Nak Bebas Boleh tak ?

74 ulasan:
Assalamualaikum..

''aku hidup ibarat burung di dalam sangkar''

kadang2 tengok hidup orang lain macam best je , boleh pergi kesana kemari tanpa halangan , kalau ada halangan pun bodek2 sikit mesti di baginya keluar ! tapi aku ni kadang2 bosan giler ! rutin harian sama je , nak pergi mana2 pun tak boleh .. im 23 years old dah bukannya budak kecik lagi yang tak tahu apa2.. bagilah ruang untuk aku hidup bebas .. lama-lama boleh jadi gila gak .. tengok family orang bahagia je .. hurmm

kalau orang tanya tempat2 kat negeri sendiri pun rasa2nya aku boleh kena buang negeri dah , haha!bongek betul , hurmmm mengeluh ? ini bukan mengeluh ! ni luahan perasaan .. sekali terbukak rahsia kehidupan pulak dah .. eh pesal buat entry bongek macam ni .. dari semalam menangis .. xde mood ! mesti tak lama lagi tak boleh puasa ni ..hampehnye lah mood bagai ni .. ! kalau korang di tempat aku dah lama tekanan jiwa.. sabar je lah .. ! tensen weh ..nasib ada iman kalau tak dah lama aku..... MAAF MOOD TAK STABIL ,SILA CUBA SEBENTAR LAGI !

''orang pulak selalu wat aku terluka , kalau ko tahu rasa luka tu baru ko paham agaknya..''
boleh bagi kata2 semangat sikit tak ..hurmm

74 ulasan:

Afikah Aziz berkata...

sama la ika pun sob3x..sabar ye qaseh :)

aDisH.sHidA berkata...

aololololo jgn la bgni yunk..myb mak ayah sayangkan anak dara dia nie....al maklum la comey sangat...so nak ke sana ke mari dgn bebas kawen cepat2 nanti leh pergi mana nak pergi tapi dengan izin suami x pun suami di sisi...hehehee

sekamar rindu berkata...

salam...


kesian kan pada burung tuu.....

iz berkata...

ada sebab x bagi kebebasan yang Qaseh nak...

satu hari nanti,mesti Qaseh lebih faham dan menghargai..

(^_^)

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

sabo sabo..dugaan je tu..

yaya berkata...

sabar ye dear.
idup ini indah. Die x beri kamu kebebasan, sbb die tau akibatnya.
jangan pandang negatif, yg positif 2 pasti lebey baek.
chill k =)

Isteri Encek Bard berkata...

KENAPA NIE DIK... TAK MO CEDIH-CEDIH... MEH AKAK BAGI BAHU KAT KAT KAMU.....

Adzriel @ Liza AB berkata...

haa... 23? kalau kak liza dah ada anak sorang masa tu. bukan kecik lagi.. nasib ada blog buat curahan jiwa. terpaksalah bersabar & cuba memandang dari sudut hikmahnya.

Lea IsNaw! berkata...

sabar ye cik qaseh
bulan-bulan pose ni kena byk2 bersabar

MamaEma berkata...

akak pun tak tahu jugak kalau org tanya nak gie kampung kat daerah akak yg kecik tu..hehehe

Prince Halilintar berkata...

qaseh,Islam meletakkan hak kebebasan bg manusia sejak mula dilahirkan di atas muka bumi ni..cume erti kebebasan tu mngkin berbeza..namun kite perlu ingat yg plg penting adalah kite bebas drpd penghambaan hawa nafsu,bebas dr perkara keji & mungkar,dan bebas drpd godaan syaitan..biarlah rase terkongkong sikit jika itu lbh baik utk diri qaseh dan jika dpt mgawalnya xsalah untuk bersosial jika kene caranye..sekadar pandangan prince =)

nuruashia ♥ berkata...

awww..nuru phm ape yg sys ase..mst sbb sys ase xbebas kuar mne2 kn?? ehehhe..sme laa kite sys..tp percayalah tu terbaik untuk kte sbgai pompuan ehehhe :)

Tentang Kita berkata...

kadang2 kebebasan tu tidak memberi kebahagiaan sebaliknya kesengsaraan,hidup ini penuh onak & duri bersyukurlah krn dirimu terkurung kerana mereka amat menyayangi mu, mereka bimbang andai kebebasan itu akan membuatmu terluka.

zEri sAfEerA berkata...

hurm,,, sabar. setiap org ad bhgian msg2 :)

atiqsalleh berkata...

kene kawen la nie... baru leh pi mana2.. hehehe...

puteri rimba berkata...

sabar qaseh..istighfar banyak2...kekadang apa yang Allah beri untuk kita tu yang terbaik,dia yang lebih mengetahui kan?...

cik aletheea : berkata...

luka tu datang dengan pengajaran dan pengalaman,
pengajaran dan pengalaman memandu kita supaya lebih bagus atau lebih x bagus dari sebelumnya,
kalau bijak berfikir , insyallah, ada himah dan kebahagian menanti.

Sunah Sakura berkata...

uiks...nape ni dear? biasalah nak dekat2 cuti ni meroyan semacam kannn... ala...nanti da kawen boleh la jalan2 yeee... ;)

James Alexander berkata...

be calm...

ingatlah setiap masalah pasti ada penyelesaiannya... sabar la bebyk..

Zura berkata...

akak dulu pun xbebas jugak sbb mak akak selalu jaga ktorg sbb anak ppuan...tp bile dh keje n besar nie brlah bebas nk kemana asalkan bawak dia sekali....hahhaha...

syakey berkata...

takpa xdapat nk merendek2 pun. ;)

Far8 budak baik berkata...

tu arr kita same lahhhh..
mmg jadi burung gagak
lahhh kat rumah ni..
main2 depan tb..depan lappy..
sehari dua mmg best..
pastu bosan mnjg..
grrrrrr..adik2 pi sekolah..
lagi tak bosan..
x thu nk kacau sape..
hihi

LuN@_aiDi berkata...

sabar yea Qaseh jgn tensyen2 ..^^
kekdg mereka tahu aper yg terbaek utk kiter..(:
akk dulu pun xkenal gak tempat dlm negeri sendiri..hihi
chill ok?^___^

Qaseh dalia adelia berkata...

afikah aziz -
ye lah dear ..masih sabar lagi ni huhu

Qaseh dalia adelia berkata...

kak shida -
taklah comei sgt pun sob2x.. emm kawen lambat agy huhu.. lau de suami xpe gak hehek

Qaseh dalia adelia berkata...

sekamar rindu -
yelah kesian kat burung tu kan

Qaseh dalia adelia berkata...

iz -
qaseh tahu , cuma kdg2 je rasa camtu entahlah iz..

Qaseh dalia adelia berkata...

sis anis -
yup tengah sabar

Qaseh dalia adelia berkata...

yaya -
tq dear , time tensen gini tak dapat nak pk apa2 dah .. tq dear , insyaAllah

Qaseh dalia adelia berkata...

sis ieb -
ntahlah sis .. besnye landing kat bahu sis .. abis lah basah baju sis tu huhuk

Qaseh dalia adelia berkata...

kak liza -
kak liza ada anak sorg time ni ..qaseh tak kawen lagi hehe.. ye sis .. tq

Qaseh dalia adelia berkata...

lea -
tengah sabar dear ... sebab xleh makan pun fikiran meracau je

Qaseh dalia adelia berkata...

mama ema -
sis ni tu selingan je huhuk..

Qaseh dalia adelia berkata...

prince -
hurmmm qaseh tahu tu , cuma kadang2 rasa mcm ni .. time kasih bagi pandangan ..qaseh tahu entry qaseh ni mcm org gila kan .. emmm tq prince

Qaseh dalia adelia berkata...

nuru -
tq faham sis .. a.ah ,yelah lupa pulak sis ni perempuan de adab yg perlu di jaga ..

Qaseh dalia adelia berkata...

tentang kita -
sob3x nak nangis je baca komen sis.. hurmm lau terluka tanpa kurungan baru lah tahu apa erti kurungan tu huhuk... tah lah sis .. qaseh bosann

Qaseh dalia adelia berkata...

zeri -
insyaAllah , tgh bersabar lagi , tq dear

Qaseh dalia adelia berkata...

atiq -
kawen? meh lah pinang huhu

Qaseh dalia adelia berkata...

puteri rimba -
yelah sis , qaseh dah tenang dah skang ..muhasabah balik diri ...

Qaseh dalia adelia berkata...

cik aletheea -
betul tu syg ... cuma time2 camni xleh nak berfikir.. biasanya pendam2 je , entry ni luahan yg terpendam ..

Qaseh dalia adelia berkata...

sunah -
hehe tahu xpe .. nak marah pun ada , emm yelah dear ..tq

Qaseh dalia adelia berkata...

james -
bro .. qaseh tengah bersabar ..luahkan masalah lega lah sikit..

Qaseh dalia adelia berkata...

kak zura -
hehe mak ayah xkan dilupakan .. bukan brmakna nak bebas sbb lupakan diorg .. yelah .. mak ayah syg kita sob3x

Qaseh dalia adelia berkata...

syakey -
bukan nak merendek ..nak bebas tanpa konkongan je

Qaseh dalia adelia berkata...

far8 -
hehe .. geram kan? ase nak ketuk dak farid ni pun ada

Qaseh dalia adelia berkata...

sis luna -
baiklah sis .. tq sis , dah lega dah sikit ni ..emm

Fiqas berkata...

sabarlah.. mungkin ada hikmah atas ketidak bebasan itu..

MYA EL QAYREENA AZRYAN berkata...

bebas tak bereti sennag tau...qaseh kena fahami apa erti bebas dan bersenang2...ader sebab naper tak di beri kebebasan...dan tak sumer orang di luar bebas itu bahgia...

Solihin Zubir berkata...

err.. terkongkong kah? huhu..
sabo2.. dh kawen nnt, pergilah terbang bebas bersama 'merpeti sejoli' anda.. =)

Diana @ bilakukatacinta berkata...

terkadang kalau kite berada pd tahap yg membebankan..kita terbuka 'cerita di dalam'.. bukan kerna sengaja..tp kerna tekanan yg tak mampu kita tahan..

Bersabarlah Qaseh...

WuMing berkata...

Selalunya orang yang kongkong kita adalah orang yang sayangkan kita.
Fikir lah dari sudut +ve.

Kita akan jadi lebih sedih jika orang dah tak hiraukan kita..

Percayalah...

iPai berkata...

eh cik qaseh jangan tensen2 .. saya nak try kasi cik qaseh senyum, tapi tak reti sangat ...

cik qaseh, 23 tahun ni sebenarnya kita memang budak2 lg .. hihi .. macam 23 belas tahun .. so takleh jalan jauh2 nanti kena culik (macam dalam cite tv3 kul 7 malam tuh)

iPai berkata...

senyum cik qaseh !!! senyum macam kat gambar sebelah ni .. kan comel .. baru ncik kyle terbayang2 ..

Tanpa Nama berkata...

syukur. banyak perkara ko masih terjaga. kebebasan tu banyak yg bahaya

Qaseh dalia adelia berkata...

fiqas -
ye sis , qaseh kena jugak bersabar ..

Qaseh dalia adelia berkata...

sis mya -
qaseh tahu sis , n qaseh tahu kdg2 bebas boleh membawa bencana cuma hidup qaseh ase ksong , hari2 mcm ni nak jugak rasa hepy2 .. hhuhu .. tq sis

Qaseh dalia adelia berkata...

solihin -
bukan begitu , entahlah .. nak bergembira sekejap tanpa apa2 halangan .. bukan nya nak kawen !

Qaseh dalia adelia berkata...

sis diana -
ha'ah betul sgt apa yg sis kata kan tu , tq sis sebab paham ..maybe tertekan sgt ni ..huhu ..

tengah mencari kesabaran

Qaseh dalia adelia berkata...

wuming -
qaseh percaya .. tq bro ..

Qaseh dalia adelia berkata...

bro ipai !!!!!!!!!!
eeee geramnya haha .. senyum kdg hanya untuk menutup duka .. ni pesal ckp incik kyle terbyg2 lak haha ..baiklah senyummmmm =)

Qaseh dalia adelia berkata...

kapten atok -
terjaga dalam lena

Odah + One = OdahOne berkata...

bebas itu besar mknanya...kdg2 tlampau bebas pun xelok gak...tapi sian burung yg kt dlm sangkar tu...eloklh kalo dibebaskn...

Tanpa Nama berkata...

aku sllu ke wt ko terluka??haha..meh cni aku nk tores lagi hati ko biar terluka

ILA HonEyBuNNy berkata...

napa neh syg..

sedih ja dengar...boleh bebas asalkan kita pandai jaga diri kan..

kalau xleh bebas jugak..buat la yg lain leh happykan dri...

maaf la..mb kami semua xfhm situsi qaseh kan..

xmau sedih2 eh...jangan tertekan sgt...nti jiwa sakit..hehe

delarocha berkata...

dugaan ramadhan..sabar yea

Nightroad berkata...

nnt kawen, ajak suami jejalan..
time anak dara cmni, x elok bebas sgt, bhaya ada dimana-mana...^^
harap bersabar..^^

アヌム ちゃん berkata...

aa sabar ye takmo nanges2..rugi air mata tu..try cari aktiviti yg qaseh suka and rasa kalau hari2 buat pn best..suggestion je :D (akk pn kdg2 buat rutin yang sama hari2..bosan gak tapi sabo jelaa..huhu)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

anak dara xbak bebas sangat... biar mak bapak yang kawal sampai kawen.. hehee

Sheda Argos ツ berkata...

sabar yunk kite pun dok uma je.. just pikir positif jew k.. x semestinyer kt luar sana lebey baek... =P

SYARIFF HAIKAL berkata...

QASEHH SETIAP SESUATU TU ADA SEBAB NYE TERSENDIRI..YE KDG KALA KITA RASE KEBEBASAN KTE DISEKAT..TP PERLU KTE IGT MRK ITU NAK KAN YG TERBAEK UTK KITA..SEHARUSNYA KITA BERSYUKUR KERNA MASIH RAMAI YG SYG N CARE KT KITA.. JIWA SESEORANG REMAJA ITU MMG X BOLEH DISEKAT, BILA ASHIK DISEKAT AMARAH CPT MEMBARA.. YAKINKAN MEREKA SECARA PERLAHAN..

Awan Biru berkata...

Sekarang ni zaman bahaya. Mungkin sebab itulah orang tua sis berbuat demikian.

aizamia3 berkata...

lepas bebaskanlah diri itu tapi bukan dengan melarikan diri dari masalah..

sabar ye.. dugaan bulan ramadhan.. ;)

mas saari berkata...

sabar dik...
selagi belum berumahtangga kita akan jadi tanggungjawab ibu dan bapa walaupun dah berumur 23 tahun!
bukan keluarga taknak bagi kita bebas tapi mereka nak lindungi kita dari anasir2 yang tak elok di luar sana...

cik pulau berkata...

rasanya pun kalau orang suruh cerita pasal negeri sendiri..
cik pulau kena buang negeri.hahaha

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com