Santai Travel Sahabat Media Cuti-Cuti 1 Malaysia 2013 di Lembah Bujang Sungai Petani Kedah

5 ulasan:
Assalamualaikum

kali ini qaseh  nak menceritakan kisah kehilangan qaseh selama 3 hari dua malam , banyak pendapat menyatakan yang qaseh telah di culik oleh Mr Arrogant,muahahaha sebenarnya salah semua tu sebab qaseh membawa diri bersama sahabat media cuti-cuti 1 malaysia ke Lembah Bujang Sg Petani Kedah, haaaa apa diaa chek tau ampa semua jeles noh, tapi takpe jom ikut qaseh melayari perjalanan-perjalanan di sana yang superb awesome lebih-lebih lagi kat tempat yang tak pernah kita tinggalkan jejak dan selama ni tak pernah kita tahu..termasuk qaseh..

sebelum tu nak say thanx sangat-sangat kepada penganjur dan penaja yang menaja kami dari hujung kaki hinggalah ke hujung rambut , terima kasih  Tourism Malaysia dan Perbandaran Sg. Petani dan santai Travel sempena VISIT MALAYSIA 2014 ..



selama ni qaseh tak tahu langsung apa yang best tentang sg.petani kedah ni ,qaseh hanya tahu nama je ,then bila menjejakkan kaki kat sini barulah qaseh tahu yaAllah banyaknya tempat-tempat yang menarik ,nak tau apa laa yg menarik sgt tu yeeee,tu ampa kena la teruskan perjalanan membaca,rasa rugi gila nasib baik qaseh ikut depa ni,luas pemandangan dan teruja gila nak ceritakan kat korang hingga ketar2 tangan nih,kihkih.. 

first day kami menginap di amanpura Hotel tapi sekarang sudah ditukar nama kepada sg.Petani Inn , apa yang best di hotel ni  adalah jeng-jeng nanti qaseh cerita next entry yang lebih terperinci beserta gambar yang membuatkan korang lagi jeles hingga terus book tiket flight terus ke sg.petani,

tadaaaaa kami dah smpai,korang  bila lagi ??
SG PETANI INN <--- klik2

kami disambut meriah oleh kakitangan sg petani  INN


press conference sg petani INN kalau tengok dalam gambar tu memang banyak facilities yang disediakan

antara tempat-tempat yang menarik telah kami lawati :
  • sg petani INN (48 Superior Room, 58 Deluxe Room, 7 Junior Suite and 1 Royal Suite.)
  • jeti semeling dan sungai  merbok (naik bot ke tanjung dawai melihat paya bakau yang tertua)
  • chalet terapung (memancing pun boleh di sini)
  • pantai merdeka (lepak di tepi pntai sambil layan lagu cinta pantai merdeka)
  • muzium arkeologi lembah bujang (mengcungkil sejarah2 lama)
  • cinta sayang golf and country resort (resort yang penuh dengan aktiviti yang menarik)
  • gunung jerai (qaseh paling suka berada di tempat dan suasana gunug jerai )
pemandangan senja yang sangat indah di gunung jerai,
indah bukan?
terpegun aku seketika melihat suasana yang tak pernah aku rasa
seakan ingin membina satu mahligai di sini agar rasa itu sentiasa ku dakap...

jutaan terima kasih buat semua yang terlibat, stay tune with qasehdalia.com, banyak lagi qaseh nak ceritakan perjalanan kami... tunggu~~~~~







5 ulasan:

  1. xsabo nak bace episod setrusnye ekeke episod truh :-)

    BalasPadam
  2. untungla siap ada episod2 lg kan

    BalasPadam
  3. Kata Nama Khas (nama tempat) sila letak huruf besar ye dik...

    Wakkakakakaa...

    BalasPadam
  4. fuhh kerinduan dekat SP.
    Ain belajar sana dulu .hehee.

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com