Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Alasan Reject Lelaki Selepas First Date

Assalamualaikum selamat pagi olz ...
dari pagi tadi agy qaseh dok skodeng blog potografer .. mengkhayalkan betol lah blog2 depa muahahaha kerja pun tak buat .. teringin nya nak jadi potografer wahahahaha .. kamera cap ayam je ..so leh lah tangkap pic ayam jerk !tu pun ayah tengah berak ...!haha gelak kat diri sendiri ......


korang pernah tak dating pertama kali ..eceh omputeh ate first date ..org ganung ate dating kali tame ! first date pun hati2 lah ye terutamanya girl2 ... dunia skang ni bukan sume leh caye ..kalau nak kuar pun ajak kawan2 perhati dr jaohh kot2 laki tu buat ape2 haaa tak ke naye! papepun jom kite mereject tendang deme2 kat jin bertendang kalau gaya2 macam kat bwh ni ha ~ 

  1. tiba2 dia gtau korang yg dia sgt2 mencintai korang padahal baru je jumpa tu pun terjumpa tepi jalan ...hik2 n dia ckp dia nk sgt kawen dgn kamu .. haiiii cepat bebeno ajak kawen hati budi pun tak kenal lagi yoooo ...so tggu pe lg reject awal2 mcm org terdesak pulak kan 
  2. laki tuh asek asek aseknya cintamu ..eh salohhh ... dia asek merenung dada n punggung korang lebih sejuta kali dlm mase sesaat ! walawehhh boleh pndang2 jgn pgg2 wahaha reject2..syuh3x! gatai !
  3. biji mata nya setiap saat terjojol kalau boleh keluar dah terpelanting tergolek keluar bila tgk gurl2 cantik lalu sdg kan korang duk depan dia...ampeh punye laki ...ceh ! rejecttt !
  4. tangannya miang2 nak pgg tgn or pinggang kamu wpun hanya satu jam ..tu baru se jam kalau 2 jam ?mintak cium ? kalau sehari ?punah ranah lah ..so lariiii tulunnn2x bomba tulungg haha reject !
  5. kawan2 kamu gtau yg dia ade penyakit kelamin .. n kamu pun ade jumpa ubat2 yg sewaktu dgnnya ..hah nak lagi ngan org sakit kelamin ?haha kalau nak ! sila minum clorox ..reject !
  6. dia kata yg dia impikan surirumah yg solehah dan sudi jd surirumah sepenuhnya tp korang paham yg dia sebenarnya cr tukang sapu ,tukang masak , tukang urut ,segala2nya tukang ..! ate kat dia bek hang p cari org gaji samdol ! haha reject!
  7. cakap besar ...datuk aku kaye lah hape lah ..tapi time nak bayar lunch ke hape duit gurl jugak dikoreknye ..ceh !
hati berbicara :
dalam sibuk mencari cinta jangan lupa cinta Dia ..dalam sibuk mencari teman jangan sampai jadi 'peneman'...dalam sibuk mencari sayang jangan biar maruah melayang ~
kenangan terindah bila berdepan dengan pelbagai rasa.. manis ,masam , masin dan tak lupa pada juga pada pahit...sepahit2 hempedu bile di telan boleh dibuat ubat ... semanis2 gula ditelan boleh jadi penyakit...
hidup mu ~ arah mu ~ pilih lah jalan terbaik ...
bila tersalah jalan ... yang madu jadi racun ..yang racun jadi toksik ..akhirnya derita sepanjang jalan ... tapi bila tersesat dari jalan jangan lupa kembali pada pangkalnya :D
xde idea derrr buat entry ni pun jadi lah ...
mood : sambung skodeng bloh potografer ~ 
awayyy ~

Ulasan

Awanama berkata…
hehehehe....terbaek lah...part mnum clorox tu xleh belah...pekataan laen utk suh bunuh diri... hehehe ;P
~..Lesung Batu..~ berkata…
ayah ke ayam yg akak nk sebut tu..muahahahah
Jo Qusary berkata…
gelak guling2 baca alasan no 5...hahaha
yna fazlyna berkata…
BILA MARUAH DAH TERGADAI BARU NAK NYESAL.. SILA TOLAK LELAKI YANG MATANYA TERJOJOL SETIAP KALI NAMPAK PEREMPUAN LAIN..
irwanmiswan berkata…
heheh alaaa.....lelaki kalo betul2 ikhlas nak kat pompuan tu...die akan jadi diri die....sampai makan pon tak payah kaver....mulot comot ke ape....biaar gurl tau die tu sape...kan???huhuhu
LM berkata…
tulah..kadang2 ,bercinta sblm jumpa ni cam indah je.bila jmp..tolak terus..hehe
puteri ain berkata…
walau tinggi mana pun cinta pada seseorang individu tu, patut tinggi lagi cinta pada-Nya..
noraauliyya berkata…
bagus ben0 la.... el0k wat pengumuman tuk sume gegurl... berjaga2 la.. llki skunk ssh na jmpe yg bek... nafsu smata2.. ssh na jmpe yg bek... kan2 qaseh?
shahsyaz berkata…
ehm..betol sgt info tuh qaseh!!~
haha,,,xnak caye pada cinta manusia..tipu belaka..cinta Allah itu y benar..

btw, mcm mana pakai tudung tu ek...ajar2..cehwah,haha
farah wahedda berkata…
bukan setakat reject je laki cmni..kte bako je kte bako huhuhu
Raden berkata…
1st dating dgn beliau..cube teke bape kawan teman??

satu umah teman! haha..die sorg laki. ciannye!! hahaha

dalia..tak leh la tukar background. ntah nape. bile da apply kejap je appear. pahtu jd background lame balik..nk pengsan da nie
PinKy MoMMa berkata…
qaseh..mak akak cakap kan..
kalau masa 1st date tu..bile dia cakap dia pandang mata kite..maknanya dia bersungguh hahaha..

so kak pinky terus spot kat mata org tu bile 1st date ;p
nsb baik encit papaku pandang mata balik..dan alhamdulillah dah ada 2 hero dah kami..

tips mak2 ni kdg2 berguna yang ;p
Elly Jade berkata…
bestnya tips cik qaseh ni...sye x de experience dating =p
nnt sye jdi kan panduan ya =)
qasehraihan berkata…
byk pengalaman dia ni...haha
ckp bdasarkan pgalaman sdri kot kan??hihi
SYARIFF HAIKAL berkata…
kalau da lama2 lelaki tu gatey cmne plak??.hahhaa..so becinta tu jgn la lama2..pas kwen leh becinta..hehe
Raden berkata…
sudah remove gadget! mekaseh kamu yg bermate mulat!
Syafiq Rosli berkata…
haha..euww...nasib baik tak pernah first date..huhu
solomolo berkata…
memang patut direject yer...
wat malu lelaki yer...
Nur Farah Hani berkata…
ahahaha... bukan setakat harus direject dah tuh.. kasik penampar sekali.. semuanya y dibuat ellaki tu mencabar jiwa da raga..;p
lady-D berkata…
pantang kalau yg tgn miang tu..rs nak karate je..hikhik..ganas x?
Unknown berkata…
harrr sangat tepat dengan apa yg duk kami fikir dalam kepala...ada tips untuk reject gadis on 1date takk??nk dengar jugak nie??
Anim Azhari berkata…
mmg WAJIB reject llki cenggini..huhu
Gimi berkata…
Teror tul dlam masa sesaat samapai tgk lebih sejuta kali...nice netry
Anis Adila Aris berkata…
haha..
saya suka entry ni..
jauhkan lelaki seperti itu.. :D
zeeLa-AtiE berkata…
betol betol dalam mencari sayang..
jgn sampai maruah melayang..
tp ader tol jugak kaseh gtau laki yg perlu direject..
mmg betol..
saya pernah alami...tp all have gone;)
alhamdulillah
intan.maisarah berkata…
dah jumpa org begitu
hahah
Unknown berkata…
jom kawen! wakakaka xdela gurau jerk :p

mane blog photographer tue? nak la jugak tengok.
cik sakdi berkata…
reject terus kalau dia suruh kita bayarkan. cih! xleh harap. hehe
Qaseh Dalia berkata…
lady A -
ye ah baik minum clorok kalau nak lagi kat org penyakit kelamin hahaha ...opss
Qaseh Dalia berkata…
dek ina -
ok typo hahaha malas nak edit
Qaseh Dalia berkata…
jo qusairy -
amboi guling2 nah dio haha
Qaseh Dalia berkata…
yna -
yeah kite bako kite bako ! haha
Qaseh Dalia berkata…
budak kampung -
yang jadi diri sendiri tu lah kena cr ..yg kat atas ni ha xleh pakai !
Qaseh Dalia berkata…
sis Lm -
sebelum jumpa jgn ckp cinta lagi haha
Qaseh Dalia berkata…
puteri ain -
itu semestinya ...
Qaseh Dalia berkata…
auliya -
yup dear pengumuman2 buat lagu macam lagu cari jodoh hehehe
Qaseh Dalia berkata…
shah syaz-
hehehe
Qaseh Dalia berkata…
siti nur fatimah - uik frust nampak tak semua tipu lah dear ..

tudung kat atas tu ke ?haha main belit2 je ..
Qaseh Dalia berkata…
farah waheeda -
ye kite bako2 kite bako2 haha jahat giler
Qaseh Dalia berkata…
naddia -
haha nape xbawak satu kampung je ..tapi bagus demi keselamatan haha ...
Qaseh Dalia berkata…
pinky momma -
yup lah sis .. dari mata turun ke hati kan cewah ..wah2 beznye mak bagi tips haha ..alhamdulillah semoga sis berkekalan :) tambah 3 lah pulak chya mata tu ye hik2
Qaseh Dalia berkata…
pearl jade -
yup jadikan panduan haha
Qaseh Dalia berkata…
sis qasehraihan -
mane ade pengalaman pun sis
Qaseh Dalia berkata…
syarif haikal -
kalau lame2 tu dua2 yg dah gatal ..cepat kawen dgn nadia haha sekeh kang
Qaseh Dalia berkata…
nadia - same2 budak comel !
Qaseh Dalia berkata…
syafiq -
yeke tak pernah date ..mcm tipu je hang ni haha
Qaseh Dalia berkata…
solo molo -
hahah
Qaseh Dalia berkata…
nur farah hani ..-
hahah sebelum away tu kasi penampar se das hahaha
Qaseh Dalia berkata…
dla-
karate tu tak ganas lagi .. kalau munuh baru ganas
Qaseh Dalia berkata…
gaung -
kah2 gurl sume baek2 okeyh no tips haha
Qaseh Dalia berkata…
specky -
ye WAJIB
Qaseh Dalia berkata…
gimi -
tu hanya andaikan okeyh haha
Qaseh Dalia berkata…
gimi -
tu hanya andaikan okeyh haha
Qaseh Dalia berkata…
anis -
juahkan okeyh
Qaseh Dalia berkata…
atie -
wah ade pengalaman ye ..:)
Qaseh Dalia berkata…
intan maisarah -
haha amacam bez tak
Qaseh Dalia berkata…
aidil -
ade je kat bloglist qaseh
Qaseh Dalia berkata…
cik sakdi -
haha mula2 dah suruh org bayar kalau lame2 ok lah jugak sbb slg membantu rite
kAmi dAn mEreKa berkata…
tampor kan aje kalau baru jumpe asyik nak pandang yg bukan2, hehe =)
back to top