Cara Buat Produk Jenama Sendiri Dengan Modal Rendah | Pakej OEM 5K

7 ulasan:
Assalamualaikum 

Pernah tak korang berangan nak memiliki jenama produk sendiri , jadi bos besar , banyak agen-agen di bawah korang dan jenama produk korang tu memang laris sangat tapi macam-macam persoalan yang ada dalam kepala korang . Macamana nak buat produk sendiri ? Sekurang-kurangnya berapa modal yang di perlukan ? Perlu tak ada kilang sendiri dan banyak lagi persoalan tu yang akhirnya tiada jawapan yang korang jumpa . 

Okay , hari ni aku akan terangkan sedikit sebanyak cara untuk buat produk jenama sendiri dengan bermodalkan hanya RM5000 . Jadi dengan modal RM5000 ni apa produk yang korang boleh buat ? First of all , bila nak buat produk sendiri ni korang akan fikir perlukan sebuah kilang kan ? Okay sebenarnya korang tak perlu pun kilang atau yang berkaitan langsung , y ang korang perlu ada adalah modal . Sebab apa ? Haa sebabnya Zy Phyto akan tolong korang dari A - Z 

ZY PHYTO - KING OF OEM 


Apa itu ZY Phyto ? Korang pernah dengar kan kilang OEM , haa ZY Phyto juga di kenali sebagai KING of OEM milik Encik Zaidi Yusoff dan Puan Sharifah Ameelia Akma Mohd Ramly yang mana sudah lebih 10 tahun pengalaman dalam bidang kecantikan dan kesihatan . ZY Phyto merupakan 100% syarikat Muslim Bumiputera yang menyediakan khidmat membuat produk kesihatan dan kecantikan kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk membuat jenama sendiri menerusi OEM yang bertaraf GMP mendapat kelulusan KKM serta sebuah kilang yang telah menjalankan proses produk di bawah ISO9001 
Buat masa sekarang , sudah ada 9 anak syarikat di bawah ZY Phyto ni



  • ZY Phyto Tech Industries Sdn Bhd 
  • ZY Cosmetics Sdn Bhd 
  • ZY Printback Sdn Bhd 
  • ZY Academy Sdn Bhd
  • ZY Herbal Science Sdn Bhd
  • ZY Phyto Marketing Sdn Bhd 
  • ZY East Coast Sdn Bhd 
  • Yayasan Qaseh ZY Phyto 
  • Emily's Cattery 


BAGAIMANA CARA UNTUK MEMBUAT PRODUK SENDIRI DENGAN ZY PHYTO

  • Kaji Selidik Pasaran - Sebelum korang nak buat apa-apa produk , pastikan korang buat dahulu kaji selidik pasaran untuk mengetahui samaada produk yang bakal korang buat tu mempunyai permintaan atau pun tidak 
  • Sebut Harga & Negosiasi - Datang ke kilang untuk membuat tempahan . Pihak kilang akan memberikan korang sebut harga dan proses negosiasi berlaku . Jangan buat bayaran selagi tak puas hati 
  • Sampel Produk & Design - Setelah bersetuju , pembayaran deposit di perlukan untuk membuat design dan sampel produk 
  • Kelulusan KKM - Setelah design produk siap , pihak ZY Phyto akan menghantar produk tadi ke KKM untuk mendapatkan kelulusan produk sebelum proses pembuatan produk berjalan . Untuk pendaftaran NOT memakan masa 2-4 minggu manakala pendaftaran MAL memakan masa 3-6 bulan 
  • Pengilangan , penghantaran - Setelah semua proses selesai , pihak ZY Phyto akan memulakan pengilangan produk dan menghantarnya kepada anda / mengambil sendiri di kilang 
  • Penjualan dan Pengulangan Tempahan - Kini tiba giliran korang untuk buat marketing dan jualan sebanyak-banyak untuk meraih keuntungan dan boleh repeat order

PAKEJ OEM DENGAN HANYA RM5K


Haaa yang ni aku nak cerita lebih detail kat korang bila korang dah cukup modal hanya RM5k , mesti terkejut kan dengan hanya RM5k korang hanya goyang kaki sahaja dan segala urusan pihak ZY Phyto yang akan uruskan . Apa yang terkandung dalam pakej OEM 5k ni ? Pakej ni termasuk semua iaitu KKM , R&D , DESIGN & PACKAGING . OEM 5k ni ZY Phyto akan develop produk baru untuk pelanggan. Antara produk yang ada seperti :

  • Makanan Tambahan 
  • Kosmetik & Set Penjagaan Peribadi & Kulit 
  • Produk Uncang Teh 
  • Minyak Aromaterapi / Minyak Urut 
  • Raw Materials 
PRODUK DI BAWAH PAKEJ OEM 5K

Mesti korang tertanya-tanya kan , produk apa yang korang boleh buat di bawah pakej OEM 5K ni kan ? Dengan hanya bermodalkan 5K macam-macam produk korang boleh buat seperti list yang aku kongsikan kat bawah ni , jadi boleh dah fikir idea untuk marketing nanti ye , yang pasti biar ia viral ! 

  • CECAIR / LIQUID


Fungsi -๐Ÿ’ฎ Pelangsingan badan , ๐Ÿ’ฎPencerahan , ๐Ÿ’ฎ Kesihatan
Isipadu -๐Ÿ’ฎ 250ml , ๐Ÿ’ฎ 250 units
Pembungkusan - ๐Ÿ’ฎ Box and label with standard size

  • TABLET


Fungsi - ๐Ÿ’ฎ Pelangsingan Badan , ๐Ÿ’ฎ Pencerahan , ๐Ÿ’ฎ Minda Kanak-Kanak
Isipadu - ๐Ÿ’ฎ Size : 16 mm , ๐Ÿ’ฎ 30 Tablets , ๐Ÿ’ฎ 250 units
Pembungkusan - ๐Ÿ’ฎ Box and label with standard size

  • SERUM 


Fungsi - ๐Ÿ’ฎ Pencerahan , ๐Ÿ’ฎ Anti - Penuaan , ๐Ÿ’ฎ Anti - Jerawat
Isipadu - ๐Ÿ’ฎ 20 ml , ๐Ÿ’ฎ 250 units
Pembungkusan - ๐Ÿ’ฎ Box and label with standard size , ๐Ÿ’ฎ Label with silk screen printing

  • SERBUK / POWDER 

Fungsi - ๐Ÿ’ฎ Pelangsingan Badan , ๐Ÿ’ฎ Pencerahan , ๐Ÿ’ฎ Kesihatan
Isipadu - ๐Ÿ’ฎ 5g ๐Ÿ’ฎ 10g ๐Ÿ’ฎ 15g ๐Ÿ’ฎ20g
Pembungkusan - Box and label with standard size

  • SABUN / SOAP 


Fungsi -๐Ÿ’ฎ Pelangsingan badan , ๐Ÿ’ฎ Pencerahan , ๐Ÿ’ฎ Kesihatan
Isipadu - ๐Ÿ’ฎ Shape - Square / Round ๐Ÿ’ฎ 60g , ๐Ÿ’ฎ 350 units
Pembungkusan -๐Ÿ’ฎ Box and label with standard size

  • LOTION 
Fungsi - ๐Ÿ’ฎ Anti-penuaan ๐Ÿ’ฎ Anti-jerawat
Isipadu - ๐Ÿ’ฎ 100 ml , ๐Ÿ’ฎ 250 units
Pembungkusan - ๐Ÿ’ฎ Box and label with standard size ๐Ÿ’ฎ Tube label with silk screen printing

Dah pilih produk mana yang korang nak ? Pakej OEM 5K ni korang boleh pilih salah satu antara produk tersebut , kemudian setiap pelanggan akan di beri khidmat reka bentuk , seterusnya formula custom , bahan pembungkusan dan pendaftaran KKM , dengan ZY Phyto ni korang tak perlu risau tau sebab ramai dah berpuas hati dengan khidmat mereka yang mana mempunyai kilang bertaraf GMP , sistem pengurusan berkualiti ISO9001 , di iktiraf KKM , di iktiraf JAKIM dan HALAL dan berpengalaman lebih 10 tahun 

Apakah kebaikan OEM?

1. Anda tidak perlu buka kilang untuk keluarkan produk.

2. Kos pengeluaran produk permulaan agak rendah

3. Pengeluaran lebih cepat. Dari proses formulasi sehingga pengeluaran, tidak sampai dua bulan.

4. Oleh kerana ia dikilangkan oleh syarikat besar, persijilan seperti halal, HAACP, MESTI, GMP dan lain-lain sedia ada atau boleh diperolehi dengan mudah.


5. Anda tidak memerlukan pekerja pengeluaran, fokus kepada pemasaran.

PAKEJ CHOMEY SERENDAH RM3K 

Okay andai kata modal korang tak cukup 5K , hanya ada modal dalam RM3K , korang boleh ambil Pekej Chomey , haa apa bezanya dengan Pakej OEM 5K ? Korang boleh baca kat sini Pakej Chomey

Haaaa nak lebih detail korang boleh direct terus kepada ZY Phyto okay , yang mana banyak duit terlebih tu haha yang ada modal boleh lah buat produk jenama sendiri . Sekarang pembelian secara online sangat mendapat sambutan tinggi , kalau korang dah ada modal dan betul-betul nak jadi founder berjaya macam Dato Vida , Dato Aliff tu haa ni lah peluang terbaik buat korang , jangan risau ZY Phyto akan beri segala tunjuk ajar , even korang takde skill marketing , ZY Phyto Academy boleh beri tunjuk ajar :)

More Info :

ADRESS : No 55A Jalan TIAJ 2/1 , Taman Industri Alam Jaya , 42300 Bandar Puncak Alam , Selangor 




7 ulasan:

YB Shehan berkata...

Mari. Akak teringin buat lipgloss atau perfume sendiri. Heheheh

ai berkata...

Kalau cukup modal memang teringin nak jadi founder.

cls telecomunication berkata...

dlu i pun pernah berangan nak ada produk sendiri ... pastu jadi duta sendiri hahaha h

Siti Yang Menaip berkata...

waa zaman skrng eh canggih dan mudah. teringin opcoz teringin tapiii haaa.. ada tapinya ngeh2..

mas saari berkata...

Mudah dan menarik, modal pun tak besar!

Dura Norell berkata...

Siap ada pakej chomey gitu๐Ÿ‘๐Ÿป

mas saari berkata...

Mudah dan menarik, modal pun tak besar.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com