Buffet Ramadan Ancasa Residences Port Dickson Dengan Tema Warna Warni Ramadan

Assalamualaikum
Buffet Ramadan Ancasa Residences Port Dickson | Qaseh sebenarnya eksited dan tak sabar sangat nak berbuka puasa di Ancasa Residences Port Dickson ni dengan tema Warna Warni Ramadan, nak tau tak sebab apa ? Haaa qaseh dah lama mengidam nak makan masakan nogori, orang cakap masakan nogori ni memang sedap-sedap ! 
 

Dan akhirnya qaseh dapat jugak merasa, yaAllah memang sedap tau korang, tak rugi buka puasa kat sini, memang berbaloi dengan harga, rasanya dah cukup murah dah nak di bandingkan dengan kesedapan hidangan buffet ramadan kat sini, tak tipu tau, boleh dikatakan semua sedap. Terbaik air tangan chef-chef kat sini.
 
Jadi korang, suami-suami bolehlah belanja isteri dan keluarga datang buffet ramadan kat sini, dah penat lelah isteri memasak, kadang-kadang reward macam ni memang sepuluh tahun para isteri akan ingat tau :p so meh qaseh kongsikan apa yang menarik dan akan memikat selera korang semua haaa 
 
Di buffet ramadan Ancasa Residence ni terdapat 18 station yang korang boleh nikmati, banyak tu ! Dan yang bestnya terdapat live station juga tau, so korang boleh order dan chef akan masakkan depan mata gitu, makan panas-panas baru syok kan ~ 


Uniknya disini, Chef Yohanis dan pasukan akan menyediakan 4 hidangan menu yang akan bertukar setiap hari, haa so kalau korang stay sini 3 hari 2 malam boleh ber buffet ramadan 2 hari kat sini dan dalam 2 hari tu korang akan rasa menu yang berlainan, aaa jadi takde la bosan makan hidangan yang sama, tambahan pula korang boleh cuba pelbagai hidangan menarik.
 

Bagi orang kampung macam qaseh yang selalu mendambakan ulam-ulaman aaa tak perlu risau, masakan kampung sentiasa ada, banyak ulam-ulaman, ikan masin dan pelbagai jenis hidangan kerabu
 



Haritu kan, qaseh ulang banyak kali kambing kawah hahaha sedap weh, rasa macam kenyang dengan kambing kawah je, kambing kawah ni kambing panggang/bakar dalam kawah haaa gitu, lepas tu korang wajib cuba masakan special nogori, Tempoyak Daun Kayu, yaAllah sumpah sedap, qaseh tak pernah rasa tau sebelum ni, btw takut juga nak rasa sebab risau pedas sangat tapi tak pedas pun dan kesedapannya itu tak dapat digambarkan haha eh cuba tau ! 
 

Menu Utama di Buffet Warna Warni Ramadan 
 
So, menu utama kat sini adalah 
Nasi Briyani Taj Mahal
Daging Gulai Kawah Berkentang
Ayam Rendang Minang Daun Maman
Ikan Tenggiri
Nyonya Kari Terung
Seafood Brastagi
Tempoyak Daun Kayu
Telur Goreng Masak dan Kicap
Sambal Tauhu Ikan Bilis
Ikan Asam Rebus dan Dalcha Sayur. 












Live Station Yang Wajib Dicuba ! 
 
Antara live station yang ada adalah 
Rojak Mamak Padang Kota
Sup Doraisamy
Yong Tau Foo
Noodle Soup
Seafood BBQ
Satay Ayam
Roti John
Roti Jala
Murtabak
Kambing Kawah dengan pelbagai hidangan sos
Char Kuey Teaw
Pasta, Waffle dan Ice Cream
Ais Kacang, Apam Balik
dan buah-buahan. 











Segarkan pula dengan variasi minuman seperti Ais Batu Campur, Nescafe Ais, Sirap Selasih, Bandung Cincau, dan Teh Tarik. 
 
Aneka Pencuci Mulut 
 

Tak sah lah kalau takde pencuci mulut kan, memang banyak sangat pencuci mulut yang dihidangkan hingga juling biji mata nak pilih yang mana eh boleh je pilih semua sebab segala hidangan ni memang dipersembahkan untuk pelanggan aaa gitu. 
 
















Pencuci mulut pun sedap dan cair dalam mulut, siap ada kuih raya , kuih-kuih tradisional, Assorted Jelly, Dodol, Bubur Manis, French Pastries, dan pelbagai hidangan Puding. 
 
Buffet Sahur Pun Ada ! 














Oh ye, bukan hanya ada berbuka puasa secara buffet tapi sahur pun korang boleh ber buffet juga, buffet sahur bermula pada pukul 4, so korang boleh lah set jam siap-siap tau! Jangan tak bangun pula almaklumlah staycation di Ancasa Residences Port Dickson ni memang mengkhayalkan haha so jangan terlepas sahur. 
 
Harga Warna Warni Buffet Ramadan di Ancasa Residences Port Dickson
 
Buffet Ramadan di Ancasa Residences Port Dickson bermula dari 5 April hingga 1 May 20200
 
Harga : 
RM68 nett per adult
RM38 nett per child dari umur 6 - 12 tahun dan warga emas berumur 60 keatas
Kanak-kanak berumur bawah 6 tahun adalah percuma. 

More Info :

 
Ancasa Residences Port Dickson
Batu 81/2,
Jalan Pantai,
Teluk Kemang,
71050 Port Dickson,
Negeri Sembilan.
Tel : 06-6627288



 

 

 
 

Comments

Recent Post

Jangan Lupa Follow!