Coretan di Hari Raya Aidilfitri 2013 - balik kampung

1 ulasan:
Assalamualaikum .., ada masa sedikit untuk mencoretkan perjalanan di aidilfitri kali ni ~ alhamdulillah nyawa masih berkesempatan untuk meraikan hari raya dan ramadhan ~ hope korang semua brgembira selalu tapi jangan lupa doakan untuk saudara2 kita nun di sana ~

kalau raya mestilah balik kampung yang jadi satu benda yang paling seronok .. yeehaaaa tapi raya ni qaseh balik dengan someone sebab tiket abis , tapi tidakla berdua ditemani adik dia , qaseh gerak subuh 6 hb , so 7 hb tu sempat la brbuka puasa kat rumah dengan mak .. alhamdulillah masa balik kg tu jalan tak jem sgt ..wowowowo balik kg ~

aku suka dengan nama kg ni , kg cinta manis ~ wah terdetik kat hati mesti org2 kampung sini semuanya lomantik2 gitu .. 

sebelum sampai di kampung , qaseh singgah di kg atas tol rumah kak long dia , berbuka puasa di sana , tapi sebelum tu singgah sekejap di Pantai Batu Buruk , asal nampak signboard pantai je mesti mata ni bulat je pandang haha orang sebelah memang dah tahu dah apa yang aku nak haha cian dia ~ 


lepas berbuka puasa rumah , kami gerak balik ke jerteh pulak ~ wowowo balik kg wowowo balik kg ~ n then sampai dalam pukul 11 lebih macam tu la , balik borak-borak ngan mak jap n then tido , syok nye  tido kat rumah , mandi air telaga ~ sejukkk memang liat la nak mandi pagi ! 

esok hari ~ lepak-lepak saje kat rumah borak-borak dengan mak bincang tentang seseorang , jeng jeng jeng , pastu lepak je sorang-sorang , yang ada mak , ayah , aku n adik .. adik aku biasalah mana nak lekat kat rumah , so then tak tahu nak buat apa ~ luangkan masa bersama camera sony aku yang cabuk tu je lah 
 manggis kat kg , nape la belum masak lagi , kalau tak abis satu pokok aku makan 

continue ~ 
semua gambar dari hasil Sony a37 .. 


1 ulasan:

  1. selamat hari raya aidilfitri. maap zahir batin :)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com