Restoran Kacang Pool Haji Larkin | Tempat Makan Best di Johor

7 ulasan:
Assalamualaikum .. hye hye hye kembali makan-makan bersama qaseh dalia hahah 

Satu lagi tempat yang wajib korang singgah makan bila ke Johor adalah merasai kacang pool di sini , sebenarnya kacang pool ni memang asal dari Johor ye ? Aku pun tak tahu sebenarnya tapi rata-rata bila tanya orang apa makanan wajib makan bila ke Johor adalah kacang pool , pantai timur memang takde kacang pool ni , yang ada swimming pool je kahkah  , jangan mare haaa 

Dah tu apa lagi moh le kite cobaaa  , aku pun memang mencari tempat makan untuk breakfast dan juga lunch . Kacang pool ni memang sesuai lah untuk buat breakfast ataupun makan petang sebab ia di makan bersama roti bakar je tapi mengenyangkan sebab roti tu pun tebal juga 


Search punya search  , banyak jugak cawangan Kacang Pool Haji ni ye tapi aku memilih Restoran Kacang Pool Haji Larkin di Jalan Dato Jaafar , sebab banyak review best kat sini , so moh lah aku tambah review di sini juga heheh . Restoren ni di tepi jalan besar , oh ye satu lagi korang boleh cuba di medan selera Larkin Bomba , di sebabkan aku nak keselesaan so aku memilih di restoren je , cumanya bila full house parking agak limited juga lah 



Bila cerita tentang Kacang Pool ni , aku pernah cuba sekali di Teh Tarik Place . Ermm bezanya kat sini lagi sedap sebab Kacang Pool kat sini lebih pekat , aku memilih Kacang Pool Daging jadi memang terasa lah daging bersama kacang ni haaaa , sedap ! Harga nya pun berbaloi , kalau korang jenis perut sempit boleh share dua orang . Cara nak makan ? Alahai senang je , cicah je roti tu dengan kacang pool , yummeh ! 




Lagi terasa kesedapan Kacang Pool Haji ni , di makan bersama telur dan perahan limau . Mula-mula husband pelik dan tak mau perah limau tu , eh eh dah letak dalam tu kena lah perah uols , karang ai yang perah u hahah  , rasa dia lagi sedap , tak pelik pon kan , makan habis licin jugak :p 

Selain dari Kacang Pool , aku order nasi ayam dan husband order nasi ambeng sebab lapar , waktu pun dah masuk tengahari , alang-alang kat situ lunch terus lah .. Banyak lagi menu yang ada kat sini tau bukan sekadar kacang pool sahaja . Cumanya yang famous kat sini of course lah kacang pool , so masukkan dalam list makanan korang k 



Nasi ayam kat sini biasa-biasa je bagi aku , opsss jangan mare ye sebab kuah agak cair dan tawar tapi Nasi Ambeng tu husband kata not bad , first time lah kot cuba Nasi Ambeng heheh , dia kalau pergi mana-mana memang akan cari makanan unik yang tak pernah dia rasa , yelah buat apa makan makanan yang ada di tempat sendiri kan hehe .. 

So kesimpulannya , tak rugi cuba Kacang Pool di Restoren Kacang Pool Haji Larkin ni . Nanti datang Johor jangan lupa cubaaa k , jangan lupa juga makan ------> Mee Rebus Tulang ZZ . Okay , tq kerana sudi membaca .

Alamat : 
No 12 , Jalan Dato Jaafar , Taman Dato Onn ,
80350 Larkin , Johor Bharu 



7 ulasan:

Izyan Balqis berkata...

menu dia, mengancam! sedap nampak kacang pool tu, lama dah tak makan!

Liza Yati berkata...

Sedapya Qaseh......

unaizah hussein berkata...

huiii... dalam bubur kacang ada daging telur bagai.. rare ni.. #takpernahdengar

Sue Izza berkata...

memang sedap,pernah makan sekali masa zaman study gi rumah kawan kat JB ,bila kat tempat lain selalu beli tapi tak sama rasa yg kat jb..

Siti Nurzafirah berkata...

model kacang pool tu cantik....

qaseh dalia berkata...

@Liza Yati sedap banget

qaseh dalia berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com