Peteh Ganu Peteh ! Tahniah Terengganu

Assalamualaikum ..

Pehhh kalu dengor ade perlawanang bola ganung lawang kelatang , tolok nasi ayam ,kefsi sume2 .. sedak duk ngadap depang tb , nop g stadium pung xdop orang nok ajop , kalu ade orang ajok sedak doh wase .. pape hal pung perlawanang malam ni hebat .. walaupun seri malam ni , dakpe ganung tetap menang .. sory lah red warriors demo xde luck malam nih , dakpe2 jangan duk sedih lagu tu lah deh . 

hok nop suke nye , mat yo ganah kali nop cekik tekok , lek r boh .. 
so keputusan-keputusan  nya ..


Keputusan Semasa Setakat ini
Kelantan (3) 2|2 (5) Terengganu
T-Team (4) 2|0 (1)
SabahPerak (1) 0|1 (4) Selangor
N.Sembilan (1) 1|1 (1) Felda Untd

so pasni teganung lawang ngan T-Team , so org ganung pakat2 keloh kat stadium shah alam deh... yahooooo hope ganung menang lagi .. !

hati berbicara :
dop caye ase ambe update pasal bola , rupa2nya ambe dalam hati ada bola ..kah3x


38 comments

  1. hahahaha entry bola yang comel ;)
    kalau ganu jumpa t-team buat jer lar kat ganu lebih senang..jimat kos..yg ni gol kita sorak..yg tu gol pun kita sorak hahaha..kompem tak stress sebab dua dua ganu ;)

    ganu memang hebak! ecehhh tiba tiba..

    ReplyDelete
  2. perghh tergeliat aih baca...woish semangat kemain..boleh tahan,boleh jd pasukan sorak..hahhaha

    ReplyDelete
  3. bereh ganu kiter..baru tgk Ganu vs Klate kat kat tv hok kat KB tu....hehe

    ReplyDelete
  4. mak aihh berbelit lidah nak baca ni hehehe...owh sis dh pandai lukis doodle ye suka...suka....

    ReplyDelete
  5. macam tak caya kak qaseh pun minat nengok bola..kak qaseh orang ganu la ni..:)

    ReplyDelete
  6. kitalah yang sumbat gol untuk ganu tadi.. hehe..
    xdalah!

    btw, tahniah ganu!

    ReplyDelete
  7. tahniah ganung dang titing.
    hairuding pong.
    molek jugak ganu jupo t-team. baru stadium hitang-putih.

    ReplyDelete
  8. aik..entri pasal bola pula..mmg prince pelik jgk..selalu entri ayat bunga2 jer...hehe

    ReplyDelete
  9. err bila aku baca, ada part2 yang aku kurang paham.nanti aku buka kamus dulu ea.

    ReplyDelete
  10. gila bola jugak ni.



    huhuhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  11. amboi sukanya dia ganu menang!
    comelnya kartun dia tu..hehehee

    ReplyDelete
  12. aku terpaksa neutralkan pembacaan aku supaya aku mampu memahami bahasa kedaerahan ini. :)

    ya,Ganu sudah menunjukkan kepahlawanan pendekar penyunya.bravo!

    ReplyDelete
  13. hehehe. so, terengganu yg menang?? indeed, team red warriors tidak cukup hebat pada hari semalam..apa2pun, majulah suka bola sepak di negara malaysia!

    ReplyDelete
  14. demo suko pun..
    kawe perahhh ni..
    nk nunggeng sero..
    sungguh ehhh..huhhu

    ReplyDelete
  15. wahhh tengok bola :D

    tahniah terengganu !

    ReplyDelete
  16. jangan lupa negeri sembilan !!

    ahaksss

    ReplyDelete
  17. dalam hati ada bola..hehe
    rasa mcm tak caya jugak kamu update pasal bola ni..hehe

    ReplyDelete
  18. sukanya dia..tu blom mng piala lg

    ReplyDelete
  19. amboi... 1st time akak baca entry adik berslanga nie... heeeeeeeeee... bola yeak... minat bola rupanya adik akak nie...

    ReplyDelete
  20. eheheheheeeee payah gak nak kecek ganu...lembabp dennnnn eheheheeee

    ReplyDelete
  21. akak pong same, kalu bola, kerja lain pun tingga, dok layan doh blog2 ni...hahahhaha

    tenganu menang lagi..jupe t-team, best jugok

    ReplyDelete
  22. haha susah nak baca! tak faham. T.T

    jom tukar blog feed? :D

    ReplyDelete
  23. errr...aku kurang faham membaca dalam dialek tradisional negeri.tapi aku cuba fahamkan.

    ReplyDelete
  24. wahhhh minat bola ni...
    hup hup hurray! hehehe

    ReplyDelete
  25. demo molek boh..kawe ore kelate ni..nk gocoh ko??haha

    ReplyDelete
  26. tergeliat mata ni membaca nyaaa. HAHA

    ReplyDelete
  27. kekekekekeke
    speking ganu terus disini =]

    ReplyDelete
  28. piweettt adik cumil ni minat bola rupanya

    ReplyDelete
  29. terbelit belit lidah nie nak abiskan baca entri nie...hehehhe

    ReplyDelete
  30. Ape ado kat ganu....!!kropok losong ade le,itu pon tak sedop!!!Ado masjig tapi taleh pakai kijo...........

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..