Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Rahsia GerakGeri Lelaki ~ fuyoooo !

Assalamualaikum hadirin dan hadirat sekalian..
hehe pe kabo hari neh..hope sentiasa sihat di samping yg trsayang ..
ganu cuaca hujan berangin ... ase macam nak melayang je kena tiup haha..nasib baik pakai baju besi kah2x..
merepek je..

semart giler ye neh..org giler xsemart macamni ..haha
tergoda jap...walaweh..
psst jom bace gerak geri laki2..jgn gtau dorang t dorang xmo ngaku 

betul ke bagi lelaki ..perbuatan diorang  tu lebih penting dari kata2?
menganggukkan kepala
bila korang bercakap dengan lelaki..n then dia selalu angguk2kan kepala maknanya dia sentiasa mengambil berat dan mengambil perhatian atas diri kamu ..dia juga sering memberi perhatian di kala kamu amat memerlukan ..
psst : kalau angguk2 tido tu sila lah ketuk kepale beliau hingga pening!
 mendekatkan badan 
lelaki yang suka mendekatkan badan ketika bercakap ..seorang yang menarik dan mampu memberi tarikan kepada wanita yang mendambakan lelaki ..eceh
psst : tapi hati2 mana tahu dapat flying kick free dr wanita ...! 
 merenung
lelaki jenis suka merenung ni dalia lemah sikit...ase macam nak bagi penampo free pun ade haha...sebab kadang2 renungan seorang lelaki ni lain macam sikit..ada yg mampu membuat tido malam tak lena .. n mampu meluruhkan jantung haha...tapi laki jenis ni seorang yang meminta maybe untuk mendapatkan cinta..
psst : jgn renung tajam sangat macam dah tembus pakaian kena renung..yang ni renungan gatai !
 menggerakkan tangan dan badan
lelaki yg memberangsangkan..penuh tanggungjawab dan punyai rasa cinta yang mendalam ..lelaki ni menganggap kata2 tak mmpu mengungkapkan kata2 hanya perlakuan yg dpt menggambarkan..n seorang yg baik hati dan juga sensitif..
psst : yeke ??
 suka berdiri
 lelaki jenis suka berdiri ni sebenarnya ada bisul haha...bila kamu duduk n dia berdiri..lelaki yang suka menguasai dan mengonkong...suka mempengaruhi org lain demi kepentingan dirinya sendiri..dan pantang mengalah ..
psst : padahal ade bisul 
memandang mata 
yang ni satu lagi cek tak tahan kalau laki suka pandang mata den..rasa macam malu2 kambeng terserlah...kyle suka sgt pandang mata...bagi kiss eh kick baru tahu haha...lelaki yang suka pandang mata org yang yakin dan berterus terang ..dia sentiasa memberi perhatian dan menjaga hati semua orang 
psst : awww haha

hati berbicara:
itu saje untuk kali ini..
pecah kace pecah cermen..
lepas bace harap komen...
(budak cute ni kate)
xleh tulis byk2 hari ni...perut ase penuh haha..

Comments

abes laki yang suka cakap sambil baring camne?? jahaha.. nice entrie.. suka bace.. bagi kiss eh silap bagi kick tau ar,, hahaha suke quote tu..
kay yea said…
gerak geri gurl2 la pasni..k? :D
Unknown said…
hehe..betul2 tang pandang mta n renung tu lemah cket:)neway,sangat cute dak kat atas tu!
qasehraihan said…
putih melepak awk ni ek??
org trg ke??kt ne??

mksih follow sy..
sy dh follow awk lama dlu..haha
keep in touch
Qaseh Dalia said…
@JaMaL Arif Rosman
hehehe yg baring tu jenis yang pemalas kot...haha
Qaseh Dalia said…
@nanakimie
hehe mmg cute sgt ..suke tengok..
Qaseh Dalia said…
@qasehraihan
ek sis..tak putih pun dah makin hitam hehe..ganu kat besut :)

sory sis..baru folo terlepas pndang ngeee...insyaAllah
Ujang9897 said…
kalo dating selalu kentut cmner..hahaha
Anonymous said…
heee.suke lah dengan entry nieyh ^^
the best
Solihin Zubir said…
sy suka mendekatkan diri bila bercakap..
wahh.. tak sangka sy ni dambaan wanit..
aahhahahahahahaa..
makaseh dr luv.. ;-p
Qaseh Dalia said…
@Ujang9897
haha sila hantuk kepale laju2 kat dinding ye
nazirulhazwan~ said…
1,2,3,4 tu mmg same cm den, tak sangke den mmg emsem.haha
Qaseh Dalia said…
@Solihin Zubir
owh solihin seorg yg tertarik...haha dr luv lah pulak...ooo ni mesti ramai tertarik ni..jaga iman haha
black butterfly said…
btul~~klo laki tenung ni cm tajam jer..^_^
M#ria Azhari said…
Huhuhu... Betoi2.. renungan laki boleh buat girls cair...
Qaseh Dalia said…
@Maria Azhari
hahaha tau xpe dear..n ase malu sgt

@black butterfly
hehehe..sabo je lah
Raden said…
yg memandang mata tuh yg paling xtahan! haha..malu seh..xtaw nk watpe! adoi..kelihatan budus on de spot terus
Qaseh Dalia said…
@Amira Naddia
hahaha...tutup je mate beliau ...
FARHANA said…
renungan mata xbole blah kn?rs mcm nk pitam...awwww
Noraini Jamil said…
suka entry nie...
Lelaki mmg suka tunjukkan gerak badan diorang... sy suka bf sy dkt dgn sy tp bukan wt yg bukan2 la... lagi suka cra lelaki yang betul2 take care sal kta...
logorithm said…
Fuiyo! I jenis yang menggerakkan tangan dan badan! Memang betul! Hehe...

BINGO!!!
ayushida said…
en.husband akk mmg suka pandang mata, sbb tu kawen ngan dia! hehehe..(ketawa sambil senyum miang).
Indra Amirrul said…
wah...mcm2 tahu pasal lelaki..

btw..jom singgah blog saya..sertai contest pertama saya...bagi sokongan ya..:)

http://fiarcacoutura.blogspot.com/2011/01/contest-bergambar-saya-sayang-kawan.html
Ogy said…
Yg bab merenung tu..mama pernah gak kena dulu...kita duk syok2 bercerita..dia merenung je...aduss..serba tak kena...lebih2 lg kalo yg merenung tu lelaki yg kita suka....dia kata dia suka tgk mama tersipu2 malu lepas sedar kena tenung...iskk jahat tul...
Unknown said…
salam

mengerakkan tangan dan badan =)


apa khabar pagi ni ?
~aYeeN & SuE~ said…
ouh..ini ke rhsianye ..heheh..
x thn yg SUKA BERDIRI tuh..padahal de bisul ek..=P
Hanim Mahali said…
@kay yea
gerak geri gurl laki la kena tulis... ~ lalalaaa
Unknown said…
adeh..kalau laki tu cakap sambil pandang ke lain?


ENTRY TERBARU: lelaki malu nak mulakan
Qaseh Dalia said…
@cerita-gadis-ini
awwww haha tahu xpe... grrr buat malu je
Qaseh Dalia said…
@garfield88_aini
eheh xbuat bukan2 tape haha... ye lah dia salu nak dekat dgn kita...romantikk uuuu
Qaseh Dalia said…
@logorithm
hehe dah tau rahsia bro
Qaseh Dalia said…
@ayushida
hahaha kelakar akak.. suka miang tu
Qaseh Dalia said…
@Indra Amirrul
ye saye penyelidik lelaki kah2
Qaseh Dalia said…
@Ogy
haha tau xpe sis..n ade jugak laki renung2 ni saje nak tgk rekasi kite...oooemmmgeee
Qaseh Dalia said…
@sissyira
wslm dear..khabar bek hehehe
Qaseh Dalia said…
@gaung
yang tu maybe xyakin pd diri n pemalu tahap dinosour