Hello 3rd Trimester ! | My Pregnancy Journey

4 ulasan:
Assalamualaikum  , 

Hello disember of 2015 , fuh sekejap je masa berlalu , hari ni dah 31 Disember , malam ni dah nak masuk tahun baru , hurmm dah siap persediaan untuk menghadapi tahun baru ? azam aku ntah lah .. sama mcm dulu2 nak jadi yang lebih baik dari sebelum2 ni .. penghujung 2015 ni kandungan dan masuk 33 weeks 4 day ! lagi sebulan lebih untuk bersalin .. walaweh ini lah yang qaseh perlu hadap pada tahun baru .. doakan yang baik2 buat qaseh dan baby ok .. :)

So dah masuk 3rd trimester ni , banyak sangat perubahan yang di rasai oleh tubuh badan ni haaa , memang sangat2 penat , kadang dalam seminggu tu ada lah separuh nya lembik , ada tu sihat je .. time sihat je lah boleh buat keje sikit2 , lain hari terpaksa baring je bagi rehat , rasa letih semacam , memang kadang tak larat nak buat apa .. kahak pun still ada , kadang jugak rasa nak pitam , tapi tak pe la ni kan ujian untuk jadi seorang ibu , yang penting ada yang sentiasa di sisi menemani dan memahami kesakitan ni ..

Rutin tidur pun sangat terganggu ,kadang satu malam tak dapat lelap kan mata .. sebab apa ? ermmm sebab peyot dah makin besau , ahaks dan kadang memang selalu senak dan mengeras je peyot , baby kan da makin besau so perut pun sangat berat , lebih2 lagi nak beralih posisi tido tuh pun kena pegang perut n then bergerak slow2 macam robot alih ke kiri dan ke kanan hihihi.. kelakar plak rasa , tapi tu lah nak cari posisi tido bukan senang , kena mengiring je , nak tido telentang memang tak boleh dah , sesak dada sebab tekanan kat perut kan ... apatah lagi meniarap sian kat baby ~ 

So far perubahan yang ketara itu je lah , bab makan alhamdulillah selera ok lagi cuma kadang2 masih ada muntah di pagi hari , bila makanan tak kena dengan tekak memang keluar balik , kaki pun takde bengkak2 , gatal2 perut pun tak ketara tapi dah de pecah lemak sobss habis perut ku yang cantik ini haha .. ni pun ngantok sangat , taip pun sambil mata dah nak tetutup .. huwarghhh nak sambung tido sat ~ oh ye hri tu checkup tetiba jantung baby berdegup laju selaju jantung umi .. nanti cerita kat next entry :) bye ~ 


4 ulasan:

  1. ya ALLAH, rindunya nakmengandung lagi.. tapi Hana ceaser so x merasalah mengandung lagi.. kena tunggu lama sikit..

    BalasPadam
  2. no matter what , do take care yeah. In sha Allah everything goes fine.

    BalasPadam
  3. ain datang singgah sini dan follow sini :)
    salam perkenalan .

    BalasPadam
  4. Rndu tndangan bby dlm prut.. Rndu nk prgnt lg. Hihi

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com