Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI

20 ulasan:
Assalamualaikum..
Buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu .. Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu.. Tapi jangan di edit lak gambar tu.. Boleh ? Hehehe.. Tapi mesti panjang .. kalau pendek , aku tak nak terima.. hehehe..
hehe nak juin abg punye segmen petang neh... buat je pape story pun berdasar kan gmbar kat atas tu...


suatu petang yg damai ... aku bergerak ke gym seorang diri bukan utk brsenam tapi ada urusan sikit.... tanpa ditemani sesiapa..kaki mula melangkah ...bila dah sampai di gym tu aku melihat seorang  lelaki maybe umur dalam lingkungan abg ku... aku duduk je melihat dia...dia sedang mengelamun bersama laptop kesayangannya...renungan nya tajam ke depan ... ntah ape difikir kan pun aku tak tahu..tapi semacam banyak masalah yg bermain di fikiran... ataupun sedang berjiwang seorang diri mengingati kisah2 lalu...aku terasa dekat dgnnya seperti abgku sendiri.. dari raut wajahnya .. ada something yg tersembunyi... kebahagiaan yg terpancar mahupun fikiran yg berserabut...aku berkata dlm hati..terasa ingin menyapa dirinya ..tapi aku takut tengok bodynya yang ketul2 tu aku undurkan diri....
tapi aku nak jugak melihat dia dari dekat ..melihat senyuman nye bukan pandangan nya yang kosong itu...tanpa dia sedari aku pergi perlahan2 ke arahnya ... tapi lelaki itu masih tidak memberi reaksi..kerana aku dok kat belakang .. tapi mataku tertancap pada laptopnya dan melihat blog benashaari ...aku berfikir owhhh blogger yang hebat rupanya...
aku pun pergi kearah depan ..ingin melihat wajahnya secara dekat ..rupa2nya abg ben ! sape xkenal blogger hebat !...tapi dia masih tak mnyedari kewujudan ku..n then bila aku dah berada di depannya...tiba2 sesuatu hal yang tidak di jangka terjadi....apakah !!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
melihat air liur bertitik ..lorh tido upenya mamat neh ! aku jerkah hoiiiii tekejut beliau abes berterabur gigi palsu beliau hahaha..tapi dia mengutip balik n berlagak macho...haha gurau je.. sebenarnya laptop dia jatuh dek terkejut ... n then aku say lah kat dia.. '"boleh kah saya menjadi adik abg " hingga selama2nya... kerana saya teringin mempunyai abg spt abg ben :)
n he said yessss ! (macam iklan yess dalam tb tuh) 
hanya dunia yg tahu betapa gembiranya perasaan ini..n then pergi lunch same..yahuu2x

sekian time kaseh..
xtau lah dalia melalut ape..hahaha ....

20 ulasan:

Ujang9897 berkata...

sibuk jer

iqbalhakimi berkata...

wwaah...melalut pun menarik jugak =P

BEN ASHAARI berkata...

KEJAM ! hahahhaha

farhaniza azman berkata...

hikhik..klakar2.. ade bakat masuk raje lawak.. kesian org dlm gmbr tu kan.. pkai gigi pelasu rupenye

anum shukri berkata...

hahaha...pandai reke cerita...

iqbalhakimi berkata...

haha..kejam! =P

sakinah88 berkata...

hahaha...lwak giler....dhlia leh jdi penulis citer dongeng nie.....hahha

rieyana ynn berkata...

tah lew yana nak letak header..pas tu ejas html tu..terus terpadam...hikhik..pastu yana try blog satu lagi dan copy header lama kat situ...tapi tak palah dah ada readmore...kehkeh...sue..jom..juin event...kahkah..makaseh sue tlg yana aritu...;d

yad'z berkata...

owh... gigi palsu upenye... kantoi hencek ben... hahaha... mane ade kejam bro... die berkate jujur tuh... hahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

@Ujang9897
haha ujang jelez

Qaseh dalia adelia berkata...

@iqbalhakimi
haha menarik ke

Qaseh dalia adelia berkata...

@BEN ASHAARI
hahaha ampun abg !

Qaseh dalia adelia berkata...

@farhaniza azman
haha psst jgn kuat2 t abg ben banned terus hahaha

Qaseh dalia adelia berkata...

@anum shukri
haha itu yg terlintas kat fikiran

Qaseh dalia adelia berkata...

@iqbalhakimi
no no no baik hati neh

Qaseh dalia adelia berkata...

@sakinah88
hahaha... kelakar ke..

Qaseh dalia adelia berkata...

@rieyana ynn
emm camtu pulak ye..nnt sue juin event ye hehehe

Qaseh dalia adelia berkata...

@yad'z
haha kan kan betul sis kan..abg tamo ngaku

... berkata...

as salam..
huhu..nak menyelit. sila baca ya :D

baca ya.segmen ben yang tadi :)

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim berkata...

Menarik :)

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com