*LATEST POST*

Hello 3rd Trimester ! | My Pregnancy Journey

12:11 PM 4 Comments A+ a-

Assalamualaikum  , 

Hello disember of 2015 , fuh sekejap je masa berlalu , hari ni dah 31 Disember , malam ni dah nak masuk tahun baru , hurmm dah siap persediaan untuk menghadapi tahun baru ? azam aku ntah lah .. sama mcm dulu2 nak jadi yang lebih baik dari sebelum2 ni .. penghujung 2015 ni kandungan dan masuk 33 weeks 4 day ! lagi sebulan lebih untuk bersalin .. walaweh ini lah yang qaseh perlu hadap pada tahun baru .. doakan yang baik2 buat qaseh dan baby ok .. :)

So dah masuk 3rd trimester ni , banyak sangat perubahan yang di rasai oleh tubuh badan ni haaa , memang sangat2 penat , kadang dalam seminggu tu ada lah separuh nya lembik , ada tu sihat je .. time sihat je lah boleh buat keje sikit2 , lain hari terpaksa baring je bagi rehat , rasa letih semacam , memang kadang tak larat nak buat apa .. kahak pun still ada , kadang jugak rasa nak pitam , tapi tak pe la ni kan ujian untuk jadi seorang ibu , yang penting ada yang sentiasa di sisi menemani dan memahami kesakitan ni ..

Rutin tidur pun sangat terganggu ,kadang satu malam tak dapat lelap kan mata .. sebab apa ? ermmm sebab peyot dah makin besau , ahaks dan kadang memang selalu senak dan mengeras je peyot , baby kan da makin besau so perut pun sangat berat , lebih2 lagi nak beralih posisi tido tuh pun kena pegang perut n then bergerak slow2 macam robot alih ke kiri dan ke kanan hihihi.. kelakar plak rasa , tapi tu lah nak cari posisi tido bukan senang , kena mengiring je , nak tido telentang memang tak boleh dah , sesak dada sebab tekanan kat perut kan ... apatah lagi meniarap sian kat baby ~ 

So far perubahan yang ketara itu je lah , bab makan alhamdulillah selera ok lagi cuma kadang2 masih ada muntah di pagi hari , bila makanan tak kena dengan tekak memang keluar balik , kaki pun takde bengkak2 , gatal2 perut pun tak ketara tapi dah de pecah lemak sobss habis perut ku yang cantik ini haha .. ni pun ngantok sangat , taip pun sambil mata dah nak tetutup .. huwarghhh nak sambung tido sat ~ oh ye hri tu checkup tetiba jantung baby berdegup laju selaju jantung umi .. nanti cerita kat next entry :) bye ~ 


Co founder at #KelabBloggerBenAshaari

4 ribu bUdak comel coNteng2

Write ribu bUdak comel coNteng2
Chubby Hanna
AUTHOR
January 3, 2016 at 4:31 PM delete

ya ALLAH, rindunya nakmengandung lagi.. tapi Hana ceaser so x merasalah mengandung lagi.. kena tunggu lama sikit..

Reply
avatar
Yan Ty
AUTHOR
January 5, 2016 at 9:38 AM delete

no matter what , do take care yeah. In sha Allah everything goes fine.

Reply
avatar
Farahain ZFA
AUTHOR
January 7, 2016 at 9:28 PM delete

ain datang singgah sini dan follow sini :)
salam perkenalan .

Reply
avatar
sya mimie
AUTHOR
February 4, 2016 at 4:49 PM delete

Rndu tndangan bby dlm prut.. Rndu nk prgnt lg. Hihi

Reply
avatar