Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Bez Blog For Me ~ Jemput tengOk semua ~

Assalamualaikum semua..
this is last entry for today..
n tomorrow qda cuti..so tak dapat berblogging..
untuk pengetahuan.. dalia leh berblog kat opiz je .. time siang.. sbb tu malam2 xde eheee ~ 
sabo je lah......
tamo tulis panjang2 ..
nak gtau bez blog for me.....
bila dalia baca blog tu rasa macam terkesan kat segenap jiwa..
ayat memainkan peranan penting dalam sesebuah entry ..eceh2 pndai2 je ye..
semua pun dalia suka tapi yang paling dalia suka baca hingga masuk ke lubuk nurani ...
ada 3 setakat ni jumpa.. ada lagi blogger lain tapi tak jumpa lagi...

first tentulah semua orang pun kenal kan...bro ben ashaari
ini bukan segmen ye...eheeee

semua orang pun tahu kan .. kehebatan abg ben ..bukan nak memuji bukan nak membodek bukan nak mengipas... dont think negative bila masuk blog dalia..fahami sesuatu entry tu dengan bijak n then kalau nak kutuk or apa sila bagi pendapat yang paling di terima akal...abg ben dah semua org kenal kan tapi ad jugak yang mengutuk... kuncinya ialah  abg ben tak layan .. n sabar ...tapi kita hanyalah manusia biasa bila di kutuk terkesan jugak dihati ~ tapi kalau makin di layan makin menjadi2 lah jawabnya.. 
bagi pengkritik tu dia tengok ke arah negativ je .. yelah bila abg ben buat segmen dia kata juz nak tingkatkan trafic abg je.. padahal trafic blogger lain pun meningkat ... abg ben dapat kita pun dapat kan? tapi for me trafic tu no dua.. yang plg penting kita same2 dapat mendekatkan diri kan..menjalin silaturahim ..bergurau senda.. ketawa..senyum ,,ceria n enjoy je.. tambah2 bila salu gaduh gtu2 je dgn nyah2 tu ..kalau terasa haha.. kalau abg tak buat segmen2 macam tu tak de lah gurau2 senda tu ..so fahami lah di ditu ok..jgn terlalu membenamkan otak di dasar pemikiran hingga nilai positif tu tak muncul2..yang muncul hanya kutuk ! dengki ! 2 tu je timbul..open ur mind ok..siapa tak setuju ? sila bangkang !saya cabar ...
lepas tu abg ben ni tak kisah nak berkawan ngan sape..blogger baru ke ..blogger otai ke.. tapi janji pemikiran tu biar matang..tengok blogger2 baru yang mula buat blog dah dapat kawan dr kawan abg ben,kawan dalia kpd kawan naz kpd kawan ujang ..dan kawan kpd kawan dan seterusnya.. still xnmpak? mmg buta ~ pastu tips2 n motivated yang abg bagi .. bagi yg serius nak berblog pasti akan ambil sedikit demi sedikit n then combined kan letakkan dalam diri n bina blog.. yakin pada diri ... see always support whatever he do....
hurmmm pastu ade lah isu lak..yg cakap niat blog dah terpesong jadi untuk tempat cr duit juz cr duit ..juz copy2 berita utk tingkat kan trafic n ckp juz update seminggu sekali dah ler.. u know what .. internet pun boleh bagi kite rezeki .. kalau Allah mengizinkan why must u nak tutup rezeki tu..msg2 ada usaha kan.. rezeki masuk bersyukur lah ok.. n byk agy .... ~ paham2 lah n fikir sendiri..pjg lah pulok


second n third ni msteryyy gurl..tak tahu sangat pasal diorang maybe sebab lambat ikut perkembangan tapi rasanya diorang ni misteri orangnya ~

dr cinta punya blog..sape tak kenal...?
dalia suka baca entry2 dia.. blog dr cinta ni ke arah berdakwah .. setiap entry nya sangat menusuk jiwa bagi yang merasainya.. sbb hati dalia ni cepat sensitif ssb tu mudah menangis..walaupun baca ayat2 yang maybe bagi orang lain biasa je menusuk jiwa macam tu je.. tapi for me maybe dah mengalir air mata.. hurmmm suka baca je entry dia .. tak komen2 sangat .. silent reader lah kunun2nye.. tapi memang suka sangat .. banyak pengajaran yang menginsafkan .. banyak tentang cinta ... tapi cinta tu lebih kearah cinta kerana Allah ... mampu ke mencintai seseorang tu kerana Allah ?tanya diri sendiri setiap insan mampu tapi di butakan kerana kasih syg sesama manusaia yang sgt2 mendalam hingga melebihi cintanya..uhuuuu ~ tapi dalia tak tahu sangat pasal pemilik blog ni... hehehe.. tengok blog dia .. kat about me je pic dia.. kat tepi2 tu mana ada ... besederhana je ... n entry dia sangat2 menarik.. dengan colourfull.. pic2 yang menarik .. so kreatif ... teruskan .. i really like ur blog.... xleh tulis pjg2 masa tak mengizinkan


yang ni agy r bez giler... pandai sangat zara ni berkarya.. ayat2 dia kadang2 kelakar ... tambah2 bila dia letak gambar n kat bawah tu dia tulis 'ketawa' i can feel it so much haha... ayat yang penuh dengan sastera.. tuan dia ni pun kadang2 ada kadang2 xde .. tak sangat menonjolkan diri . macam dr cinta gak.. really like.. tengok follower diorang berapa... rasanya diorang ni byk sangat silent reader tu yg bez kan... uhuhuhu~ teruskan berkarya ye.. maybe someday akan jadi macam abg ben .. tapi kreativiti sendiri.. nak jugak jadi macam korang hahaha tapi byk sgt yang perlu di perbaiki.. maybe buangkan sifat tolol dalam diri .. n kumpulkan sifat sastera2wan ... more to feeling when write something..supaya orang yang membaca dapat merasai dari segena jiwa mereka.. uhuuuu ~ so nice to know them wpun diorang tak kenal pun dalia..hehe tapi td zara ade dtg komen... suka sangat ~ uhuhu always support u... jarang jugak komen2 kat blog dia // juz baca2 je...

hati berbicara :
balik keje dulu penat dah membebel..
sape setuju ?angkat tangan ehehehe 
daaa jumpa sabtu nanti ye,,,hope someday dapat jadi mcm diorang2 ni ..
assalamualaikum

Comments

bila blog iqbal nak masuk lam list nie?..ish3..hehe

ujang dan skandalnya naz xada ke? =P
aDisH.sHidA said…
qaseh..panjang lebar erk menaip arini..shda pun cuti gak esok...

shda baca n3 nie rasa 1mcm sampai ke hati thanks qaseh :)
Izamir Ridzwan said…
blog qaseh pon x kurang hebatnya
Qaseh Dalia said…
@iqbalhakimi
ujang n naz second review okeyh ~ iqbal nak masuk ? boleh2 insyaAllah
aigoo~

terima kasih sangat2~

>.<

zara biasanya akan tengok trafik datang dari mana, sebab tak tahu siapa yang link kan blog Zara.

so, itu tanda appresiasi zara pada yang letakkan pautan.

terima kasih banyak2 dear~

:)
Sunah Sakura said…
salam qaseh~ setuju2~ blog dr.cinta ni memang best~ gi cari kat facebook tuannya, ada je.. :) bolehlah kenal lebih..Tg. farah waheeda..
Sunah Sakura said…
eh, salah eja.. Tg Farra Waheeda
abadi romeo said…
dah mula minat kat pink colour...
Cantik tudung! Tudung bawal ke shawl tu? Hmph~ tapi cantik! :D Okeh. Komen lari jauh dari entri =.-
Unknown said…
salam


sini pun hebat, buktinya tengok pengikut dia tu berapa :D....
Ujang9897 said…
ala nyah bodek bro ben tue...lalalala.,

wei iqbal tue sokong man u..tak best..man u busuk..hahahahha
Unknown said…
salam, encik ben kita mmg bahasa dia simple tapi tepat maksudnya dan mudah faham...
Qaseh Dalia said…
@aDisH.sHidA
ye ke shida tq too.. hehe muahh
Qaseh Dalia said…
@Sunah Mohammad
wslm..a'ah bez kan...owh de fb t dalia add dia
Qaseh Dalia said…
@abadi romeo
hahaha minat lah pink kaler okeyh
Qaseh Dalia said…
@Cik Shag
omak aiii hehe tudung bawal tu dear..saje pakai cenggitu
Qaseh Dalia said…
@Ujang9897
sibuk je dak ketot neh
Qaseh Dalia said…
@sissyira
wslm dear..tak pun lah :P
Qaseh Dalia said…
@Abhamz
wslm abhamz .. yup agree sgt2 hehe