Cinta di Pusara ~

61 ulasan:
Assalamualaikum ~ tiba2 hati berkata lama tak jadi ustazah hehe .. nnt lah buat research n bahan2 ilmiah untuk dikongsikan .. kena banyak membaca ~ skang ni jadi dr.cinta dulu ~ weee maaflah ye kalau entry2 dalam blog ni bagi kesedihan buat kamu2 semua .. ada masa kita kena bersedih agar kita tahu dunia ni bukan untuk ketawa je ..rite ?



pagi olz .. alangkah indahnya bila kelak pusara kita sentiasa hidup ~ berseri dipenuhi bunga2 dan di hiasi suara2 merdu yang menghadiahi kita ayat2 suci al-quran ~ pusara tu seakan2 hidup ~ tenang dan punya cinta .. bez kan kawan2? sadis kan bila org yg kita syg pergi selama2nya ~ kembali padaNYA .. adakalanya kita menanti sebuah khayalan untuk betemu dengan mereka2 yg sudah pergi ..kdg2 terlalu payah untuk menerima ketentuan takdir ..adakala2nya dia selalu hadir dalam mimpi2 menyatakan dia sangat bahgia di alam sana ~


pusara yg dipenuhi cinta .. aku melihat seseorang sedang membersihkan pusaramu ..ditemani angin yg lembut menampar di pipi ..seakan2 seorang yg menahan segala gejolak di hati namun diselindung oleh ketabahan diri .. insan yg dirimu cintai masih lagi mencintaimu walaupun dirimu sudah pergi .. inilah cinta ..cinta yg sentiasa hidup !yang tak pernah pergi walaupun dirimu pergi buat selama2nya ~ 


    ''dikala kerinduan di dalam kesepian ..trkenang kisah lalu ..pada waktu itu kau dan aku sgt bhgia ..berjalan bersama2 melihat mentari senja ..mencoret nama di pasir yg putih..kita sentiasa bersama tak kira masa .. bila berjauhan kita slg merindu ..bila bersengketa syg semakin kuat ..bila berdepan penuh dengan gurauan ~tapi kenangan itu hanya jadi teman hari2 hidupku..kau pergi jua tgglkan aku..aku tahu DIA lebih sygkan mu dan aku hanya mmpu mendoakan kau bahagia disana dikalangan org2 beriman '' 


hati berbicara :
tidurlah insan tersayang ~ tidurlah buat selamanya ..
nanti aku akan mengikuti dirimu dan hatiku masih punya setangkai cinta buatmu selama2nya ... walaupun dirimu tiada cintamu tetap mekar dihatiku ..
jiwa ni masih bersatu dengan darah pekat yg mengalir sama ..
dan di pusara ini akan ku taburkan doa2 dan bunga cinta ..
agar pusara mu tetap subur di hati ..
salam syg dr insan yg terluka 
hihihihi layan ~
qaseh nak buat satu ruangan kat dlm blog ni .. ruangan bicara hati wah2x tapi mesti xde org nak juin kan ...?
ruangan tu untuk korg meluahkan rasa .. bukan setakat soal cinta ..utk ibu ~ kawan ~ex bf ke apa2 ke.. haha xde org nak juin kan .. tutup buku grrr




61 ulasan:

  1. Buat ja sis, mesti ramai yang nak join.

    Mati itu pasti. Tapi, tetap juga leka dengan urusan duniawi sehingga terlupa yang rumah kita nanti adalah liang lahad.

    BalasPadam
  2. atq nak nages baca entry nie kak :(

    BalasPadam
  3. lupa lagi nak subcribe... haha

    BalasPadam
  4. adeh..Qaseh nie memang terror r bab2 kate2..hehe..

    BalasPadam
  5. bila baca entry qaseh saya salu terfikir...cne dia boleh buta ayat sepuitis ini???hoho

    ruangan yg nk dibuat tu bagus tu..hehe

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/aku-cinta-padamu.html

    BalasPadam
  6. qaseh.... blog ni penuh dengan kata hati.. woooott woott.. hehehehehehe

    BalasPadam
  7. qaseh suker buat akak nages pepagie... huwaaaaa... kenaper erk, biler setiap akak baca nukilan kasih nie tiba-tiba dada rasa sebak, gugur air mata kesedihan... huhuuuh... akak nie gembeng sket, tue sensitif sket tu

    BalasPadam
  8. buat la..nk joinnnnnnnnnn laa..hehehe

    BalasPadam
  9. em cube la try plan tuh..
    mane r tau gempak plak org join..

    BalasPadam
  10. sophie join sophie join ! aww ! hahaha ;p

    BalasPadam
  11. blog dalia cute...
    sng nak buka n sng nak komen...^^

    BalasPadam
  12. huhu. sedihnya la kalau kita yang alaminya nanti kan..

    BalasPadam
  13. moga insan yg kita syg pergi selamanya tu, ditempatkn bersama org beriman...para solihin...=)

    BalasPadam
  14. wah qaseh...atie suker lah entry dia..
    ayat dia berbunga bunga..
    mang betol doktor cinta..
    dapat Phd dah ker??hehe!!

    BalasPadam
  15. awan biru -
    yelah tu awan hehe .. yup mati itu pasti cuma kita je tak tahu bila kita akan pergi

    BalasPadam
  16. sis qaseh raihan -
    qaseh tulis time dengar lagu lah sis

    BalasPadam
  17. athirah -
    blog org dah banyak tulis pasal personal biar blog qaseh dipenuhi bunga2 cinta ehehe

    BalasPadam
  18. sis yg comel -
    maafkan qaseh hehe .. qaseh pun sensitif jugak orgnye ..meh lah kite nanges sesame uwaaa haha

    BalasPadam
  19. nadirah -
    ape yg menarik pun qaseh tak tahu

    BalasPadam
  20. kami -
    maaf :)
    doakan byk2 kat arwah abah :) semoga tenang di sana ye

    BalasPadam
  21. atiq -
    doakan arwah abah tenang di sana jangan miss sedekahkan ayat2 suci Al-Quran ..

    BalasPadam
  22. atiq -
    jgn buat muke sedih2 lah .. sis rasa bersalah pulak..kepergian seseorang tu supaya kita berdikari :) berat mata memandang berat lagi bahu memikul .. sabarlah ..nnt sis qaseh pergi jugak hehe

    BalasPadam
  23. huhu.. it's ok kak.. cume sebab lain je nie...

    pasal tue dah biasa da..

    BalasPadam
  24. atiq -
    sebab pe? xyah ingat kenangan lame ok piat kang

    BalasPadam
  25. tak.. tak ingt pun.. yg lepas tue bia la.. kan dah kene basuh dgn sis b4 nie..

    pasal lain la.. dan update kat entry

    BalasPadam
  26. Sedih melepaskan orang kesayangan pergi. Tapi itu ketetapan ilahi. Terima dengan redha walaupun sukar.

    BalasPadam
  27. hhmm...mina ada pengalaman...

    hari ni dia luahkan perasaan dgn banyak senyuman...

    esoknya..tanpa sempat mina balas jwpnnya...dia pergi selama lamanya dgn penuh tragis....huhuhu...

    BalasPadam
  28. *kesat2 air mate*

    aitt..

    hye Dr Chenta Qaseh Deary,

    :)

    BalasPadam
  29. buat!!!! sy kompem join!!!!

    BalasPadam
  30. aduh indahnye bahase..suke!

    BalasPadam
  31. mmg sedih jika org yg kita cintai pergi buat selamanya..
    tp lg sedih melihat org yg kita cintai bersama org lain.. =(

    BalasPadam
  32. Touching la. Thanx for da info.

    BalasPadam
  33. pagi2 ni dah tacing bace benda alah ni,
    sob sob,
    =)

    BalasPadam
  34. siti nurhayati dolah -
    betul tu sis

    BalasPadam
  35. mina -
    huhu sedihnya .. hurmm tiada jodoh ngan dia ..Allah lebih sygkan dia ..semoga dia tenang di sana

    BalasPadam
  36. sis mutiara -
    hehe hye sis syg muahhh

    BalasPadam
  37. as salam..
    wah!
    menarik! saya nak join ;)

    oo...
    bagus netri ni ;)

    ukhwah yang terjalin antara yang hidup dan yang mati tidak akan putus dengan hanya berdoa untuk kesejahteraan dia disana

    =)

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com