
meera -
syg org yg syg kita tapi xleh paksa hati jika kita xboleh nnt merana di kemudian hari
Qaseh Dalia said…
novelgurl -
ngeeee
Qaseh Dalia said…
kay -
hehe bukan sengaja buat tapi terpaksa ... kdg2 boleh jaga hati org tapi hati kita ... hurmm
Qaseh Dalia said…
al -hakim -
sekeh kang haaa
Qaseh Dalia said…
rina -
haaaaaa tahu xpe kan hik2
Qaseh Dalia said…
rina -
haaaaaa tahu xpe kan hik2
Qaseh Dalia said…
along usup -
eceh siap berpantun lagi hahaha insyaAllah :)
Qaseh Dalia said…
sayangku -
ek hurmmm
Qaseh Dalia said…
jiji yu -
aik dah putus asa nampak ..hehe kutip pengalaman derrr
Qaseh Dalia said…
sis yg comel -
hehe sabar je lah sis .
Qaseh Dalia said…
ahsfantasy -
insyaAllah :)
Qaseh Dalia said…
mama ogy -
a,.ah masa hingusan lagi hek2
Qaseh Dalia said…
cik sakdi -
igtkan tuju kat qaseh haha ayat xleh blah