DINGIN ....

6 ulasan:
Assalamualaikum ...

dingin ... dingin .. dan terus dingin , sekelip mata lembut bertukar keras , pernah tak korang terasa dengan seseorang , emm bila mana ia seakan mengelak dari hidup kita .. tegur pun tak dilayan .. cuba untuk menambat kembali hati itu .. terfikir kenapa tiba-tiba ia berubah ..kerasnya hatimu , tak dapat ku tilik , tak dapat ku baca lagi .. dan takkan mampu ku ramal seperti dahulu .. n then kita labelkan dia mula lupa diri , sombong wpun sebenarnya dalam hati yang dingin itu ada kesedihan .. di dalam senyumannya ada kedukaan...

kadang - kadang layunya bunga tidak lagi memberikan seri , tapi bila di hujani dinginnya embun seakan2 ia kembali bangkit , segar dan memberikan warna yang baru - u never know how it feels until it happens to you

ingin ku katakan padamu , bila seseorang itu mula menjauhkan diri .. ia ingin sesuatu , ia ingin mengasingkan diri di tempat terpencil dalam dunia nya , jangan pernah ganggu ~ jangan pernah usik , kdg2 ia perlukan waktu megubah hati nya yang terlalu rapuh .. entah sebab apa hanya dia yang mengetahui .. andainya kamu mengatakan yang tidak baik ...dia hanya merelakan , tidak melatah ! tidak membantah ..seakan perasaannya kian di bawa angin .. menumbuhkan semangat baru .. mungkin ada sesuatu dari kamu yang dia tidak suka .. mungkin ada sebab ... biarlah dia begitu , melayani bahagianya sendiri .. andai dia terus tidak melayani kamu ..pergilah , kamu tiada hak untuk mempersoalkan lagi ..mungkin kamu perlu melihat dia bahagia bila kamu tiada , dia tersiksa bila kamu ada ... =)

lantas biar kedinginan itu jangan sampai ia jadi beku bila kamu terus mengganggu .. ia bisa jadi parah , andainya kamu sayangkan dia , jangan lupa untuk terus berdoa agar dia sentiasa bahagia .. agar kamu pun turut menumpang kebahagiaannya ........ dunia kita berbeza , arah kita sudah ada dua cabang , satu untuk kamu dan satu untuk aku ... dengan izinNya kita pasti berjumpa lagi kelak diSANA ...insyaAllah ..

But hold your breath
Because tonight will be the night that I will fall for you
Over again
Don’t make me change my mind
Or I wont live to see another day
I swear it’s true
Because a girl like you is impossible to find
It’s impossible.. 
fall for u , song from heart .. lagu ni someone tujukan , terasa di hargai ,alhamdulillah masih ada yg menghargai  ..! jiwang lagi hik hok ..(jgn marah , xboleh tidolah huhuhu)
err kdg malas nak post benda2 sedih nnt org ingat kita tengah sedih , sbnrnya kita tak sedih cuma kita ada idea2 sedih je hihihi apa2pun maybe ada someone yang sdg dalam situasi ini .. 1.36 a.m hupdate entry .. parah !





6 ulasan:

  1. wahh..puitis muitis ayt..tp best :)
    yana singgah blog ni n folo akak tros :)

    BalasPadam
  2. I just love ur words!
    speechless

    BalasPadam
  3. assalamualaikum qaseh...menariknya best la...:)

    BalasPadam
  4. Hai! Salam kenal! MM datang terjah & follow dari "Senarai Bakal Di Review Tiga Suku" by MK Syahir..

    Follower #3933.. ^^,

    BalasPadam
  5. bagus catatannya. Kunjungi juga website saya ya :D

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com