Aug 21, 2011

Macamana nak Cakap dengan Perempuan ?

Assalamualaikum ..
disebabkan ketandusan idea , so qaseh buat entry berdasarkan kata kekunci hari ini , teristimewa buat mu insan misteri ...
ni mesti sebab nebes tahap melampau ni kan bak kata cik adik manis kita ,
''mula2 sembunyi celah dinding lepas tu buak aksi nak merompak sambil bagi bunga '

tentang nak cakap dengan perempuan ni , sebenarnya senang saja asalkan tak bercakap macam perompak ,penjahat , pendusta , pensil bla3x .. perempuan ni suka pada kelembutan , budi bahasa , penuh tertib ! tak bermakna kelembutan ni ko kena jadi pondan ! tidak ~ cuma kena pandai berbahasa contohnya 

aroon aziz : assalamualaikum 
qaseh dalia : waalaikumsalam 
aroon aziz : saya dah lama tengok awak , lemah lembut je orgnya entah lah tiap kali pandang awak manis je , saya tak kisah awak nak cakap saya bermain dengan kata2 atau apa ,yang pasti saya nak berkenalan dengan awak .. kalau tak boleh its ok =)
qaseh dalia : err , saya tak kisah kalau awak ikhlas bla3x 

(contoh sahaja) its better dari 

si polan : peeweeetttt , hoi comeinyo mung ! lamo doh aku tengok mung , tapi mung ni jual mahal sangat lah , jange lah jual mahal sangat nanti dop laku lah mung , aku nok kenal dengan mung ni ! mung nak kenal dop dengan aku weh !
si bunga : opocot mak engkau , ni orang ke rimau ! cabuttttttttttt ~

haha .. itu lah dikenali sebagai budi bahasa budaya kita , bukan budu sedap sengoti cap limau ketereh ! so jangan takut2 nak bercakap dengan perempuan cuma jangan bercakap macam kita ni tak ada agama , be a gentleman dan yang paling penting jangan memperlihatkan kamu tu seorang yang terlalu memaksa ! dan tergopoh gapah .. perempuan suka lelaki yang misteri , sombong2 sikit .. makin misteri makin perempuan nak dekat .. ''i love it when i catch you looking at me , then you smile and look away =) ''

hati berbicara :
kalau kita ada adik perempuan pasti kita nak mereka di kasihi oleh seseorang yang baik , bertanggungjawab ,beriman ! so kita pun kena jadi macam tu jugak ..
kalau kita nak adik or kakak kita sentiasa di cintai so kita juga perlu mencintai orang dengan seikhlas hati ..=) 
''sama ada kau sayang atau tidak , rindu atau tidak tapi dalam hati ini ada dirimu , dalam tiap getar rasaku terukir namamu, marahmu, gelak tawamu''

38 comments:

delarocha said...

insyaAllah akan dipraktikkan dialog luahan perasaan tu nnt.. hehe

Iffah Afeefah said...

cintaku...ohhh

erk lain pulak komennye

betul kdg2 kate2 mainkan peranan

kalau tetibe terjah tak bg slm

tanjat la gegirl

Asyila Zainuddin said...

hahaha.. betul2.. budi bahase budaye kite.. ^^

Cik Domo said...

budi bahasa budaya kite xD

Airil Azmei(Sky EagLe) said...

entry yg sngt comel..tp best .^^..gud tips

muhamad hanif said...

Alaa,

aoran aziz tanya haruslah dia jawab kankankan .


tak aci !

udin said...

maceh kasi petua ni.. hehehe.. ;)

SoLy SoLicious said...

ala comenye...hahhaa....
btw, btol tu..budi bahase melambangkan diri kita :)

Akmal Hadi said...

Haha,
Laki memang malu nk tgur pompuan pun..Kih kih kih

Titisan Hujan said...

TH punya sorg adk llki

sllu pesan kt dia,nk cri teman hidup p umh dia mtk nk msuk toilet.

then pk la nk ke x lpas msuk toilet tu

hihihi

cikcloudy said...

sweet je gamba tuu...

cik pulau said...

betol2..
kalu nk berkenalan tu, oyak la betul2..
gentleman.. ke guano??heee~

Sunah Sakura said...

betul, betul, betul!

eh, ye ke makin misteri makin pompuan suke? aiyakkk...abislahh...ahahahhaha

H.J said...

tips nk tekel awek kat mall ni..haha

atiqsalleh said...

hikhikhik.. laki atq tak gentle pun.. haha

JIJI YU said...

aku mmg kasor cakap ngan pompuan..ekeke..laen le kalo yang aku berkenan

M Fizan said...

nice2.. i like it so much.....

AliaJustea said...

saya bangga di lahirkan sebagai perempuan.. heheh

ABU said...

oooo macam tu...tq share..
btw, nasib baik tak perlu jadi pondan ahahahaha..

ir prof dr alia rosli said...

tapi kalaw ckp macam tue, malas nak layan la, boleh ke cam tue? hahhaha

アヌムちゃん said...

aa betul tu..kalau bahasa kasar semacam pomp pun malas nak layan.heee

mary ann ;) said...

waaa...aaron aziz tu..heheheh

~Nana 귀여운~ said...

kadang pernah jugak la kene situasi mcm cerita si polan tuh..die ngayat mcm hampeh jer...x berkenan langsung lah caranya..eishh..huhu

Hana Soffelia said...

Ha'ah..betul tu. Lelaki yang berbudi bahasa like "Assalamualaikum... hi awk!"..

lelaki yang gentleman like "eh, meh sy tlg bawak brg awk, beratnya"...

lelaki yang caring like "cantiklah shawl awak pakai ni, sedondong dengan baju,"...

SANGAT DISUKAI perempuan2. Nampak nau Si lelaki nak mendekati Si perempuan. kan?

Faraa Eiman's said...

haha , tak bley blah AA ;p

mas saari said...

hehehehe...lawak betul cara ngorat si polan tu, kalau akak pun terkezut!

akak lebih suka lelaki yg berterus terang bila nak ngorat! macam husband akak ngorat akak dulu...heheheeee

Nur Farah Hani said...

hahaha.. kalo aaron cakap cam ni bebetul memang heaven la kaseh.. :D

K O R I E said...

A'ah kan. btol apa yg qaseh ckp!
best entri ni.. korie suka!

Cikya said...

Qaseh,

lelaki misteri itu seronok, jual mahal sikit seronok, mahal sangat, kita tinggal jer..
hahaha..

eh, kalau ada yang macam jenis kedua tu..
terus buang dari ingatan..
fb remove jer..
gentle tak gentle, tu peribadi kan..

Edy Zaidi said...

tp ada gak pompuan yang xsuka feeling2 ni..xrock katanya...hehe

asamasin said...

nk ngn aaron aziz jer.. :D pilih la aflin shauki ker..dr rozmey ker..bru best.. :D

aizamia3 said...

bukan terlampau romantik bukan terlampau kasar.. be yourself.. baru adil untuk kedua-dua belah pihak..

el-janna said...

uuhuhuk teringat mase dulu2 kene ngorat^^

huhk

Prince Halilintar said...

hehe..terhibur bace tips nk tackle awek ciptaan qaseh ni..hihi

athirah said...

hohohoho. tulaaa, assalamualaikum, tak jawab dosa, klu jawab suker. aiyokk, sah nk kene luku neh :P

Bidadari Syurga said...

amboi-amboi-amboi... menarik. hurmmm... teringat zaman cinta akak masa muda2 dulu....

p/s: aduh...

bighagenjo said...

haha! klaka

imi5624 said...

Ooo