Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Peluang itu ..................

Assalamualaikum cantik2 , ensem2 semua ..

''dance with the dice, if u have a dream give it a chance to happen''

orang dulu-dulu selalu kata ''hidup ni ibarat roda , ada ketika jatuh ke bawah ada ketika naik ke atas '' itu dunia .. dan andainya ingin naik ke atas jangan sia2kan peluang yang ada .. usah difikirkan apa yang bakal terjadi , bahagia atau sedih ? biar saja ia diam , usah hati itu sering bertanyakan rahsiaNYA ... 

minggu depan qaseh ada interview ... dan peluang itu qaseh takkan sia-siakan .. dan doakanlah yang terbaik buat diri ni .. kadang - kadang sudah penat dengan apa yang telah berlaku .. andainya peluang itu ada rebutlah dan buat yang terbaik ,, tapi andainya peluang itu menoktah kan satu keputusan yang mengecewakan redha lah , setiap sesuatu ada hikmahnya ... hanya mampu berdoa agar Allah merancangkan yang terbaik buat diri sendiri ...

selagi kaki ini masih mampu melangkah biar lah ia terus melangkah walau dari bawah sekalipun .. cuma harap kaki ini hanya melangkah ke arah yang di redhai bukan ke arah yang menjerumuskan diri .. yaAllah Engkau maha mengetahui .. berserah dan redha dengan segala ketentuan .... thanx kerana menghadirkan insan2 yang setiasa bagi semangat dan insan2 yang tidak mendabik dada walaupun mereka sudah menggapai bintang .. =) cuma kadang2 sedih bila mengingatkan seseorang yang mula mendabik dada ... xpelah semoga berbahagia ..

hati berbicara :

hehehehehe .... dop tahu hati ni berbicara gapo ..sebab perut sudah berbunyi ..
apa2 pun doakan terbaik untuk saya ye kawan-kawan ... love u ols muahhh .. maaflah yo xdop kato2 jiwang hari ini .. buekkk

Comments

Sheila Adziz said…
dg luck qaseh... hope bjya ms interview tu...
Qaseh Dalia said…
tq puan shiela =)
Miss PIJAOSIX said…
Salam Adik Qaseh,

Lame tak jenguk sini...anyway, goodluck untuk interbiu tu
dear anies said…
gud luck qaseh!
Liyana Anuar said…
good luck okay~ :)
Sue Izza said…
tak po dok jiwang pung,kak sue mari sokmo sini...haahaahaa....
baca bismillah banyak2 deh nok interview tu...heee
Unknown said…
gud luck qaseh....semoga Allah swt mempermudahkan segala urusanmu
Unknown said…
good luck interview.buat yg terbaik
yuni aisyah said…
all da best kaseh....

p/s lame x dtg blog kasih....lme sgt2...huhu...maaf la dah lme benti blogging...
Chuu Muqhlis said…
gudluck qaseh. hv a gud life!
qasehraihan said…
kembarrrrrrrr!!!!lamanya xjenguk awak!!!!benarnya masuk je baca tp xkomen..dh lama sgt xberblog..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/06/dedikasi-istimewa-untukmu.html
umUMRA said…
gud luck qaseh..all the best in ur interview :)
Yanty Lee said…
All the best , do ur very best!
maszull said…
assalamualaikum qaseh...selamat berjaya dlm temuduga tu nanti...:)
fizafantagirO said…
gud luck qeqasehku ! kak fiza & the kopitiam putrajaya gang doakan yg terbaik dan moga qaseh berjaya ye .caiyokkk dear !
fiqas said…
salam qaseh..

lamanya saya tak kesini.. rindu jugak dengan kata2 jiwang qaseh..:)

good luck qaseh..

p/s: biarkan mereka mendabik dada, jgn kita ikut lupa diri..
Unknown said…
moga berjaya....
Unknown said…
gud luck n all the best
Tok Jabit said…
memolek deh ... :)
macyhumaira said…
gudluck syg.

teringat xdpt g interviu, bukan sebab tak layak, tapi parents xkasi apply, suruh apply lain.

sedih sebenarnya gagal sebelum mncuba.

tapi Allah lebih tahu, kan :)
back to top