Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Dont hUrt my Heart ♥

Assalamualaikum .. malam ni jari rajin sikit nak menaip papang keyboard !


just nak cerita tentang kehidupan sekarang , boleh kan .. asyik berjiwang je naik kematu jari hantu .. hidup sue sekarang ok je , tapi rindu sangat-sangat kat kg , kat mak n suasana kg .. best holiaauuuuu lah , kat putrajaya ni pun best cuma sunyii sangat2x .. xde suasana berjiran pun tapi biasalah inilah keistimewaan bila dok kampung , hidup berjiran kan ? 

baru - baru ni masalah dtg bertimpa2 kat tempat kerja , susah bila bekerja dengan suami orang , masalah pertama mestilah isteri dia kan , first dia masuk kerja kat situ , he's look so okayh lah , n then lama-lama bila dah bekerja mesti saling tegur menegur right ? tapi hingga lah suatu hari , someone cakap kat sue , isteri dia sangat2x jeles dengan sue .. sue pun rasa macam eeeee kenapa sue pulak yang kena sedangkan kita just borak2 biasa... pastu sue pun kdg berhati2 jugak tapi isteri dia still jeles dgn sue ..n sue masih sabar.....

benar .. cemburu itu tanda sayang tapi jangan jadikan cemburu itu bertukar menjadi benci , kelak diri kamu yang merana diri .. dalam hubungan percaya lah antara satu sama lain , andainya cinta itu kuat .. tak perlu risau .. setiap perbuatan yang dia lakukan pasti hanya kamu di hati , fikiran , jiwa , mata dan minda 

hingga satu saat , wife dia dah mula mencarut dekat sue tapi dia msg kawan sue .. msgnya berbunyi ''pesan kat sue babi ... jaga mata , jangan dok gedik2 dgn laki org ...........dan byk lagi ..terlalu kasar untuk budak2 yg bawah umur '' n that time sue masih sabar walaupun first sue tahu dia benci sue , sue dah menangis ! tapi satu malam tu wife dia msg sue sendiri n banyak sgt kata-kata yg menyakitkan hati .. memang saat tu sue tak mampu sabar , sue ckp kat bos , n then bos suruh laki tu berhenti kerja .. n esok nya jugak kyleril dtg jumpa that guy n his wife to settle everything .. so laki tu terpaksa di berhentikan last bulan ni saja ... 

tapi .. jahat ke sue sebab sue , sebab isteri dia jeles dengan sue , dia terpaksa di berhentikan kerja , sue ke yang tutup rezeki dia ? yaAllah memang tak berniat pun tapi sue tak boleh kerja dalam suasana yang tertekan , rasa sangat2 terganggu .. kalau itu cara nya sue just redha .. sue tak mahu terlibat dalam apa2 pun masalah rumahtangga mereka !

hati berbicara :
setiap perempuan pasti ada rasa cemburu , sue pun sama gak , tapi sampai serang-serang orang yang tak bersalah rasanya tak elok .. im so sorry coz menyusahkan hidup korg but bukan salah sue , tapi salah kamu yang tak mampu berfikir dengan waras ! not my fault if something happen to u olz .. dont blame on me , sebab sue mangsa keadaan .. sedih sangat , first time dalam hidup jadi benda2 macam ni .. hanya mampu bersabar dan terus bersabar ..... start today just call me sue because thats my real name .. 

Comments

Unknown said…
nama pon kerja kan,sepatutnya isteri dia jgn cemburu sgt.
Abang Karu said…
sabo je la ye....teruskan keje mcm biasa :)
Unknown said…
Lama tak singgah sini.

Sis Sue, itulah takdir. Just be strong and keep moving.

p/s: Tak maulah ada pasangan yang cemburu sampai tahap begitu. Rimas.
Hafizin Jamil said…
bini laki tu tak rasional langsung
ni kes cmburu buta la ni...
dear anies said…
apa jg masalah, kite mesti bijak menanganinya...jgn tkt dgn kebenaran kalau kite tau kite di pihak tersebut
yaya said…
sptutnya as wife, mst la kne pcaye pd hsbnd.. da cembru mmbabi buta. da hilang rezeki sndri..smoga sue kuat smgt..!tu la kbnran da mncul..
yaya said…
sptutnya as wife, mst la kne pcaye pd hsbnd.. da cembru mmbabi buta. da hilang rezeki sndri..smoga sue kuat smgt..!tu la kbnran da mncul..
kay_are said…
tak percaye kat suami sendiri susah gak tu.. nak wat cane.. sabar je r.. orang macam2 perangai ade.. tapi.. sejak bile gune sue instead of qaseh? em..
Sunah Sakura said…
aitt sufura...gambar cekciii...awww...tutup mate titeee...>_<
Unknown said…
Cemburu bila dah terlebih lebih memang jadi racun la cerita dia.
Abu Bagi said…
sampai macam tu sekali kesudahannya.. tak pe la ada hikmah di sebalik kejadian.. sabr je la..
Unknown said…
salam kenal dik
uishh susah juga kalau melibatkan perasaan org yg dah berkahwin nie ..
hope kita boleh settle setiap masalah dengan akal yg waras ;)
mas saari said…
orang yang kuat cemburu ni sakit sebenarnya! sue tak salah tapi dia tu yang cemburu buta dan tak percayakan suami sendiri..
lelaki tu tak salah tapi tak apalah .. kalau dengan suami dia diberhentikan kerja tu dapat buat isteri dia pikey lagi matang , setuju dengan tindakan tu .. hmm , cemburu tu bertempat siket boleh tak ah?
caliph shuriken said…
dh lama x singgah sini.. hmm, smoga hepi2 slalu yer ^^

*oic, real name sue...