Loreal Lipstick | Simple MakeUp

Assalamualaikum .

Tadaaaaa hari ni qaseh nak kongsikan lipstick best untuk di pakai , btw dulu qaseh tak suka pakai apa-apa mekap di muka , dan tak pandai nak mekap . Bila ada something di muka rasa macam orang tua yang sangat over , tak pernah cuba untuk pakai lipstick yang warna dia menyerlah gila , bak orang kata , belum naik bas , driver bas dah tengok merahnya makngahhhhhhhhh.

Pertama kali dalam hidup pakai lipstick merah terang , ni pun setelah diuji kaji dengan warna muka , dah survey sekeliling ok tak warna ni dengan muka kita yang tak berapa nak artis ni , akhirnya beli jugak lah .. lipstick Loreal , warna raspberry & syrup .. boleh dapatkan di watson berdekat , harga dia murah saje .m RM30 somehing.



Kadang-kadang bukan takut nak pakai tapi diri sendiri yang tak berapa yakin , takut orang gelakkan laa , bibir macam angelina jolie la , macam maknya lah apa lah , hehe tapi sebenarnya cantik juga dari warna pucat muka .. sekali sekala tak salah kan ^^ .. wink ! Asalkan niat bukan untuk menggoda sesiapa .. wupsssss...

Kawal Perasaan

Assalamualaikum..

Bila jiwa serabut orang kata kena cool , be relax .. abaikan blog sekejap , tu yang bersawang tu .. tapi minggu ni byk benda bermain di fikiran ..ada yang menyerabutkan , ada jugak yang menggembirakan. Kadang-kadang entahlah bukan kita nak sangat fikir pasal benda yang remeh temeh tapi benda tu datang sendiri , lagi taknak fikir lagi kena fikir .. eh get lost lah.

Kadang-kadang tak paham dengan orang yang tiba-tiba macam nak mengelak dengan kita, ok la mungkin kita yang 'OVERTHINKING' tapi bila dah terang-terang nampak perubahan tu , overthinking celah bedah mana ?? Opsss .. orang cakap abaikan abaikan dan abaikan .. tapi tak boleh sebab kadang perasaan sedih tu ada .. yelah , tiba2 angin takde, ribut xde ... jadi macam ni , kita sayang semua kawan2 kita tau !!! Sayang sangat , hurmm #muahciked 

Stress jugak nengok eyebag ni , product apa mmg berkesan untuk hilangkan eyebag ? Pakai sekali je terus hilang , ada meh ?? 

K lah setakat dulu coretan merapu di petang hari bersaksikan burger king , tengah lepak beger king sorang2 je ni haaa ... pinjam wifi sat . Tq beger king alamanda .. qaseh pelanggan tetap tau , mohon bagi diskaun banyak2!

Fuel Shack di Ayer@8 Putrajaya | Presint8 Putrajaya

Assalamualaikum

FUEL SHACK | AYER@8 PRESINT8 PUTRAJAYA | semalam memandangkan cuti raya belum tamat , dan kebosanan kat rumah .. qaseh keluar tengok wayang cerita DRACULA UNTOLD , qaseh bagi 4 bintang , best jugak ceritanya , last-last memang dia jadi dracula , lepas tu pergi makan di Fuel Shack.

Qaseh pertama kali cuba Fuel Shack ni , eh apa dia Fuel Shack ni , alaaa burger je tapi lebih sedap dari MC'D semestinya , sedap jugak .. masa nak oder tu kena bagi nama glemer korang , nanti dia akan panggil . Semalam qaseh bagi nama Siti Nurhaliza , depa pun panggil2 "siti nurhaliza" , bangun-bangun semua pandang je , haha glemer kejap..


Air Fruity Tea , ada buble-buble lagi , apple dan mango , RM5 satu .


 qaseh pilih Oroginal Shack , satu berharga RM11 , Daging agak tebal
Selain tu ada jugak hotdog , dan makanan-makanan ringan yang lain

Lepas dah kenyang , gerak ke dataran Putrajaya , kisahnya nak lepak-lepak je tengok budak2 main kasut roda, belon, skuter mini  , eh banyak lah permainan yang ada kat dataran ni, macam2 ada memang best bawak anak-anak datang berjalan kat sini , bagila diorang rasa seronok sikit haaaa , pastu qaseh pun tringin jugak main benda alah semua ni , mula2 main basikal lepas tu kasut roda .

Susah gila nak main menatang ni , huhu jatuh dah semalam , taknak main dah !!!!!


Selamat Hari Raya Aidiladha | KelabBloggerBenAshaari ke Keramat

Assalamualaikum !


Selamat hari raya aidiladha buat semua , tahun ni qaseh tak balik kampung hurmm sedihnyaa , tapi nasib baik lah ada kawan-kawan kelabbloggerbenashaari , so hari pertama kitorang serbu rumah Kak Salina www.kisahpondokkecil.blogspot.com kat Taman Keramat KL , haaaa so ramai jugak la tak balik kg , kitorang gerak dalam pukul 9.30 berkumpul di Masjid Putra.

Muka2 tak balik kampung .. abg ben , najeeb , yanty dan uzu 


Photoshoot OOTD raya , asyik recycle baju-baju lama je , dah xde baju hihi

Haaa sampai2 umah Kak Sal buat macam rumah sendiri je lah , moga Kak Sal tak serik ajak kitorang hehe

 dengan budak ensem yang sememangnya kena pandai gaya , hihi kalau tak menangis lah cari ibu nya , tapi ok jugak mampu bertahan walaupun tak lama hehe

Lastly , photogroup KelabBloggerBenAshaari , tq so much buat Kak Salina yang sudi terima kami semua dan masak sedap-sedap ! In shaa Allah nanti kitorang lepak rumah Kak Salina lagi ! Tq so much geng KelabBloggerBenAshaari semua .. sayang semuanya..





Lunch di Restoran Lalapan @Ayer8 | Restoran Best di Putrajaya

Assalamualaikum ,

Tet tet tet chat whats app masuk dari kaksue , ''lapar la , mana korang woi , jom lunch'' tet tet tet chat di balas oleh qaseh serta merta ''lapar jugak , jom'' , cepat je reply bab - bab makan , semalam breakfast hari ni lunch pulak , kaksue sampai dengan kereta Viva nya yang byk berjasa ibarat transformer , so kemana kita hari ni ? Tempat di tuju ke Presint 8 atau di kenali sebagai Ayer@8 , kat sini banyak restoran-restoran yang harus di terjah , dan kebanyakan nya memang menepati selera , kitorang pilih Restoran Lalapan hari ni , tekak terasa nak makan ala-ala makanan tradisional la derrrrr 

Lalapan ? Peliks je nama restoran ni , boleh bikin jadi satu lagu ni , heheh btw LALAPAN  ni bukanlah di ambil dari dialek tempatan mahupun istilah , sebenarnya LALAPAN ni hidangan istimewa golongan bangsawan yang berasal dari Surabaya Indonesia , haaa lebih kurang begitulah , so apa menu kami hari ni , moh tengok je k .. 

Restoran Lalapan , dalaman nya cantik ala-ala moden kontemporari , tak pandai nak eja , tenang je .. 

Restoran ni berdepan dengan Tasik Putrajaya , nice view .. tenang je kaluuu nak berdating , boleh la jadi port lepak , bawak laptop haa lepak sini sampai kene halau haha

Menu Restoran Lalapan


Ok waiter , i want one set of Ayam Tumis and one set of Asam Pedas Ikan Tenggiri , speaking gitu .. tapi bagi qaseh asam pedas yang ada kat Restoran Lalapan ni terangkat habis , pedas dan sedap ! Ni lah baru boleh di namakan Asam Pedas ! Pekat , Hot , Delicious , Yummy !!! dan banyak , kalau nak makan ramai2 oder je set2 macam ni dan kongsi-kongsi .. mesti cukup dan terus boroi




Amacam agak-agak terliur tak , ikhlas dari hati review ni , mohon datang belanja saya .. hehe

Swlain itu ada set Masak Lemak Cili Api , boleh lah pilih nak ikan tenggiri ke , ikan keli ke , ikan pari ke terpulang pada anda , ada set ikan rebus tempoyak , ikan rebus (singgang) dan yang lain-lain kena datanh rasai sendiri .. kat bawah alamat Restoran Lalapan ok..

No C1-G-03 Ayer@8 (Jln P8G, Presint 8), Putrajaya, Putrajaya.