SEGMEN BEN ASHAARI : Aku Seorang BLOGGER !

Assalamualaikum , tu diaaa segmen di subuh hari , biasalah bila Ben Ashaari mula bersegmen , jangan terkejut apa yang bakal di buat .. haha

1.Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !
Soalan dah macam nak jawab pengajian Am form 6 ni haa , adehhh peranan qaseh sbgai blogger kpd semua , menyebarkan sesuatu yang bagi manfaat kepada org2 sekeliling , dan isu yang ingin di tekankan ..BLOGGER BUKAN SEKADAR BLOGGER , kena tak haaa susah jugak soalan haha 

2. Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?
Ok jika aku kayaaaaa hari-hari hari rayaaaa , ameen , semestinya qaseh akan berhenti kerja dan tumpukan sepenuhnya pada blogging , dari duit2 hasil blogging , qaseh akan simpan dan kumpul untuk buka 1 butik bernama butik Qaseh Dalia Dot Com , dah di kenali dalam dunia blogging , bukak lagi 1 web khas untuk Butik nanti ..
3. Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?

Harapan qaseh  , blogger-blogger takde sikap hasad dengki dalam diri bila tengok orang lain berjaya dan bila berjaya jangan mudah lupa diri dan angkuh .. kerana kadang2 keglemeran dan pujian buatkan kita bongkak .. jangan rasa gitu kawan .. bersatu kan best :') 



40 comments

  1. Assalamualaikum, zumal singgah dari blog Ben Ashaari, moga tercapai apa yang dicitakan tu yer. Salam kenal ^_^

    ReplyDelete
  2. wahh sama la kita nak buka boutique juga ni
    dari segmen Abg BEn

    MISS IKA'S BLOG

    ReplyDelete
  3. Fuiyo .. rajin pepagi dah update segmen ben ashaari aku seorang blogger ...

    hoho ... terbaik. Jangan dengki saya ehhh ..

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  4. auchh..tak elok dengki tu awakk..jangan dengkii saya jugak ekkk.. :p

    ReplyDelete
  5. wahhh ramainya geng nak bukak butik.. best best best

    ReplyDelete
  6. Buka butik nnt bg diskau kawan2 ye qaseh. Hikhik
    irrayyan.com

    ReplyDelete
  7. Membalas kunjungan...gud luck dan semoga apa yang dihajati akan tercapai

    ReplyDelete
  8. Nak kena join juga ni.. :-) macam menarik aje segmen ni ..

    ReplyDelete
  9. Salam Jummat. Saya doakan Qaseh Dahlia dot com awak tu jadi kenyataan. Seronokkan ada impian macam tu...

    Salam kenal..

    http://olahbersama.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Semkga berjaya qaseh.. buang perasaan dengki mendengki tu dlm diri agar kite juga akan berjaya.. Kejayaan dtg adlh rezeki kite. Xperlu nak dengki2 pun kan..

    Salam pagu n singgah blogwalking d sini

    ReplyDelete
  11. Tak di nafikan mmg ada je jenis org yg dengki tu... apa pun moga tercapai impian utk buka butik... saya doakan... amin...

    ReplyDelete
  12. Good luck

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Wow bakal taukey butik... semoga berjaya dalam semua bidang.

    ReplyDelete
  14. blogwalking kat sini...selamat berkenalan....jom singgah umh ai ye......folow anda!

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum tuan Tanah,

    singgah blogwalking kat sini.
    Semoga segala yang diimpikan menjadi kenyataan. =)

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Qaseh! ^_^
    datang melawat dari segmen sama.. Hehe.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  17. Salam Qaseh.. kak eyza datang jalan2 kat blog qaseh dari segmen yg sama.. :)

    ReplyDelete
  18. Gud Luck Dear ;)

    Salam Kenal ;)

    saya dr segmen ben ashaari -->
    http://www.misihamil.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  19. Salam perkenalan...semoga sentiasa suskes...

    jom singgah blog saya...

    ReplyDelete
  20. Salam Qaseh, semoga berjaya mencapai impian utk membuka butik ya. Nanti bolehlah Nisa jadi pelanggan pertama yg membelinya tau. Agak2 boleh dpt diskaun tak? heheee.... InsayAllah, jemput blog walking ke blog Nisa jugak ea. http://powerofmotivationblog.wordpress.com

    ReplyDelete
  21. salam kenal ^^

    semoga segala impian akan tercapai,amin~

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum.

    Saja-saja blogwalking.

    Semoga misimu tercapai.

    Salam perkenalan. Jemputlah blogwalking di

    azyyatiliah.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. Assalam qaseh,
    Salam perkenalan...
    tu laaaaa kan3..soklan makin power gitew kekdahnya...
    jemputla singgah & join blog saya..
    saya ni budah baaaruuuu sesangat nak blajor :)

    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum.,..
    kak qaseh nik datang berkunjung..
    nik datang dari segmen yang sama :)

    http://fatihahfazlin333.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  25. Bestnya kalau kita kaya kan Qaseh... memang hari-hari hari raya ha hahahaha.... salam kenal-kenalan.

    ReplyDelete
  26. Salam Qaseh ..kak Lya singgah sini ..Moga impian Qaseh terlaksana ..InsyaAllah ...

    ReplyDelete
  27. balas kunjungan

    waaa... semoga impian tercapai



    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum, huda singgah sini.
    http://nurfarahudahud.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  29. Slmt mlm kak qaseh..lame dop jln kt teratak akk nie..hehe..rindu plop ase.. hee =D

    Wah..nk nkk butik..nnt roger2 eh kalo akk da bkk butik..bole sopim mopim ngn akk..ekeke..

    Haa..sokong harapn akk tu..xmo dengki2,busuk hati sume..insyaAllah nie peringatan utk dri sndri jgk..nk berjaya kena la usaha ...berniaga secara bijak,belanja pn kena bijak gak..hehe ^^ asal ade DUIT mst akn ade KEJAYAAN tu kan :D peace yaw (^_^)v

    kite pn wt gak segmen nie..jemput le tgk hasil conteng2 kt blog kecik tu..haha

    http://www.yanasakura.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  30. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  31. Semoga tercapai hasrat Qaseh nak bukak butik :)

    ReplyDelete
  32. Moga tercapai cita-cita nanti tau.. :D Lama dah tak singgah jenguk qaseh

    ReplyDelete
  33. Salam singgah, wah siap blackquote hihi. tak sempat nak join. studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  34. moga tercapai cita-cita qaseh nak bukak butik tu..

    yg penting tiada hasad dengki antara kita.. saling respect each other..

    www.suesopian.com

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..