Bila Pertama Kali ke Legoland

Assalamualaikum ,
Wohaaa nampak jakun di situ , pertama kali aku jejakkan kaki di Legoland , so aku nak ceritakan sikit la apa perasaan , pengalaman mahupun keindahan dan juga keselamatan yang terdapat di Legoland , btw Legoland mmg heaven la bagi kanak-kanak dan jugak orang dewasa , memang bagus bawak family bercuti kat sini , lagi pun banyak gila aktiviti-aktiviti menarik sampai kan xcukup masa ..mana nak main aktiviti kat theme park lagi , water theme park lagi , pergh thorbaik la ... so berbaloi la dengan tiket masuk !

Tapi sedeyh sikit la sebab takleh nak konker semua game yg ada sementelah tengah pregnant kan , so husband dah warning tak boleh main lasak-lasak sangat , so kelip-kelip mata putih aku tengok dia atas nunnnn di awan duk syok ber ''roller coaster'' haha tapi takpe inshaaAllah ade rezeki boleh bawak baby main water theme park kat sini , syok aihh ~

Ni antara yang sempat di terokai oleh kitorang , penat jugak tapi best ! sebab masa main game ni tak rasa penat pun haaa lepas tu baru rasa penat la , sakit kaki la haha .. jom layan gambar jap okey ~


pon pon ! keretapi nak lalu nanti kang kena langgar .. penat berjalan boleh naik ni rileks2 kan kaki 


Aktiviti pertama aku jom naik bot ! selamat memandu bot , haha yang lawak nya ada orang tu tak boleh nak kawal bot beliau , nasib tak terbalik je .. kui3x tapi takpe staff kat sini akan menyelamatkan anda bila di timpa kemalangan , hehe tak bahaya pun .. just relax-relax santai2 dalam tasik gitu .. 

setiap budak wajib kena pakai jaket keselamatan ni .. good girl and boy ! 

 

jangan nak kibas2 tangan dalam air , fefeeling titanic pulak 

Next kitorang singgah airport jap nak terbang ke Dubai , best jugak sampaikan ada orang tu dok repeat sampai pening , weee terbang pusing-pusing , tapi kita boleh control la sambil kapal terbang pusing2 tu boleh control bagi naik atas dan bawah .. haaa 


 
 Betapa best nya naik benda alah ni nak bagitau korang semua , boleh lah tengok muka bapak budak tu .. mana lebih seronok .. si anak ke si ayah ? haha .. 
next nya game ni , aku memang tak main la game ni , sebab sekali turun tu dia kasi hentakan padu gitu .. hehe syok je tengok diorang .. jangan risau setiap tempat yang terdapat di sini memang akan ada staff-staff legoland yang mengawal ~

game ni antara game yang best jugak .. masuk dari kiri then keluar ikut gelongsor air tu ha.. so memang akan basah la baju korang .. lagi ramai naik lagi basah , tapi dont worry be happy sebab ada tempat untuk keringkan badan bila dah turun dari sini .. 

dino island ~ 

Ni lebih kurang roller coaster , tinggi gila baq ang ~ kalau yang lemah jantung tu toksah naik lah ye karang pitam kat atas sana hehe .. yang suka lasak jangan ketinggalan cuba game ni okeh !

muka cuak sebenarnya ni ~ kehkehkeh











kat sini pon banyak kedai2 yang macam dekat funfair , adohaaa punya la susah nak dapat bebear satu  ! hehe yg terer boleh lah main benda alah ni .. sobssss



kalau dah penat berjalan boleh lepak dalam ni , Lego Academy , lagipun dalam ni sejuk sikit ade econ .. bagi anak2 main lego puas2 ... bukan anak2 je mak2 bapak2 pun boleh turut serta .. 





Water Theme Park 
Aku datang sini yang ni paling aku tunggu2 , yahoo ! main air yuk .. syok ohhh mandi kat sini .. guard pun ramai , dan bab safety memang takde masalah .. life jacket sume ade di sediakan untuk kanak2 dan jugak dewasa .. so tak pandai berenang tak pe .. pakai je life jacket tu haaa .. then terapung la sampai besok pagi hehe .. tapi water theme park tak di buka pada malam hari .. 





life jacket yang di sediakan ~

shoe rack pun ade , takdela nampak tak kemas kan ..










setiap tempat memang life guard ada .. yang mengawal semua , kalau kira memang ramai la depa2 ni .. thanc a lot .. keselematan pun sangat penting di tempat sebegini , so thorbaik la Legoland .. life guard pun peramah2 je sume .. jiwa kanak2 gitu 










haa selebihnya layan je la gambar , nak tulis banyak2 karang bosan plak hehe , apa-apapun memang berbaloi datang ke legoland ni .. ade rezeki boleh repeat lagi ~ yeahh .. thanx you so much buat pihak legoland ! 





5 comments

  1. enjoy juga tempat ni

    Jemput singgah blog Nurfuzie.com
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1KGive Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000

    ReplyDelete
  2. done follow..kalau sudi follow me back.. :)

    ReplyDelete
  3. Nice pic.... thanx..... tunggu budak2 cukup tinggi, nanti kami akan ke sana......

    ReplyDelete
  4. cantiknya tak pernah samapi lagi. tunggu bebudak besau dulu lah . macam leceh je nak ke waterpark kalau ada baby bagai

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..