Rayyan jadi model ke ?? First Job Rayyan

5 ulasan:

Assalamualaikum , holla semua .. jangan keliru ok , kalau cerita pasal Rayyan tetiba automatik bahasakan diri sebagai Umi hehe .. so kali ni Umi nak cerita kisah Rayyan shooting , haaa gitu retis kau , mok mung ni dulu takde nye nak shooting-shooting bagai masa umur cenggini haha .. macamana Rayyan boleh terjebak dengan video shooting ni ? Sebenarnya Umi ada ternampak someone post di group facebook yang mana tengah mencari baby untuk video shooting satu produk baby dari Singapore ni .. so Umi just cuba nasib terus pm orang tu .. bagi details semua .. then berserah je tapi takdela berharap sangat .. lagipun ramai jugak yang isi ~ 

Lepas tu sehari selepas , orang tu whatsapp Umi katanya Rayyan terpilih dalam pemilihan wah gitu , terkejut jugakla Rayyan boleh terpilih , tapi alhamdulillah dapat la buat tabung Rayyan kat situ .. hehehe ~ lokasi shooting tu di taman permainan kat KLCC untuk outdoor , indoor pulak di Mercu Summer Suits .. dan tema nya putih or warna - warna pastel macam tu la sebab nak fokus produk diorang , huh gigihla Umi cari baju Rayyan sehari sebelum sebab budak ni mana boleh pakai putih , melasak nanti cepat naw kotor .. 

Pada awalnya pukul 9 pagi sampai di playground tapi ubah masa 7.30 pagi .. adoha ! bapak awalnya haha tapi Umi gigih la turun awal sebab taknak sangkut jem .. huh awal-awal pun jadi lewat jugak .. tapi ok la takdela panas sangat kat playground tu .. so yang terpilih hanya 4 orang , dari blogger hanya dua orang , Rayyan dan Ean (www.queachmad.com) ,2 orang lagi Jasmeen , dan Ahsan .. dua2 Umi tak kenal , dan Ahsan tu anak orang Arab.. yaAmpun semua muka kacuk sangat .. Rayyan je muka tak berapa nak kacuk tapi ada la gaya omputeh sikit haha perasan mok mung.

Biasanya Rayyan bangun dalam pukul 7 camtu tapi akan tido balik , so masa ni waktu tido dia terganggu sebab tu masyam amat , muncung itik haha ..tengah tune mood 

Sebelum hari kejadian Umi agak cuak jugak la , sebab first time Rayyan join shooting-shooting ni , boleh tak Rayyan ikut cakap Umi .. kikiki tapi alhamdulillah ok je dia , lagipun baby kan apa yang dia tahu .. heheh , dan masa di playground takdela bervideo just amek gambar je .. sebab Rayyan dan ngantok sangat so klien suruh tidokan Rayyan dan tunggu kat hotel je .. sebab kat Playground sekejap je ... yeahhh baik sangat Klien dari Singapore ni 

Produk baby yang nak di komersial kan ni haaa atas kepala Rayyan ni , nanti Umi cerita pasal produk ni di next entry okeyh ! Mood dah ok sikit lepas hayun2 dalam buai huh

khusyuk main sampai terlupa ada something atas kepala .. haha syukurr 


Satu benda lagi yang buatkan Umi risau , risau Rayyan rimas pakai benda alah ni , LittleHood namanya.. sebab dah lama Umi tak pakai kan dia topi , so baru-baru ni bila pakaikan topi terus je dia buang .. ayokkk , sabar je la .. haa mula-mula memang dia buang jugak littlehood ni tapi umpan dia dengan mainan , lepas tu tengok ramai kawan so dia macam terlupa jap ada benda atas kepala .. heheh Rayyan ooo Rayyan .. kadang-kadang kelakar sgt dengan ragam dia .. love u so much !

Mula-mula khusyuk la main kan , semua pun macam behave je .. kat belakamg Rayyan tu la Ahsan , satu tahun , dan baru boleh jalan , hihi comel sangat .. ayah nya Arab , mak dia Philiphino .. comel amat dan suka gelak .. hikhik

waktu-waktu behave anak-anak semua .. Rayyan khusyuk dengan mainan haa , orang lain mengadap sana dia pulak mengadap sini , interfrem sgt haha

dan kaki pulak mengadap sini , badan nak main mainan .. adohaa ..

dan akhirnya detik-detik rimas telah tiba .. terus buang dah little hood atas kepala dia tu haha , jeng-jeng jeng , tapi lepas tu pujuk2 balik .. main2 toys dengan dia .. terus ok balik 

this time dia dah kebosanan , tak mencabar langsung toys tu katanya , apa kata menuju ke tv , terus berdiri kat kabinet tv kat situ .. Umi dia terus bersilat haha sebab ada wayar internet then letak balik , fuh berulang kali jugak la angkat letak angkat letak .. hukhuk sabo je la mokmung oikkk

Dah penat dengan Umi asyik angkat n letak , terus pergi kat pintu pulak 

ni mula-mula tengok lepas tu kacau amek toys abg ean .. pastu sumbat dalam mulut -__-
haha tapi so far video shoot ni relax2 je dan sekejap je .. so baby takdela tantrum sangat or rimas dengan arahan .. santai-santai je .. sebab budak mana pandai nak fake mcm org dewasa uolssss ~ 

yang ni kelakar sangat bila ayah Ahsan ni dukung Rayyan , pastu tetiba Ahsan yang kat bawah ni nak nangis , rupanya jealous sangat .. haha so nah dua2 kena dukung , tapi Rayyan lak nak nangis kikiki Rayyan dah sama besar dengan abg Ahsan dah haaa .. 

lastly ~ muka dah ngantok sangat , mula dah nak nangis .. video shoot dalam bilik jap , Umi tak amek gambar pun , Umi pulak yang penat .. 

Lepas siap je semua babak ~ terus mentido budak ni , macam tahu-tahu je sesi dia dah berakhir .. huh penat sangat la tu kononnya kan .. haha so ni pengalaman pertama buat Rayyan .. gud boy anak Umi , andai ada rezeki mungkin second or third jon plak ahaha gitu .. nanti Umi cerita pasal produk littlehood ni ok .. amat bagus untuk safety baby yang makin melasak .. adioss ~~ 

5 ulasan:

  1. alahai comelnye Rayyan...geam aunti tgok :)

    BalasPadam
  2. Ololo, comel Rayyan, Good boy sangatt muka dia <3

    BalasPadam
  3. hehe comel :D
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. Apa yang kat atas kepala dia tu...hihi..teruja nak tau

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com