Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

TIME Fibre Broadband | Pelan Broadband Terpantas

Assalamualaikum 

Zaman kini bukan macam zaman dahulu lagi kan , rata-rata zaman sekarang bila kita nak mendapatkan sesuatu info semuanya boleh dapat di hujung jari sahaja iaitu melalui internet , macam aku sendiri dah lama tidak mendapatkan maklumat melalui majalah atau pun surat khabar sebab google kan ada , tapi yang tak bestnya bila menggunakan internet ni bila line internet sangatlah perlahan dan kadang-kadang memang menggangu sesebuah tugasan terutama sebagai blogger ni 

Bagi korang yang masih buntu dan stress dengan kelajuan internet yang perlahan , aku syorkan korang memilih broadband jenis Fibre Optic berbanding Copper kerana banyak kelebihan yang korang akan dapat dari beberapa sudut



  • Kelajuan 
Melalui fiber optik sememangnya kelajuan mengatasi kabel tembaga kerana fiber optik menyebarkan data dalam gelombang cahaya dan ianya kurang 31% sahaja dari kelajuan cahaya , jadi fiber optik jauh lebih laju dari gelombang elektrik yang di sebarkan oleh kabel tembaga


  • Kapasiti yang lebih tinggi dalam penghantaran data 
Fiber Optik mempunyai kapasiti yang lebih tinggi dalam penghantaran data , maksudnya ia mampu menampung pelbagai peranti yang di gunakan secara serentak di atas talian dalam sebuah rumah .

  • Cuaca buruk 
Kebiasaan line internet mudah terganggu oleh cuaca kan , contoh tetiba cuaca buruk , hujan , ribut dan sebagainya , tiba-tiba talian internet mudah terganggu tapi dengan fiber optik ni ia tidak akan menjejaskan kerana fiber optik di hantar melalui gelombang cahaya bukan elektrik 

  • Liputan 
Disebabkan fiber optik ni masih lagi baru jadi kemungkinan liputan untuk fiber optik ni masih lagi terhad tapi korang boleh je check samaada rumah korang berada dalam coverage atau pun tak .. Jika rumah korang berada dalam coverage jangan tunggu lama-lama , fiber optik sememangnya pilihan yang sangat berbaloi 


Time Fibre Broadband 



Untuk pengetahuan korang TIME telah berada dalam bidang komunikasi sejak 20 tahun yang lalu , TIME telah membina reputasinya dalam menawarkan produk yang berprestasi tinggi dan inovatif . TIME is the cheapest broadband service provider per Mbps , offering speeds of up to 500 Mbps
Haaa so korang yang masih buntu lagi nak cari broadband apa untuk rumah mahupun bisness , TIME memang pilihan yang sangat tepat lebih-lebih lagi jika korang penggemar game 'online' , suka download movie dan apa saja berkaitan dengan internet , ia adalah pelan jalur lebar yang sangat berbaloi dan banyak kelebihan yang korang akan dapat . Jom baca apa lagi kelebihan TIME ni

Kelebihan TIME Fibre Home Broadband




  • TIME menawarkan kelajuan internet yang tinggi dan terbaik kerana menggunakan 100% fiber optik , yang paling utama untuk memilih broadband yang bagus adalah kelajuan internet yang bukan hanya janji di atas kertas , jadi korang akan puas hati dan berbaloi dengan memilih TIME sebagai broadband di rumah korang
  • Menawarkan kelajuan internet yang tinggi sehingga 500Mbps yang mana kelajuan muat turun dan muat naik adalah sama . Contohnya jika korang langgan 500Mbps , maka muat turun dan naik juga adalah 500Mbps . Jadi bila korang tengok movie online atau pun game online tidak akan ada masalah tersekat-sekat 
  • Tidak terjejas walaupun berada dalam bangunan yang tinggi , maknanya walaupun korang berada dalam ketinggian yang agak tinggi , line internet korang tetap akan stabil malah tidak akan terjejas kerana ia tidak di pengaruhi oleh gelombang radio tapi fiber optik 
  • TIME fiber broadband ini jugak tidak akan terjejas dengan cuaca buruk kerana data tidak di hantar melalui arus elektrik 
  • Yang paling best TIME fiber broadband boleh di gunakan tanpa had dan boleh memuat turun movie hd dalam masa 53 saat , dan boleh menggunakan hingga 8 peranti ke atas dalam sesebuah rumah tanpa menjejaskan internet . Fuhhh buat kaki movie dan game memang wajib korang langgan TIME fibre broadband ni haaaa 


More info :
Bagi aku TIME Fibre Home Broadband ni sangat berbaloi , sebelum tu korang boleh check samaada kawasan rumah korang under coverage atau pun tak ... haaa kalau ada cepat-cepat langgan tau .. Untuk maklumat lanjut korang boleh layari laman web TIME di bawah 

Comments

diaripink said…
Eh TIME dah berwajah baru ke? Bagus ada pembaharuan.
Iza said…
Bagusnya details ni... membantu.. 👍🏻👍🏻
Papa Amyzal said…
Sekarang memang tengah tercari-cari nak pasang broadband apa kat rumah. Ada terfikir juga fasal TIME
mas saari said…
Thanks untuk info. Nak check coverage jugaklah, mana tau boleh pasang.
Erra Kyra said…
Tq qasehh.. Info nya.. Muahh hehe salam singgah sini.. 😻😻
Unknown said…
kadang2 Allah sembunyikan matahari...
Ehh tiberr... Baguslah info lengkap.. senang buat pilihan telco..
Sue Izza said…
Huhhhh legend ni,zaman study dulu guna,ingat dah arwah hehehehhe....bagusla naik balik bersaing dgn yg ada,bagi good service mesti laku...pakej pun macam menarik ni.
Julia Johari said…
Info terbaru ni...baru akak tahu
Zurainny Ismail said…
Pendek kata - better dr unifi, kan? Akak skrg tgh geram dgn unifi - kejap ok, kjp x. Tapi mgkn Time blm available kat KK, Sabah.
Sal said…
Lama dah tak dengar TIME...zaman muda remaja memang hot la..nanti nak try tengok coverage area rumah , harap cun la
Mimin Adam said…
agak agak, rumah min dapat tak ehh pakai ini
Eyqa Hasnan said…
Boleh cuba check coverage dulu. Nak try TIME pulak lah. Macam berbaloi kot
Nadia Johari said…
pertama kali dengar..huhuhu..siapa nak guna ni bolehla cuba