Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Alasan Reject Lelaki Selepas First Date

Assalamualaikum selamat pagi olz ...
dari pagi tadi agy qaseh dok skodeng blog potografer .. mengkhayalkan betol lah blog2 depa muahahaha kerja pun tak buat .. teringin nya nak jadi potografer wahahahaha .. kamera cap ayam je ..so leh lah tangkap pic ayam jerk !tu pun ayah tengah berak ...!haha gelak kat diri sendiri ......


korang pernah tak dating pertama kali ..eceh omputeh ate first date ..org ganung ate dating kali tame ! first date pun hati2 lah ye terutamanya girl2 ... dunia skang ni bukan sume leh caye ..kalau nak kuar pun ajak kawan2 perhati dr jaohh kot2 laki tu buat ape2 haaa tak ke naye! papepun jom kite mereject tendang deme2 kat jin bertendang kalau gaya2 macam kat bwh ni ha ~ 

  1. tiba2 dia gtau korang yg dia sgt2 mencintai korang padahal baru je jumpa tu pun terjumpa tepi jalan ...hik2 n dia ckp dia nk sgt kawen dgn kamu .. haiiii cepat bebeno ajak kawen hati budi pun tak kenal lagi yoooo ...so tggu pe lg reject awal2 mcm org terdesak pulak kan 
  2. laki tuh asek asek aseknya cintamu ..eh salohhh ... dia asek merenung dada n punggung korang lebih sejuta kali dlm mase sesaat ! walawehhh boleh pndang2 jgn pgg2 wahaha reject2..syuh3x! gatai !
  3. biji mata nya setiap saat terjojol kalau boleh keluar dah terpelanting tergolek keluar bila tgk gurl2 cantik lalu sdg kan korang duk depan dia...ampeh punye laki ...ceh ! rejecttt !
  4. tangannya miang2 nak pgg tgn or pinggang kamu wpun hanya satu jam ..tu baru se jam kalau 2 jam ?mintak cium ? kalau sehari ?punah ranah lah ..so lariiii tulunnn2x bomba tulungg haha reject !
  5. kawan2 kamu gtau yg dia ade penyakit kelamin .. n kamu pun ade jumpa ubat2 yg sewaktu dgnnya ..hah nak lagi ngan org sakit kelamin ?haha kalau nak ! sila minum clorox ..reject !
  6. dia kata yg dia impikan surirumah yg solehah dan sudi jd surirumah sepenuhnya tp korang paham yg dia sebenarnya cr tukang sapu ,tukang masak , tukang urut ,segala2nya tukang ..! ate kat dia bek hang p cari org gaji samdol ! haha reject!
  7. cakap besar ...datuk aku kaye lah hape lah ..tapi time nak bayar lunch ke hape duit gurl jugak dikoreknye ..ceh !
hati berbicara :
dalam sibuk mencari cinta jangan lupa cinta Dia ..dalam sibuk mencari teman jangan sampai jadi 'peneman'...dalam sibuk mencari sayang jangan biar maruah melayang ~
kenangan terindah bila berdepan dengan pelbagai rasa.. manis ,masam , masin dan tak lupa pada juga pada pahit...sepahit2 hempedu bile di telan boleh dibuat ubat ... semanis2 gula ditelan boleh jadi penyakit...
hidup mu ~ arah mu ~ pilih lah jalan terbaik ...
bila tersalah jalan ... yang madu jadi racun ..yang racun jadi toksik ..akhirnya derita sepanjang jalan ... tapi bila tersesat dari jalan jangan lupa kembali pada pangkalnya :D
xde idea derrr buat entry ni pun jadi lah ...
mood : sambung skodeng bloh potografer ~ 
awayyy ~

Comments

Anonymous said…
hehehehe....terbaek lah...part mnum clorox tu xleh belah...pekataan laen utk suh bunuh diri... hehehe ;P
ayah ke ayam yg akak nk sebut tu..muahahahah
Jo Qusary said…
gelak guling2 baca alasan no 5...hahaha
yna fazlyna said…
BILA MARUAH DAH TERGADAI BARU NAK NYESAL.. SILA TOLAK LELAKI YANG MATANYA TERJOJOL SETIAP KALI NAMPAK PEREMPUAN LAIN..
irwanmiswan said…
heheh alaaa.....lelaki kalo betul2 ikhlas nak kat pompuan tu...die akan jadi diri die....sampai makan pon tak payah kaver....mulot comot ke ape....biaar gurl tau die tu sape...kan???huhuhu
LM said…
tulah..kadang2 ,bercinta sblm jumpa ni cam indah je.bila jmp..tolak terus..hehe
puteri ain said…
walau tinggi mana pun cinta pada seseorang individu tu, patut tinggi lagi cinta pada-Nya..
noraauliyya said…
bagus ben0 la.... el0k wat pengumuman tuk sume gegurl... berjaga2 la.. llki skunk ssh na jmpe yg bek... nafsu smata2.. ssh na jmpe yg bek... kan2 qaseh?
shahsyaz said…
ehm..betol sgt info tuh qaseh!!~
haha,,,xnak caye pada cinta manusia..tipu belaka..cinta Allah itu y benar..

btw, mcm mana pakai tudung tu ek...ajar2..cehwah,haha
farah wahedda said…
bukan setakat reject je laki cmni..kte bako je kte bako huhuhu
Raden said…
1st dating dgn beliau..cube teke bape kawan teman??

satu umah teman! haha..die sorg laki. ciannye!! hahaha

dalia..tak leh la tukar background. ntah nape. bile da apply kejap je appear. pahtu jd background lame balik..nk pengsan da nie
PinKy MoMMa said…
qaseh..mak akak cakap kan..
kalau masa 1st date tu..bile dia cakap dia pandang mata kite..maknanya dia bersungguh hahaha..

so kak pinky terus spot kat mata org tu bile 1st date ;p
nsb baik encit papaku pandang mata balik..dan alhamdulillah dah ada 2 hero dah kami..

tips mak2 ni kdg2 berguna yang ;p
Elly Jade said…
bestnya tips cik qaseh ni...sye x de experience dating =p
nnt sye jdi kan panduan ya =)
qasehraihan said…
byk pengalaman dia ni...haha
ckp bdasarkan pgalaman sdri kot kan??hihi
SYARIFF HAIKAL said…
kalau da lama2 lelaki tu gatey cmne plak??.hahhaa..so becinta tu jgn la lama2..pas kwen leh becinta..hehe
Raden said…
sudah remove gadget! mekaseh kamu yg bermate mulat!
Syafiq Rosli said…
haha..euww...nasib baik tak pernah first date..huhu
solomolo said…
memang patut direject yer...
wat malu lelaki yer...
Nur Farah Hani said…
ahahaha... bukan setakat harus direject dah tuh.. kasik penampar sekali.. semuanya y dibuat ellaki tu mencabar jiwa da raga..;p
lady-D said…
pantang kalau yg tgn miang tu..rs nak karate je..hikhik..ganas x?
Unknown said…
harrr sangat tepat dengan apa yg duk kami fikir dalam kepala...ada tips untuk reject gadis on 1date takk??nk dengar jugak nie??
Anim Azhari said…
mmg WAJIB reject llki cenggini..huhu
Gimi said…
Teror tul dlam masa sesaat samapai tgk lebih sejuta kali...nice netry
Anis Adila Aris said…
haha..
saya suka entry ni..
jauhkan lelaki seperti itu.. :D
zeeLa-AtiE said…
betol betol dalam mencari sayang..
jgn sampai maruah melayang..
tp ader tol jugak kaseh gtau laki yg perlu direject..
mmg betol..
saya pernah alami...tp all have gone;)
alhamdulillah
intan.maisarah said…
dah jumpa org begitu
hahah
Unknown said…
jom kawen! wakakaka xdela gurau jerk :p

mane blog photographer tue? nak la jugak tengok.
cik sakdi said…
reject terus kalau dia suruh kita bayarkan. cih! xleh harap. hehe
Qaseh Dalia said…
lady A -
ye ah baik minum clorok kalau nak lagi kat org penyakit kelamin hahaha ...opss
Qaseh Dalia said…
dek ina -
ok typo hahaha malas nak edit
Qaseh Dalia said…
jo qusairy -
amboi guling2 nah dio haha
Qaseh Dalia said…
yna -
yeah kite bako kite bako ! haha
Qaseh Dalia said…
budak kampung -
yang jadi diri sendiri tu lah kena cr ..yg kat atas ni ha xleh pakai !
Qaseh Dalia said…
sis Lm -
sebelum jumpa jgn ckp cinta lagi haha
Qaseh Dalia said…
puteri ain -
itu semestinya ...
Qaseh Dalia said…
auliya -
yup dear pengumuman2 buat lagu macam lagu cari jodoh hehehe
Qaseh Dalia said…
shah syaz-
hehehe
Qaseh Dalia said…
siti nur fatimah - uik frust nampak tak semua tipu lah dear ..

tudung kat atas tu ke ?haha main belit2 je ..
Qaseh Dalia said…
farah waheeda -
ye kite bako2 kite bako2 haha jahat giler
Qaseh Dalia said…
naddia -
haha nape xbawak satu kampung je ..tapi bagus demi keselamatan haha ...
Qaseh Dalia said…
pinky momma -
yup lah sis .. dari mata turun ke hati kan cewah ..wah2 beznye mak bagi tips haha ..alhamdulillah semoga sis berkekalan :) tambah 3 lah pulak chya mata tu ye hik2
Qaseh Dalia said…
pearl jade -
yup jadikan panduan haha
Qaseh Dalia said…
sis qasehraihan -
mane ade pengalaman pun sis
Qaseh Dalia said…
syarif haikal -
kalau lame2 tu dua2 yg dah gatal ..cepat kawen dgn nadia haha sekeh kang
Qaseh Dalia said…
nadia - same2 budak comel !
Qaseh Dalia said…
syafiq -
yeke tak pernah date ..mcm tipu je hang ni haha
Qaseh Dalia said…
solo molo -
hahah
Qaseh Dalia said…
nur farah hani ..-
hahah sebelum away tu kasi penampar se das hahaha
Qaseh Dalia said…
dla-
karate tu tak ganas lagi .. kalau munuh baru ganas
Qaseh Dalia said…
gaung -
kah2 gurl sume baek2 okeyh no tips haha
Qaseh Dalia said…
specky -
ye WAJIB
Qaseh Dalia said…
gimi -
tu hanya andaikan okeyh haha
Qaseh Dalia said…
gimi -
tu hanya andaikan okeyh haha
Qaseh Dalia said…
anis -
juahkan okeyh
Qaseh Dalia said…
atie -
wah ade pengalaman ye ..:)
Qaseh Dalia said…
intan maisarah -
haha amacam bez tak
Qaseh Dalia said…
aidil -
ade je kat bloglist qaseh
Qaseh Dalia said…
cik sakdi -
haha mula2 dah suruh org bayar kalau lame2 ok lah jugak sbb slg membantu rite
kAmi dAn mEreKa said…
tampor kan aje kalau baru jumpe asyik nak pandang yg bukan2, hehe =)