Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN 2 (HARIAN)

Assalamualaikum



soalan 1
http://potpetpotpetcoretcoret.blogspot.com +http://piqasweety.blogspot.com = http://www.jzbusinessworld.com


70 + 104 = 174




234 - http://masammaniskelat.blogspot.com  = Mat Gebu ,
234- 215 = 19


renjerkabloi / http://nohfee.blogspot.com = ?
 485/5 = 97




soalan 2



Berdasarkan blog ini , http://familymoza.blogspot.com
" Berapa banyak 'handmade wallet' yang telah mama jahit setakat ini. "


dalia xtau..hahaha
hahaha xadil lah...
nanti kena marah kat abg ben..kuwang3x
sebab tadi dalia tiru ujang wawawawa
dalia bagi no 6 haha jgn tiru ni salah lew :p
trust me

pendapat :
lebih kepada pengiraan dan pembacaan kuwang3x..
bezzz haha sediakan kalkulatorrrrrrrrrr ye..
alamak xlebih dari 100 words...
semua segmen abg bez..yang ni lebih mencabar otak ..n xkompiden akan menang xpe2 den bagi naz n ujang menang hahaha...gurau je..kikiki...sebab nya abang ben guna matematik oooo...kena kira2 mula2 xpaham lah jugak tapi lepas tu paham2...ooo guna trick ni ye pulak...
heheh papepun enjoyyyyyyzzz

Comments

ijam ismail said…
bukan 100 words ke?
Awangku Johan said…
dalia.. knp x jawab soklan 2 tu.. ada la mama cakap.. hehehe
Amelia said…
adesss..tak tepikir lak soklan ptama tu url kene ngena ngn no..
haha..slownye.. DX
Ujang9897 said…
brapa bijik wei..hahaha
Awangku Johan said…
eh bukan 6 ker?? hehe
Qaseh Dalia said…
@Ujang9897
ntah hang cakap 7..cek tiru hang lah hahahaha
Turtleman said…
mama amnesia lah..eekekekekee..btol tak cik qaseh hu3
Ujang9897 said…
ahahahahah....adoiyai...rase kalo yang kurang kire dari aku silap la..hehe
Turtleman said…
cik qaseh cepat2 tukar ni sblom terlambat areliff tegur je ekeke

TIDAK KURANG 100 patah perkataan .. kalau Kurang , automatik terkeluar !
Awangku Johan said…
eh macam 7 la.. betul la tu.
try bukak en3 mama Dah lama buat, tapi peram.
Awangku Johan said…
awang dah tukaq td.. x tau arghh..
soklan 2b ni mgelirukan tul huhhu
Qaseh Dalia said…
@Awangku Johan
betul dah tadi awang :) hehehe
Awangku Johan said…
haahahaa.. apa2 jak la.. yg penting happening cari jawapan.. biarpun jawapan x kunjung tiba.. hahaha
nazirulhazwan~ said…
mane ade tukar, tade bukti tade bukti.haha
Awangku Johan said…
haha c ujang terkesima.. apa2 pun happening hehe.. abg ben dah sound dlm soklan terkumpul tu huhu
Qaseh Dalia said…
korang ni jahat tauuuu hahahaha
Anonymous said…
Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!
Anonymous said…
Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!