Maggi Pedas Giler Viral | Betul ke Pedas ?

4 ulasan:
Assalamualaikum 

MAGGI pedas giler ? Tetiba viral pulak maggi baru ni kan , benda-benda viral ni sebenarnya jarang layan melainkan benda tu ada di depan mata , haaa macam Maggi Pedas Giler ni lah . Asalnya shopping barang dapur di Tesco lepastu ternampak akak promoter tengah menyusun Maggi ni di rak , jadi apa lagi belilah satu cup jewwwww sebab sekarang tak boleh nak makan pedas sangat karang buasir hahaha . Jadi beli satu buat rasa

Masa nak beli tu akak promoter cakap pedas ni maggi ni , pedas dari ramen dik . Haa kau bersungguh dia cakap , so aku beli la , tipu siap kau akak haha tapi lidah lain-lain , selera pun lain-lain , mohla kita share pengalaman sendiri . Eh jap ramai pulak cakap susah nak cari maggi ni , korang boleh lah cuba cari di Tesco ye . Harga dia alamak tak silap Rm3.99 satu cup , murah jauh dari ramen hohoho

Okay di sebabkan sebelum ni aku dah pernah cuba Ramen , memang aku surrender dengan tahap kepedasannya . Pedas dia lain macam betui sampai naik ke kepala hahah .. So saja tengok maggi malaysia ni pulak pedas dia macamana ..



Maggi Pedas Giler ni ada dua perasa , aku cuba perasa Ayam Bakar , eh perasa ke perisa haaa lantaklah janji sampai maksudnya .. Jeng jeng jeng , eh Rayyan tak makan tau , nangis nak pegang je tu , jangan risau ye makcik bawang , iols tak bagi anak makan pedas-pedas cenggini ..




Rempah dia ada 3 , rempah yang macam biasa tu , sweet seasoning dan chili oil .. Fuh fuh jangan amalkan selalu ye anak-anak sekalian , sekali sekala takpe . Aku ni cuba untuk sekali je la kot heh heh so maggi ni tak perlu di masak secara berkuah pun , hanya rebus maggi tu bagi lembut kemudian gaul kan dengan rempah-rempah yang ada .. SIAP !


Nah cengginilah rupanya , jadi pedas ke tidak ? Bagi aku kepedasan dia still aku boleh pergi , kalau ramen samyang tu memang giler pedas , yang ni macam letak cili padi banyak-banyak tapi tak sampai tahap sampai ke kepala .. Haaa , suami aku pun cakap benda sama , dia makan tanpa minum air so maknanya takdelah tahap pedas sangat , bila tak pedas sangat ni boleh lah rasa kesedapan dia . Bila terlampau pedas , tak rasa apa la kan rasa pedas je semata hohoho .. Saya dah , anda berani tak nak cuba heheh :p

Ok Bye :)

4 ulasan:

Yanty Lee berkata...

Korang ni mmg kuat mkn pedas ni.. Ty makan sampai kuar air mata. Ramen Samyang xpernah mkn. Tp org kt terbalik pula cam korg kt. Tp betul la x tangkap sampai kepala.

Sue Izza berkata...

btul2 ramen samyang tu tobat lahum tak mau dah,gilo laaaa migrain terus hhahaaha yg ni tak try lagi area sini sokmo abis,org sini kuat makan megi agaknya hahahhaha

Mimin Adam berkata...

ahhh ! buat i nak p beli ramen !. hahahahhaa. memang ramen lagi sedap dan pedas. hehehe

Emarieys berkata...

Tak pernah makan lagi...kalau makan maggi kari pun akak tak tahan...nak makan yang meggi pedas ni...lagilah...

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com