Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan Terkumpul


assalamualaikum...
segmen soalan terkumpul yeahhhh






1 ) Siapakah penaja rasmi segmen 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN ini ?





2)" BERIKAN 10 JENIS PRODUK YANG DIJUAL DI BLOG PENAJA RASMI SEGMEN 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN "

1-Beauty umaira
2-Detox Footh Patch
3-One Drop Perfumes
4-Vitamin C n Collogen
5-Sabun Susu Beras Citra
6-Perfume Paradise
7-Sabun Eumora
8-Genius Extra
9-Kapsul Thanyaporn
10-Cocoa Collogen

soalan 3

33 = 13
19 = 6
166 = 8
184 = 1
211 = 4
259 = 13
512 = 1
523 = 6
524 = 3
489 = 4



jawapannye :

BEN DAN BLOG


soalan 4
" 450 kebawah .. naik 40 ... lompat ke atas lagi 10 .. lepak sat ... tengok bawah ... bosan .. jalan kaki lak... 5 langkah ke bawah .. dah penat ... Tak de kaitan dengan THE A TEAM ... boring.. lari laju laju 100 langkah  ke bawah ...  haaa... sampai dah .. ni baru best ... Eh.. blog sapa ni ?  "

jawapannye :
no blog yang ke 505 

jawapan matematiknya..
450-40 = 410
410 - 10 = 400
400 + 5 = 405
405 + 100 = 505


soalan 5

" SALAH KIRA LA AWAK TU ! " ( Beri nama pemilik blog ini )
(2+2=5)

namanya "2+2=5"


hati berbicara :
thanx kat abang ben menganjurkan segmen last yang mencabar minda ni..hahahaha... dah lah otak ni slow...kikikiki papepun enjoy dengan segmen abang ni...yang ni lah yang paling mencabar rasanya...hehehe... thanx sekali lagi...waktu ni berdebar2 tak tido tunggu pukul 10 (tipu je) hehehehe... mesti semua dok tilik jam ye .. tunggu pukul 10 hahaha kelakar ase.. sila tutup mulut anda ye ... papepun siapa lah pemenang yang bertuah tu ye...huhuhu ramai betul pesaing2 antarabangsa hehehe...hope abg sentiasa success n tunggu kemunculan abg dalam majalah nanti..jeng3x... excited kan... trimas n assalamualaikum... 

Comments

Awangku Johan said…
alamak qaseh pun dpt jg jawapan no.3 tu... bravo
Ujang9897 said…
tuka jugak..hahaha
nazirulhazwan~ said…
wes, da tau sape mng blom??
haih, tak dpt join ang ngn ujang, klu tak mesti kite top 3.hahaha