Loreal Lipstick | Simple MakeUp

5 ulasan:
Assalamualaikum .

Tadaaaaa hari ni qaseh nak kongsikan lipstick best untuk di pakai , btw dulu qaseh tak suka pakai apa-apa mekap di muka , dan tak pandai nak mekap . Bila ada something di muka rasa macam orang tua yang sangat over , tak pernah cuba untuk pakai lipstick yang warna dia menyerlah gila , bak orang kata , belum naik bas , driver bas dah tengok merahnya makngahhhhhhhhh.

Pertama kali dalam hidup pakai lipstick merah terang , ni pun setelah diuji kaji dengan warna muka , dah survey sekeliling ok tak warna ni dengan muka kita yang tak berapa nak artis ni , akhirnya beli jugak lah .. lipstick Loreal , warna raspberry & syrup .. boleh dapatkan di watson berdekat , harga dia murah saje .m RM30 somehing.



Kadang-kadang bukan takut nak pakai tapi diri sendiri yang tak berapa yakin , takut orang gelakkan laa , bibir macam angelina jolie la , macam maknya lah apa lah , hehe tapi sebenarnya cantik juga dari warna pucat muka .. sekali sekala tak salah kan ^^ .. wink ! Asalkan niat bukan untuk menggoda sesiapa .. wupsssss...

Kawal Perasaan

6 ulasan:
Assalamualaikum..

Bila jiwa serabut orang kata kena cool , be relax .. abaikan blog sekejap , tu yang bersawang tu .. tapi minggu ni byk benda bermain di fikiran ..ada yang menyerabutkan , ada jugak yang menggembirakan. Kadang-kadang entahlah bukan kita nak sangat fikir pasal benda yang remeh temeh tapi benda tu datang sendiri , lagi taknak fikir lagi kena fikir .. eh get lost lah.

Kadang-kadang tak paham dengan orang yang tiba-tiba macam nak mengelak dengan kita, ok la mungkin kita yang 'OVERTHINKING' tapi bila dah terang-terang nampak perubahan tu , overthinking celah bedah mana ?? Opsss .. orang cakap abaikan abaikan dan abaikan .. tapi tak boleh sebab kadang perasaan sedih tu ada .. yelah , tiba2 angin takde, ribut xde ... jadi macam ni , kita sayang semua kawan2 kita tau !!! Sayang sangat , hurmm #muahciked 

Stress jugak nengok eyebag ni , product apa mmg berkesan untuk hilangkan eyebag ? Pakai sekali je terus hilang , ada meh ?? 

K lah setakat dulu coretan merapu di petang hari bersaksikan burger king , tengah lepak beger king sorang2 je ni haaa ... pinjam wifi sat . Tq beger king alamanda .. qaseh pelanggan tetap tau , mohon bagi diskaun banyak2!

Fuel Shack di Ayer@8 Putrajaya | Presint8 Putrajaya

8 ulasan:
Assalamualaikum

FUEL SHACK | AYER@8 PRESINT8 PUTRAJAYA | semalam memandangkan cuti raya belum tamat , dan kebosanan kat rumah .. qaseh keluar tengok wayang cerita DRACULA UNTOLD , qaseh bagi 4 bintang , best jugak ceritanya , last-last memang dia jadi dracula , lepas tu pergi makan di Fuel Shack.

Qaseh pertama kali cuba Fuel Shack ni , eh apa dia Fuel Shack ni , alaaa burger je tapi lebih sedap dari MC'D semestinya , sedap jugak .. masa nak oder tu kena bagi nama glemer korang , nanti dia akan panggil . Semalam qaseh bagi nama Siti Nurhaliza , depa pun panggil2 "siti nurhaliza" , bangun-bangun semua pandang je , haha glemer kejap..


Air Fruity Tea , ada buble-buble lagi , apple dan mango , RM5 satu .


 qaseh pilih Oroginal Shack , satu berharga RM11 , Daging agak tebal
Selain tu ada jugak hotdog , dan makanan-makanan ringan yang lain

Lepas dah kenyang , gerak ke dataran Putrajaya , kisahnya nak lepak-lepak je tengok budak2 main kasut roda, belon, skuter mini  , eh banyak lah permainan yang ada kat dataran ni, macam2 ada memang best bawak anak-anak datang berjalan kat sini , bagila diorang rasa seronok sikit haaaa , pastu qaseh pun tringin jugak main benda alah semua ni , mula2 main basikal lepas tu kasut roda .

Susah gila nak main menatang ni , huhu jatuh dah semalam , taknak main dah !!!!!


Selamat Hari Raya Aidiladha | KelabBloggerBenAshaari ke Keramat

3 ulasan:
Assalamualaikum !


Selamat hari raya aidiladha buat semua , tahun ni qaseh tak balik kampung hurmm sedihnyaa , tapi nasib baik lah ada kawan-kawan kelabbloggerbenashaari , so hari pertama kitorang serbu rumah Kak Salina www.kisahpondokkecil.blogspot.com kat Taman Keramat KL , haaaa so ramai jugak la tak balik kg , kitorang gerak dalam pukul 9.30 berkumpul di Masjid Putra.

Muka2 tak balik kampung .. abg ben , najeeb , yanty dan uzu 


Photoshoot OOTD raya , asyik recycle baju-baju lama je , dah xde baju hihi

Haaa sampai2 umah Kak Sal buat macam rumah sendiri je lah , moga Kak Sal tak serik ajak kitorang hehe

 dengan budak ensem yang sememangnya kena pandai gaya , hihi kalau tak menangis lah cari ibu nya , tapi ok jugak mampu bertahan walaupun tak lama hehe

Lastly , photogroup KelabBloggerBenAshaari , tq so much buat Kak Salina yang sudi terima kami semua dan masak sedap-sedap ! In shaa Allah nanti kitorang lepak rumah Kak Salina lagi ! Tq so much geng KelabBloggerBenAshaari semua .. sayang semuanya..





Lunch di Restoran Lalapan @Ayer8 | Restoran Best di Putrajaya

7 ulasan:
Assalamualaikum ,

Tet tet tet chat whats app masuk dari kaksue , ''lapar la , mana korang woi , jom lunch'' tet tet tet chat di balas oleh qaseh serta merta ''lapar jugak , jom'' , cepat je reply bab - bab makan , semalam breakfast hari ni lunch pulak , kaksue sampai dengan kereta Viva nya yang byk berjasa ibarat transformer , so kemana kita hari ni ? Tempat di tuju ke Presint 8 atau di kenali sebagai Ayer@8 , kat sini banyak restoran-restoran yang harus di terjah , dan kebanyakan nya memang menepati selera , kitorang pilih Restoran Lalapan hari ni , tekak terasa nak makan ala-ala makanan tradisional la derrrrr 

Lalapan ? Peliks je nama restoran ni , boleh bikin jadi satu lagu ni , heheh btw LALAPAN  ni bukanlah di ambil dari dialek tempatan mahupun istilah , sebenarnya LALAPAN ni hidangan istimewa golongan bangsawan yang berasal dari Surabaya Indonesia , haaa lebih kurang begitulah , so apa menu kami hari ni , moh tengok je k .. 

Restoran Lalapan , dalaman nya cantik ala-ala moden kontemporari , tak pandai nak eja , tenang je .. 

Restoran ni berdepan dengan Tasik Putrajaya , nice view .. tenang je kaluuu nak berdating , boleh la jadi port lepak , bawak laptop haa lepak sini sampai kene halau haha

Menu Restoran Lalapan


Ok waiter , i want one set of Ayam Tumis and one set of Asam Pedas Ikan Tenggiri , speaking gitu .. tapi bagi qaseh asam pedas yang ada kat Restoran Lalapan ni terangkat habis , pedas dan sedap ! Ni lah baru boleh di namakan Asam Pedas ! Pekat , Hot , Delicious , Yummy !!! dan banyak , kalau nak makan ramai2 oder je set2 macam ni dan kongsi-kongsi .. mesti cukup dan terus boroi




Amacam agak-agak terliur tak , ikhlas dari hati review ni , mohon datang belanja saya .. hehe

Swlain itu ada set Masak Lemak Cili Api , boleh lah pilih nak ikan tenggiri ke , ikan keli ke , ikan pari ke terpulang pada anda , ada set ikan rebus tempoyak , ikan rebus (singgang) dan yang lain-lain kena datanh rasai sendiri .. kat bawah alamat Restoran Lalapan ok..

No C1-G-03 Ayer@8 (Jln P8G, Presint 8), Putrajaya, Putrajaya.



No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com