[Blog Picisan] : Best Ke Jadi Budak Kampung?

18 ulasan:
Assalamualaikum ..
selamat pagi ..nak juin segmen pokniq ... 
sebenarnya dia dah tutup asenye .. tapi xpe nak juin gak hahaha....
sebelum juin segmen beliau ni .. nak gtau lah detik2 perkenalan dengan pokniq ni eceh ..
baru je kenal beliau ...kenal pun dekat sahabat blogger .. 
masa tu qaseh buat satu post ..n then tibe2 ada lah mamat niq afnan ni menyampuk ..
dalam hati say : pehal mamat ni menyibok je ..haha sbb masa tu ye ate kunun2 tak paham bhsa kampung ni ..bhsa ganu tak silap ..rupa2nya bukan org bandar pun hampeh je ..pastu lekat nama pokniq gom haha padan muka..tapi ok lah dia ni ,,peramah ,lawak n gud man gak lah ceh puji ...kembang semangkuk hidung beliau wawawa ...n tq letak blog qaseh dalam bloglist buah hati beliau dgn nama qaseh gom ... jahat !



Adakah anda budak kampung? 
  • yup Qaseh memang budak kampung .. 22 tahun dah hidup di kampung n tak pernah keluar dr kampung...duk bawah tiak mak ayah lagi haha

Kampung anda dimana?
  • kg tok has...kat mana?biarlah rahsia .. hihihi
Apa yang best tentang kampung anda?
  • wpun kg tok has ni memang kampung tapi pernah jadi juara kampung terbersih ..sekarang ni membangun lah dr kg2 lain ...bangge2! ada medan infodesa yg tawarkan kursus komputer secare free .. n kerajaan bayar balik pada yg ikuti kursus...ada futsal..ada rumah qaseh warna pink wahahaha... papepun mmg kg ni aktif la ..dgn bola jaring ,dikir ,sukaneka .. kira mcm byk gak lah aktiviti yg ada..memancing n sume2...
  • tq tok pengulu wawawa
Tempat yang anda selalu lepak (atau tempat bermain) di kampung?
  • kalau kecik2 dulu .. port paling bez main dalam kubang ikan ..tali air n rumah tok... kat sana bez ada tali air haha ..sedap gila mandi kat situ ..agypun dulu2 air tak tercemar .. n bez sekali kutip siput sedut dalam baruh aka sawah padi ... ingat agy time2 kecik2 mak ajak ... hihi tapi satu kes abg kena gigit lintah besar gedabak ...wahaha gila geliii meroyan !
Permainan kampung yang pernah anda main?

  • lompat getah 
  • congkak wat lubang ngan tanah je ... guli ganti dengan buah pokok getah 
  • main tang duduk ngan tang buaya 
  • polis sentry 
  • main masak2
  • main bola kaki tiga,bola beracun, main permainan gelap cerah 
  • main yg pijak2 atas tempurung tu guna tali rafia ...haha
  • batu selambut aka seremban
  • ting2
  • saya seorang yg lasak waktu kecik okie....dan byk agy lah~




18 ulasan:

  1. waaa.. menarik permainan kampung.. susah nk carik skrang.. bdk skang mana nk main mainan tradisional..

    BalasPadam
  2. waaa.. menarik permainan kampung.. susah nk carik skrang.. bdk skang mana nk main mainan tradisional..

    BalasPadam
  3. bestkan jadi budak kampung..hehe

    BalasPadam
  4. bestnya kampung dia. jeles dan teringin -,-

    BalasPadam
  5. serious best jadi budak kampung..
    banyak game2 yang mencabar dan menyeronokkan..

    BalasPadam
  6. duk kat kampung lagi best
    damai jerk

    BalasPadam
  7. ejulz -
    mmg menarik pun ... kalau org bandar yg tak pernah main permainan kg n then mula try ..pasti akan rasa betapa bez nya jadi budak kg

    BalasPadam
  8. lulu -
    meh lah kg qaseh hehe kita g mandi kat tali air haha

    BalasPadam
  9. puteri ain -
    betul tu syg ...mg menarik wpun kdg2 lasak tapi bez ..nangis jap je haha

    BalasPadam
  10. lea -
    alhamdulillah kg qaseh aman :)

    BalasPadam
  11. best giler jadi budak kampungkan??
    tahan lasak..
    hahahaha..

    BalasPadam
  12. wa...rindu kat permainan zaman dulu2

    BalasPadam
  13. Aku budak sub-urban, tak bandar sangat, tak kampung sangat. Nak kata macam budak bandar, rajin jugak aku main lumpur, main longkang, main getah, main congkak, etc. Nak kata macam budak kampung, aku pun terer main komputer, main game, layan kartun omputeh. He he he...

    BalasPadam
  14. jadi ingat masa kecil di kampung

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com