Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Hari 4 : Buku Kegemaran Qaseh Dalia


Assalamualaikum , cabaran 30 KelabBloggerBenAshaari dah masuk hari ke empat , tiba masanya untuk task ke 4 .. task kali ni bertajuk BUKU , bagus bagus ! Saya suka baca buku , hari2 saya baca buku .. so task hari ini ..  BUKU KEGEMARAN ANDA .. lets go !



Buku PUISI TEPI JALAN DARI PENULIS FYNN JAMAL (RABAK LIK)
Puisi adalah eskapisme aku. Dunia dimana aku boleh lari dan bercerita tanpa perlu menumpahkan semua di dada . Frasa2 tergantung menyelamatkan maruah aku dari terus lalai menceritakan semua

Kita semua ada rahsia . Dan puisi adalah peti besi aku *diam*



Buku DESATURASI MERAH JAMBU dari penulis LADYONE MOHAMED (DUBOOK PINK)
Warna yang perlahan-lahan memudar menjadi kelabu dan akhirnya hitam menggelapkan seluruh cerita kita


Buku DIMANA DIA DI HATIKU penulis oleh PAHROL MOHD JUOI (KARYA BESTARI)
ALLAH itu amat hampir , tapi kenapa aku masoh meminggir ? Akalku alpa berfikir , hatiku lupa berzikir


Buku KELABU penulis NADIA KHAN (FIXI)
Senang kalau hidup dalam dunia hitam putih , baik buruk , betul salah , cinta benci , lelaki perempuan

Comments

✿INA AINAA✿ said…
Rajin kak qaseh bace novel... hehehe
Lisa Nurulain said…
Dimana dia dihatiku.. mcm.best je
Ujang9897 said…
buku aku kau tak beli ke..?? penulisan aku bagus tau
ismiqbal said…
Fynn jamal tu penulis buku rupanya....

saya masih lagi back-date.. ikut jejak Qaseh ler cabaran ni...haha
Unknown said…
Gambar semua ngan buku... Ko ingat aku caya ke ko suka baca buku??? Haha
Fatin Bella said…
Nak pinjam semua buku kak qasehhh
Dkna Abza said…
Peminat novel rupanyaa
Mimin Adam said…
puisi.. susah nak faham. org2 yg mendalami mesti cepat fhm maksud tersurat dan tersiratnya kan
Unknown said…
jiwang la awak ni...auuuu
yaya_flanella said…
Cantikya gambar qaseh.. Haha.. padan la awk ni putis orgnya..suka buku mcm ni..hee..good
ERAZ FADLI said…
Waaa... Memang peminat novel ni..
PCL said…
Lagi kaki novel, memang tabik la Qaseh.
::EIDA:: said…
huwaaaaa buku ape qaseh baca tu.... tak tahuu punnn...... ;(
semua bukunya puitis2 belaka.. :)
teruskan membaca...mana tahu leas nie awk pulak jadi penulis buku...:)
Unknown said…
wow..
rasanya memang terbaik koleksi qaseh nie.
shark mmg x larat ler nak baca novel2 nie.
back to top