[TRAVEL] REVIEW HOTEL SUNGAI PETANI INN KEDAH

22 ulasan:
Assalamualaikum ..


Sambungan travel qaseh bersama sahabat media kali ini , qaseh nak memperkenalkan kepada korang tentang hotel SUNGAI PETANI INN (formely known as amanpura hotel) , kalau korang pergi travel kemana-mana tempat for sure la first yang korang kena mark is penginapan ,jika korang datang ke kedah , jangan lupa untuk menginap di SG PETANI INN kerana semua kemudahan di sini cukup lengkap ,in shaa Allah korang pasti berpuas hati .. kenapa ye ? haaa tu korang kena baca smpai habis ... yang pasti ia sangat berpatutan dan berbaloi2

klik read more untuk review penuh 



jom masuk , ikut qaseh menerokai  meninjau segala kemudahan di hotel ini ..
sebelum tu qaseh memperkenalkan serba sedikit tentang SG PETANI INN
dirasmikan pada 9th feb 1982 dan di daftarkan sebagai TANJUNG RHU RESORT SDN BHD buat pertama kalinya ,kemudiannya perubahan demi perubahan yg telah dilakukan hingga skrg ..dan ia di kenali sebagai SG PETANI INN 
hotel ini bertaraf 3 bintang yang murah lagi berpatutan tambah lagi kemudahan seperti 5 star hotel..menarik bukan ?


bilik yang trdpt di hotel ini adlh sebanyak 114 terdiri kepada 4 jenis 

kemudahan-kemudahan yang trdapat di hotel ni 
tengok segala kemudahan di hotel ini , korang pasti akan selesa =)

suasana bilik DELUXE di SG PETANI INN hotel .. hari tu qaseh berkongsi bilik deluxe dengan izzati , salah seorg blogger yang turut memeriahkan travel sahabat media http://kisahtatie.blogspot.com <-- klik2

bilik utama Deluxe Room yang sangat selesa 
tahap keselesaan 4/5
tahap kebersihan 4/5

ruang yang menempatkan dua buah kerusi , untuk bercengkerama  merehatkan badan ,sambil melihat keindahan luar , santai ~ 

qaseh berpuas hati dengan segala kemudahan , cumanya mungkin pihak SG PETANI INN boleh menambah lagi kesegaran bilik contohnya bau-bauan perfume yang menyegarkan ... =) 

VIP SUITE ROOM 








harusla ada model yang menyerikan lg suasana vip suite ni =p



senyum like a boss ,
sebelum tido boleh lah rehat2 kan badan di kerusi empuk ni 


bagi yang suka memasak jangan risau semua kelengkapan di sediakan ..



 menarik bukan suasana VIP SUITE yg trdapat di hotel ni , qaseh rasa 3 hari dua malam memang tak cukup untuk kami menikmati merasai segala kemudahan yg di sediakan , insyaAllah suatu hari nnt kena dtg balik n book for vip suite ..honeymoon ? opss


D'SANTAI LOUNGE
ruang yang luas dan simple , tapi cukup untuk kami berbual dan berkongsi idea sambil melayan perasaan .. dihiasi dengan sekuntum bunga menampakkan suasana yg tenang dan romantik ..





bila dah trlebih santai mcm2 gaya nye ye ~

Breakfast Location : berhadapan dengan swimming pool , rasa tenang dan damai ditambah dengan suasana pagi yang indah ..








sarapan yang di sediakan oleh pihak hotel , kuih-kuih tradisional tetap ada , di samping itu boleh perkenalkan kepada pelancong-pelancong luar keunikan kuih-kuih tradisional melayu , salah satu daya penarik SG PETANI INN


swimming pool antara salah satu kemudahan yang  di sediakan oleh pihak hotel di sini  bagi dewasa dan juga kanak-kanak..

Pakej-pakej :
SG PETANI INN juga menawarkan pakej-pakej hebat antaranya 

  • medical package
  • heritage package


  • malay wedding package 




banyak lagi kemudahan yang di sediakan oleh pihak hotel , yang pasti korang kena datang sendiri menginap semalam dua , dan rasa sendiri suasana penginapan di hotel SG PETANI INN , secara keseluruhan qaseh sangat-sangat berpuas hati dengan layanan dari staf-staf , chef dan pengurus hotel ini ..harapnya dapat lagi datang ke sini membawa keluarga bersama 

cadangan qaseh , harap pihak hotel boleh menaik taraf perabot-perabot yang ada , agar ia sentiasa dalam keadaan elok.. 

tq sekali lagi buat pengurus dan pihak hotel kerana layanan yang sangat memuaskan , harap SG PETANI INN akan lebih maju jaya dan mencapai misi nya menjadi TOP HOTEL di MALAYSIA ... terbaikkkk ! 

alamat : 427 , JALAN KOLAM AIR ,08000 SUNGAI PETANI
KEDAH DARUL AMAN 
website : www.amanpurahotel.com.my <--klik2 utk lebih info
email : sales@amanpurahotel.com.my



tq kepada semua yang terlibat ..TOURISM MALAYSIA ,SANTAI TRAVEL,MPSPK dan SUNGAI PETANI INN ,
next entry qaseh akan cerita tentang JETI SEMELING dan SUNGAI MERBOK berkongsi perasaan menaiki bot , melihat paya bakau yang tertua .. 
TUNGGUUUUUUUUUU ~~ stay tune !! terbaik





22 ulasan:

  1. Nak tepuk tangan kat Qaseh sebab buat entry yg sungguh detail. Gambar pun cantik. Good job, Qaseh.

    BalasPadam
  2. sharing yang berguna! nanti sampai sna boleh la cuba ehehe

    Jemput datang ke website baru saya syokbah.com
    Terima kasih!

    BalasPadam
  3. gud rivew... next entry plzz...

    BalasPadam
  4. tiap kali aku masuk blog ni mesti aku tersasul... ingatkan masuk blog org thailand.. hahaha

    BalasPadam
  5. wowwwwwwwwww
    memang best
    dh lama tak pi sg.petani
    ada pn blk bcuti kat utara sna ptghn thn bru just lalu sipi2 je

    BalasPadam
  6. puas hati baca..
    gambar cantik..
    :)

    BalasPadam
  7. superb review..tak termampu ceq nak review lagu ni :'(

    BalasPadam
  8. i sue u.. tipu.. i xpnh ckp mcm tu tau... ekekekke

    BalasPadam
  9. x terpikir plak nk ke sg petani dlm masa terdekat ni.

    BalasPadam
  10. Wahh.. selesa biliknyaa.. review yg buat kami teruja nk gi sana ni tauuu

    BalasPadam
  11. molek sangat
    kami belum pernah bermalam kat sini

    BalasPadam
  12. Nie buat pegi Honeymoon ada baek nie...

    BalasPadam
  13. Uwaaa comey sangat aihhhh gambar cheq , kalah bola ye... sadis!!

    BalasPadam
  14. bestnyeee , rasa nak p je bila baca review qaseh ni :)

    BalasPadam
  15. thanks info ni dear..blogwalking...jemput follow blog saya..;)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    BalasPadam
  16. salam..dtg dr segmen http://syiralokman.blogspot.com/2014/02/give-away-birthday-akiff.html

    BalasPadam
  17. good info..")

    done follow sponsor :)

    BalasPadam
  18. cantk :)

    done follow sponsor..follow me back ya :)

    BalasPadam
  19. @4126 follow sini :)

    http://mamadarwiish.blogspot.com/

    BalasPadam
  20. Wah wah syok na korang semua leh travel free

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com