Cinta di Pusara ~

61 ulasan:
Assalamualaikum ~ tiba2 hati berkata lama tak jadi ustazah hehe .. nnt lah buat research n bahan2 ilmiah untuk dikongsikan .. kena banyak membaca ~ skang ni jadi dr.cinta dulu ~ weee maaflah ye kalau entry2 dalam blog ni bagi kesedihan buat kamu2 semua .. ada masa kita kena bersedih agar kita tahu dunia ni bukan untuk ketawa je ..rite ?



pagi olz .. alangkah indahnya bila kelak pusara kita sentiasa hidup ~ berseri dipenuhi bunga2 dan di hiasi suara2 merdu yang menghadiahi kita ayat2 suci al-quran ~ pusara tu seakan2 hidup ~ tenang dan punya cinta .. bez kan kawan2? sadis kan bila org yg kita syg pergi selama2nya ~ kembali padaNYA .. adakalanya kita menanti sebuah khayalan untuk betemu dengan mereka2 yg sudah pergi ..kdg2 terlalu payah untuk menerima ketentuan takdir ..adakala2nya dia selalu hadir dalam mimpi2 menyatakan dia sangat bahgia di alam sana ~


pusara yg dipenuhi cinta .. aku melihat seseorang sedang membersihkan pusaramu ..ditemani angin yg lembut menampar di pipi ..seakan2 seorang yg menahan segala gejolak di hati namun diselindung oleh ketabahan diri .. insan yg dirimu cintai masih lagi mencintaimu walaupun dirimu sudah pergi .. inilah cinta ..cinta yg sentiasa hidup !yang tak pernah pergi walaupun dirimu pergi buat selama2nya ~ 


    ''dikala kerinduan di dalam kesepian ..trkenang kisah lalu ..pada waktu itu kau dan aku sgt bhgia ..berjalan bersama2 melihat mentari senja ..mencoret nama di pasir yg putih..kita sentiasa bersama tak kira masa .. bila berjauhan kita slg merindu ..bila bersengketa syg semakin kuat ..bila berdepan penuh dengan gurauan ~tapi kenangan itu hanya jadi teman hari2 hidupku..kau pergi jua tgglkan aku..aku tahu DIA lebih sygkan mu dan aku hanya mmpu mendoakan kau bahagia disana dikalangan org2 beriman '' 


hati berbicara :
tidurlah insan tersayang ~ tidurlah buat selamanya ..
nanti aku akan mengikuti dirimu dan hatiku masih punya setangkai cinta buatmu selama2nya ... walaupun dirimu tiada cintamu tetap mekar dihatiku ..
jiwa ni masih bersatu dengan darah pekat yg mengalir sama ..
dan di pusara ini akan ku taburkan doa2 dan bunga cinta ..
agar pusara mu tetap subur di hati ..
salam syg dr insan yg terluka 
hihihihi layan ~
qaseh nak buat satu ruangan kat dlm blog ni .. ruangan bicara hati wah2x tapi mesti xde org nak juin kan ...?
ruangan tu untuk korg meluahkan rasa .. bukan setakat soal cinta ..utk ibu ~ kawan ~ex bf ke apa2 ke.. haha xde org nak juin kan .. tutup buku grrr




61 ulasan:

Awan Biru berkata...

Buat ja sis, mesti ramai yang nak join.

Mati itu pasti. Tapi, tetap juga leka dengan urusan duniawi sehingga terlupa yang rumah kita nanti adalah liang lahad.

forever love berkata...

atq nak nages baca entry nie kak :(

forever love berkata...

lupa lagi nak subcribe... haha

iLa suHaiLa berkata...

adeh..Qaseh nie memang terror r bab2 kate2..hehe..

Ujang9897 berkata...

mood jiwang masuk sini..=)

qasehraihan berkata...

bila baca entry qaseh saya salu terfikir...cne dia boleh buta ayat sepuitis ini???hoho

ruangan yg nk dibuat tu bagus tu..hehe

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

MaErA kZz berkata...

hehe . . nk join . .

athirah berkata...

qaseh.... blog ni penuh dengan kata hati.. woooott woott.. hehehehehehe

Isteri Yang Comel berkata...

qaseh suker buat akak nages pepagie... huwaaaaa... kenaper erk, biler setiap akak baca nukilan kasih nie tiba-tiba dada rasa sebak, gugur air mata kesedihan... huhuuuh... akak nie gembeng sket, tue sensitif sket tu

lalink7 berkata...

buat la..nk joinnnnnnnnnn laa..hehehe

mynameismy berkata...

sob...sob...

neslO_ais berkata...

em cube la try plan tuh..
mane r tau gempak plak org join..

♥sophie♥ berkata...

sophie join sophie join ! aww ! hahaha ;p

Shamsuddin Amin berkata...

blog dalia cute...
sng nak buka n sng nak komen...^^

yaya_flanella berkata...

huhu. sedihnya la kalau kita yang alaminya nanti kan..

Kak Sam berkata...

alamak rajinnya.

Farhana Sahri berkata...

moga insan yg kita syg pergi selamanya tu, ditempatkn bersama org beriman...para solihin...=)

muhamad hanif berkata...

nak join.nak join ;)

AtiE aBduLLah berkata...

wah qaseh...atie suker lah entry dia..
ayat dia berbunga bunga..
mang betol doktor cinta..
dapat Phd dah ker??hehe!!

Adinda Amy Sensei berkata...

sayu saja entri ini...

NadiRah berkata...

best jer!!!
menarik!

KAMIHIDUP berkata...

teringat kt arwah abh. :(

Qaseh dalia adelia berkata...

awan biru -
yelah tu awan hehe .. yup mati itu pasti cuma kita je tak tahu bila kita akan pergi

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
jgn lah nanges olololo

Qaseh dalia adelia berkata...

ila -
huhu yelah tu syg

Qaseh dalia adelia berkata...

ujang -
baru tahu ke huh

Qaseh dalia adelia berkata...

sis qaseh raihan -
qaseh tulis time dengar lagu lah sis

Qaseh dalia adelia berkata...

maera -
join lah dear

Qaseh dalia adelia berkata...

athirah -
blog org dah banyak tulis pasal personal biar blog qaseh dipenuhi bunga2 cinta ehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

sis yg comel -
maafkan qaseh hehe .. qaseh pun sensitif jugak orgnye ..meh lah kite nanges sesame uwaaa haha

Qaseh dalia adelia berkata...

lalink -
tak juin siap u

Qaseh dalia adelia berkata...

my -
ololololo

Qaseh dalia adelia berkata...

neslo ais -
hurm yeke huhuk

Qaseh dalia adelia berkata...

sophie -
yeke hik2 tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

shamsudin -
tq bro

Qaseh dalia adelia berkata...

yaya -
tau xpe syg

Qaseh dalia adelia berkata...

farhana sahri -
insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

atie -
mau kena cubit nggak

Qaseh dalia adelia berkata...

adinda -
hurmmm

Qaseh dalia adelia berkata...

nadirah -
ape yg menarik pun qaseh tak tahu

Qaseh dalia adelia berkata...

kami -
maaf :)
doakan byk2 kat arwah abah :) semoga tenang di sana ye

forever love berkata...

teringat kat arwah abah..

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
doakan arwah abah tenang di sana jangan miss sedekahkan ayat2 suci Al-Quran ..

forever love berkata...

insyaAllah kak.... :(

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
jgn buat muke sedih2 lah .. sis rasa bersalah pulak..kepergian seseorang tu supaya kita berdikari :) berat mata memandang berat lagi bahu memikul .. sabarlah ..nnt sis qaseh pergi jugak hehe

forever love berkata...

huhu.. it's ok kak.. cume sebab lain je nie...

pasal tue dah biasa da..

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
sebab pe? xyah ingat kenangan lame ok piat kang

forever love berkata...

tak.. tak ingt pun.. yg lepas tue bia la.. kan dah kene basuh dgn sis b4 nie..

pasal lain la.. dan update kat entry

Siti Nurhayati Dollah berkata...

Sedih melepaskan orang kesayangan pergi. Tapi itu ketetapan ilahi. Terima dengan redha walaupun sukar.

KUREKURE COMEL berkata...

hhmm...mina ada pengalaman...

hari ni dia luahkan perasaan dgn banyak senyuman...

esoknya..tanpa sempat mina balas jwpnnya...dia pergi selama lamanya dgn penuh tragis....huhuhu...

Mutiara Bernilai berkata...

*kesat2 air mate*

aitt..

hye Dr Chenta Qaseh Deary,

:)

Naddia berkata...

buat!!!! sy kompem join!!!!

azi nur berkata...

aduh indahnye bahase..suke!

Solihin Zubir berkata...

mmg sedih jika org yg kita cintai pergi buat selamanya..
tp lg sedih melihat org yg kita cintai bersama org lain.. =(

Kasehku berkata...

Touching la. Thanx for da info.

kAmi dAn mEreKa!! berkata...

pagi2 ni dah tacing bace benda alah ni,
sob sob,
=)

Qaseh dalia adelia berkata...

siti nurhayati dolah -
betul tu sis

Qaseh dalia adelia berkata...

mina -
huhu sedihnya .. hurmm tiada jodoh ngan dia ..Allah lebih sygkan dia ..semoga dia tenang di sana

Qaseh dalia adelia berkata...

sis mutiara -
hehe hye sis syg muahhh

Qaseh dalia adelia berkata...

solihin -
olololo sabar lah hehe

... berkata...

as salam..
wah!
menarik! saya nak join ;)

oo...
bagus netri ni ;)

ukhwah yang terjalin antara yang hidup dan yang mati tidak akan putus dengan hanya berdoa untuk kesejahteraan dia disana

=)

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com