Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Biarlah Ku undur Diri Andainya KasihMu Kau Bahagi Dua...~

Assalamualaikum ... sehari qaseh tak hupdate kan..semalam tak datang opiz coz mak qaseh tak sihat ..semalam dah pergi hospital alhamdulillah hari dah ok sikit.. kena masuk kerja lah hari ni ..xpe lah kak aziha ada kan kat umah jaga mak.. sila jaga baik2... takut gak kalau mak pengsan dalam bilik air macam dulu ..rasa separuh diri ni melayang2 ..T_T ..doakan kesihatan mak qaseh ye kawan2..oh ye tadi qaseh menangis baca kisah2 di blog http://aidaryzal.blogspot.com/ sape2 nak beli barangan dari dia .. silalah ..saling membantu bila kudrat tiada berdaya ...



entry terjadi bila baca blog yg kat atas tu ha..kalau nak tahu citenye sila lah terjah .. cerita2 tu sume wat ujang nyah tu nanges .. nyah memang manja pun kan ...hurm bila kasih dibahagi dua apa perasaan ? kalau masa bercinta dah dibahagi dua nak pertahankan atau lepaskan ? tu  belum kawen lagi haaa .. kalau dah kawen len citewww...nak salahkan sape?nak salahkan orang yang membahagikan kasih tu ?or nak salahkan orang yg telah diberi kasih ! atau nak salahkan kita yg dah lama mendapat kasih ?ahhh pening ......

for me nak salahkan diri sendiri pun tak jugak lainlah kalu mmg banyak salah kita .. baek salahkan mereka berdua ! huh salahkan org yg bahagi kasih n yg menerima tu lagi bagosss ... dulu sebelum dapat ..ai syg u lebeyh lah ..ai cinta you bagai..tapi bila dah dapat mana syg u lebih tewww? mana2 ?tengok dalm lubang hidung pun xde..mana cinta teww?hilang dah ..semua sebab dia ..dah beralih kasih pulak dah ..haisyyyy .. campainye hati mu iteww...


hurmm biarlah aku mengundur diri andainya diri ni dah tak bermakna buat dirimu lagi ..untuk apa aku berada di sisi jika di hatimu ada dua insan ..aku redha ..aku dah puas mempertahankan dirimu ..dah letih ! letih untuk memaksa dirimu hanya menyayangi aku ..tapi apa yg ku dapat selain dari kecewa?pedih dan derita .. itu lah yg terbuku dihati ini... kita masih dalam perhubungan yg samar ..masih tiada ikatan yg sah ..~ lebih baik aku mengundur diri sebab aku tak mampu berbagi kaseh ..aku tak sekuat siti khadijah ..aku tak mampu .. hati aku tetap sakit wpun bibirku menguntuk senyuman .. semoga berbahgia lah dengan si dia.. walaupun aku sgt cintakan dirimu tapi aku tak mampu berada disisimu lagi kerana cintaku cintamu sudah tidak sehaluan ~ .. lebih baik begini dari terus tersiksa...


hati berbicara :

sekuat2 hati wanita ibarat kerak nasi ..lama2 direndam pasti lembut juga kan ..
tapi sekuat2 hati wanita bila kasih dibahagi dua sangat2 sakit walaupun luarannya gembira ..huha sana huha sini..hakikatnya hati yg pedih adakah org ketiga mahupun org yg selama ni berada disisi menanggung kepedihan ni ?hurmmm ~ jauh panggang dari api..!
tegarkah hatimu merebut dia dari aku ..sedangkan kau tahu xkan pernah ada kebahagiaan bila berada di atas penderitaan org lain ..
tapi aku redha jika ini jalanku ...akan ku menyelusurinya dengan hati yg tabah ..
biar aku mencari sinar kebahagiaan ku sendiri bukan sinar yang aku rampas dari org lain ... bahagia itu bukan terletak pada dirimu seorang ..
wanita seringkali menyatakan ..kalau di takdirkan bermadu aku terima tapi betulkan ?n sekuat manakah hati itu mampu bertahan ?
mmg kita akan dapat payung emas kelak .. tapi andanya madu itu menjadi racun yg sangat pedih .. mampukah hati itu menjadi penawar racun itu ?
biarlah aku undur diri selagi aku dan kau tiada ikatan yg sah ~
memang qaseh pernah undur diri suatu ketika dahulu .. 
n now im hepy .. :D alhamdulillah


Comments

Yuyu Zulaikha said…
macam terkena kat saye je akak :(
Ujang9897 said…
kuang ajar lu..!!!


baca entri qaseh ni jiwang2 pun gua tak nangis..hahahaha
Kyra Elric said…
btoi kta cik qaseh huhuhuhu
Anisa Hang Tuah said…
hati perempuan mudah lembut.
(:
semoga kesihatan mak waseh bertanbah baik setiap hari..

undur diri bknlah bererti kite yg tewas atau tak dihargai, tapi slps pemergian kite mgkn kite sedar bahawa jln yg kite amik ni memberi manfaat pada diri kita akan dtg..kite hanya mampu merancang tapi perancangan Tuhan lebih jitu..
Woofer Storm said…
ayat lain mcm je sis..eheeheee
takpe,hidp tak perlu menyusahkan orang lain,jika terasa menyusahhk,berundur lebih baik jika menyakit,..ermmm sekdar pandangan kosong..salute anda

*bijak cari entry sbegini,nak mna ajar bolh?hehee
*moga ibu qaseh sihat sellu hendknya.amin3
KatekateKite said…
huhuu...

sedih...

T_T
forever love said…
jangan ingat wanita itu kuat.. walau diluar nampak kuat.. tapi hatinya senang terusik..

kalau tak boleh nak beri kasih sayang.. lepaskan awall. dan lepas tue jangan menyiksanya pula
Han Hanni said…
saya wanita..

blum berkawen...
tapi mmg selalu sentap bila dgr hal madu2 ni..

xsuka..

terasa mmg dah xblh nk pikir bila terjadi mcm tu
Misz-ella said…
dah sama-sama nangis pagi tadi. kan Qaseh kannnnnn.
cik azeya said…
sedih. dah bace blog kakak tu. hurm, lau sy, tak nak ar hidup bermadu, tak nak, tak nak.. tak nak,, die dah janji nak jage saye sorg,,,
qaseh akak dah khatam baca belog kak Aida, dah lama kak mengikuti perkembangan belog beliau.. akak baca dari dier bahagia dengan jantan bodo tu sampai lah sekarang. kesannya sangat mendalam dalam diri akak... berat mata kita memandang, berat lagi bahu memikul beban yang ditanggung... entry last yang membuat akak tak tahan sangat, tu akak tulis email pada ben ashaari, cuba untuk membantu dia seboleh mungkin, mungkin kita tak mampu membatu dari segi wang ringgit, mana tahu kita mampu tolong dier dengan cara lain.. Akak mendapat ikhtiar tuk memperomosi belog kak aida...
Raden said…
ujang leh nanges ke...die ade perasaan?
Kak Sam said…
Semoga emaknya sempat sembuh.
fae jamal said…
anda di tag! ;)

http://fzhjmldn.blogspot.com/2011/04/contest-alya-aku-dan-alam.html
Elly Jade said…
erm...mcm2 jadi skrg ni kan
tgal tabah and x tabah je..
syukur kita yg xdiuji sebegitu berat tp masih lalai...xtaula kalau sye kt tmpt akk 2


qaseh,semoga mak cpt sembuh ya
alexayussida said…
smlm ade bce jgak blog kak aida,sedeyh sgt2..tak bole bygkan sbb anak2 die masih kecik..kak aida sgt kuat utk jd seorg ibu tunggal T__T

terus terang ckp sy xmmpu nk share kasih,share qaseh punye blog dgn bloggers lain bole la:P kenapa la ade perempuan yg sanggup hancurkan hati perempuan lain?sy hampir2 alami b4,luckily she understood n back off..kalo nk ngorat dak laki pon,tgkla dlu die tu single ke tak..haishh
Fariha Ismail said…
hye dear..
done follow u.. hope u can follow me back..

http://storyofyoungladies.blogspot.com/
puteri ain said…
semoga mak anda kembali sihat seperti sedia kala:)
Bidadari Syurga said…
adoi... entry nie seumpama kisah qaseh yg tidak kesampaian... entry di link blog tu membuatkan qaseh teringat ke? gembira qaseh...? semoga doa qaseh untuk gembira allah dengar sayang... itu harapan akak... qaseh kuat... walaupun usia masih muda...

p/s: lama akak tak dtg lawat awak ya. sibuk 2-3 hari nie...
azwashamsuddin said…
ala sedey pulak T_T
anumuchan said…
salam qaseh..thanks follow me.arigatou nee~ comel your blog :)
wahh Qaseh! sukala kata2 terakhir Qaseh yg hati berbicara tuu...ermmm...cpahniza pon sdg mengundur diri...tp still mencari kebhgiaan..myb blom bsdia lg kot..hehe..

hepy for u yg hepy skank..=)

okeyh sy tag kamu...

http://kamoo-cpahniza.blogspot.com/2011/04/1st-contest-anispic-percutian.html
KAMIHIDUP said…
amboi, header bertukar-tukar, heee.
Qaseh Dalia said…
yuyu -
haip nape terkena kat kamu pulak neh
Qaseh Dalia said…
ujang -
jambu batu punye makhluk hahaha ye ke tak nanges ..sok sek kesat hingus ewww
Qaseh Dalia said…
kyra -
ape yg betul hehehe
Qaseh Dalia said…
anisa -
adakalanya jangan terlampau lembut nnt derita yg dtg kelak
Unknown said…
gua patot rase camne eh lepas bace n3 ni
Qaseh Dalia said…
prince -
time kaseh prince..insyaAllah

betul tu tak bermakna kita kalah tapi lebih baik begitu .. dari tersiksa
Qaseh Dalia said…
woofer storm -
pengalaman hidup xkan lari dari sesebuah kehidupan .. hehe kalau pandai olah pengalman pasti akan hasilkan entry yg membuatkan org berfikir
Qaseh Dalia said…
katekatekite -
jgn sedeyh2 naa
Qaseh Dalia said…
atiq -
aip2 sabar hehe.. betul tu tak semesti kuat luaran kuat jugak dalaman ,, tapi baguslah kalau mmpu menyembunyika rasa sedih di hati .. tabah namanya ... :)
Qaseh Dalia said…
nelly -
lumrah kehidupan ada naik ada turun
Qaseh Dalia said…
cik hani -
hehe makin lama usia kita makin banyak bermain di fikiran ..mintak2 madu tiada dalam kamus hidup kita .. berdoa byk2
Qaseh Dalia said…
kak chik -
a.ah dah banjerrr hehek
Qaseh Dalia said…
cik azeya -
kdg2 kita memang xnak apa yg kita tak mahu kan ..tapi kdg2 ia dtg perlahan2 .. berdoa semoga ia menjauhi hidup kita ye syg
Qaseh Dalia said…
sis ieb -
tq sebab sis lah qaseh tahu blog dia ..tq sis ..yup kita tak mampu nak bantu dia dlm soal wang maybe kita boleh bg dia semangat untuk hadapi hari2 mendatang
Qaseh Dalia said…
naddia -
nyah beselah .. perasaan dia kejap ori kejap palsu haha
Qaseh Dalia said…
kak sam -
tq sis
Qaseh Dalia said…
pearl jade -
ujian dtg bila2 masa je .. huhu takut gak ..tq dear
Qaseh Dalia said…
sis alexa -
tulah pasal qaseh pun tabik dengan sis aida..tabah nya beliau .. huhu tapi tahu keperitan tu sgt sakit .. ngan anak2 comel lagi ..insyaAllah doakan yg terbaik untuk dia..

kalau ngorat bf xpe lagi .. ni suami org dah ada anak lak..time pregnant pulak tu ..xdpt nak bygkan hurmmm
Qaseh Dalia said…
puteri ain -
tq syg
Qaseh Dalia said…
sis bidadari -
alhamdulillah qaseh gembira hehe.. bukan buatkan teringat tapi tu lah buat kan pengajaran :)

p/s xpe sis
Qaseh Dalia said…
white lover -
jgn lah sedey2
Qaseh Dalia said…
アヌム ちゃん-
qaseh xpndai nak sebut nama ape hehek.. sama2 sis.. tq jugak jenguk sini ye
Qaseh Dalia said…
cpah niza -
hehe semoga dapat cr kbhgiaan tu ..
Qaseh Dalia said…
kami -
tulah pasai gatal tgn hehe
Unknown said…
as salam..
dah baca =(

huhu..lagi baca ni, lagi takut nak kawen..rintangan..rintangan..
aaa..

moga2 mak sihat..
ameen.. kena pantau selalu..
mak sakit apa?
DeeBa said…
sme ngn situasi dba skang..!
rase sakett sgt2.!
tp dba redha..
dba undur kn dri..!
mgkin adew hikmah dseblik sume niehh..!
cnta utk dy tkkn penah padam.!

*sorry ter emo plakk.! :D
cik chinta said…
salam, nape wat entri sdeh gni? klo saya pon nk undur diri, sampai bile nk makan hati..wuwuwu..sedih la T__T
Awie Omar said…
Dah start dah

http://notaekstravaganza.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-1-episod-1.html

Ready.Set.GO!
azi nur said…
alamak sentap nye qaseh...T___T
Kyra Elric said…
dari 'bermadu' bia la kita beralah..huhuhu
kyra xsuka berkongsi even dlm couple huhuhu...opsss trasa sdih bila bca=)

thanks bb follow blog kyra hehehe
Wuucin said…
Lalallaala ;D
SYAF said…
Datang mElawat Dari Blog BEN ASHAARI
alexayussida said…
weeewittt:) headerrr bertukar wajah..dah xde bby:P
mas saari said…
hai qaseh...
akak salah seorang peserta Next Top Blogger...
Solihin Zubir said…
semoga ibu qaseh sepat sembuh lah ye.. aminnn...

err.. sedih sgtkah blog kak aida smpai nyah ujang nangis?
nk kna baca jugaklah...

ermmm... qasehhh.. r u ok?
MIMIE AIZA said…
kalau saya pun saya akan undur diri. org dah tak sudi knpa perlu mencari..
syuwai said…
akhirnya dpt gak msk bl0g Qaseh..huhu

memang tak sia2x tunggu bl0g load, puas hati dpt bca entri ni ;)

nyah ujang tu memang lembut tu la nanes..harharhar
nazirulhazwan~ said…
fuh, gile la babe, pehal ang ni?haha
umUMRA said…
Ahernya ku undur diri demi dia dan kamu..

same like me..buat ape menunggu dan setia pada dia yg ta pernah nk mngerti..dia keliru antara dua..dua2 sayang...hurmm..ap harus buat...undur diri je lah..:))
Baca entry Qaseh teringat kisah lama. Pernah juga undur diri. Susah, tapi dah tak mampu bertahan jadi lebih baik undur diri.


Alhamdulillah, rupanya Allah hilangkan kasih yang dulu sebab nak temukan dengan bakal suami :)
untuk apa aku berada di sisi jika di hatimu ada dua insan ..aku redha ..aku dah puas mempertahankan dirimu ..dah letih !...hmmm