[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?

18 ulasan:
Assalamualaikum ..
selamat pagi ..nak juin segmen pokniq ... 
sebenarnya dia dah tutup asenye .. tapi xpe nak juin gak hahaha....
sebelum juin segmen beliau ni .. nak gtau lah detik2 perkenalan dengan pokniq ni eceh ..
baru je kenal beliau ...kenal pun dekat sahabat blogger .. 
masa tu qaseh buat satu post ..n then tibe2 ada lah mamat niq afnan ni menyampuk ..
dalam hati say : pehal mamat ni menyibok je ..haha sbb masa tu ye ate kunun2 tak paham bhsa kampung ni ..bhsa ganu tak silap ..rupa2nya bukan org bandar pun hampeh je ..pastu lekat nama pokniq gom haha padan muka..tapi ok lah dia ni ,,peramah ,lawak n gud man gak lah ceh puji ...kembang semangkuk hidung beliau wawawa ...n tq letak blog qaseh dalam bloglist buah hati beliau dgn nama qaseh gom ... jahat !



Adakah anda budak kampung? 
  • yup Qaseh memang budak kampung .. 22 tahun dah hidup di kampung n tak pernah keluar dr kampung...duk bawah tiak mak ayah lagi haha

Kampung anda dimana?
  • kg tok has...kat mana?biarlah rahsia .. hihihi
Apa yang best tentang kampung anda?
  • wpun kg tok has ni memang kampung tapi pernah jadi juara kampung terbersih ..sekarang ni membangun lah dr kg2 lain ...bangge2! ada medan infodesa yg tawarkan kursus komputer secare free .. n kerajaan bayar balik pada yg ikuti kursus...ada futsal..ada rumah qaseh warna pink wahahaha... papepun mmg kg ni aktif la ..dgn bola jaring ,dikir ,sukaneka .. kira mcm byk gak lah aktiviti yg ada..memancing n sume2...
  • tq tok pengulu wawawa
Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
  • kalau kecik2 dulu .. port paling bez main dalam kubang ikan ..tali air n rumah tok... kat sana bez ada tali air haha ..sedap gila mandi kat situ ..agypun dulu2 air tak tercemar .. n bez sekali kutip siput sedut dalam baruh aka sawah padi ... ingat agy time2 kecik2 mak ajak ... hihi tapi satu kes abg kena gigit lintah besar gedabak ...wahaha gila geliii meroyan !
Permainan kampung yang pernah anda main?

  • lompat getah 
  • congkak wat lubang ngan tanah je ... guli ganti dengan buah pokok getah 
  • main tang duduk ngan tang buaya 
  • polis sentry 
  • main masak2
  • main bola kaki tiga,bola beracun, main permainan gelap cerah 
  • main yg pijak2 atas tempurung tu guna tali rafia ...haha
  • batu selambut aka seremban
  • ting2
  • saya seorang yg lasak waktu kecik okie....dan byk agy lah~




18 ulasan:

ejulz berkata...

waaa.. menarik permainan kampung.. susah nk carik skrang.. bdk skang mana nk main mainan tradisional..

ejulz berkata...

waaa.. menarik permainan kampung.. susah nk carik skrang.. bdk skang mana nk main mainan tradisional..

syuwai berkata...

bestkan jadi budak kampung..hehe

Lulu Rahman berkata...

bestnya kampung dia. jeles dan teringin -,-

aliza berkata...

kat mane kgnya tuu?

puteri ain berkata...

serious best jadi budak kampung..
banyak game2 yang mencabar dan menyeronokkan..

lea berkata...

duk kat kampung lagi best
damai jerk

Qaseh dalia adelia berkata...

ejulz -
mmg menarik pun ... kalau org bandar yg tak pernah main permainan kg n then mula try ..pasti akan rasa betapa bez nya jadi budak kg

Qaseh dalia adelia berkata...

syuwai -
yup dear besh sgt

Qaseh dalia adelia berkata...

lulu -
meh lah kg qaseh hehe kita g mandi kat tali air haha

Qaseh dalia adelia berkata...

aliza -
negeri terengganu hehe

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri ain -
betul tu syg ...mg menarik wpun kdg2 lasak tapi bez ..nangis jap je haha

Qaseh dalia adelia berkata...

lea -
alhamdulillah kg qaseh aman :)

Ana Montana berkata...

best giler jadi budak kampungkan??
tahan lasak..
hahahaha..

cik najihah berkata...

wa...rindu kat permainan zaman dulu2

Gen Fujita berkata...

Aku budak sub-urban, tak bandar sangat, tak kampung sangat. Nak kata macam budak bandar, rajin jugak aku main lumpur, main longkang, main getah, main congkak, etc. Nak kata macam budak kampung, aku pun terer main komputer, main game, layan kartun omputeh. He he he...

KAMIHIDUP berkata...

hai qaseh. :)

scorenesia berkata...

jadi ingat masa kecil di kampung

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com