Macamana nak Cakap dengan Perempuan ?

Assalamualaikum .. disebabkan ketandusan idea , so qaseh buat entry berdasarkan kata kekunci hari i...

Assalamualaikum ..
disebabkan ketandusan idea , so qaseh buat entry berdasarkan kata kekunci hari ini , teristimewa buat mu insan misteri ...
ni mesti sebab nebes tahap melampau ni kan bak kata cik adik manis kita ,

''mula2 sembunyi celah dinding lepas tu buak aksi nak merompak sambil bagi bunga '

tentang nak cakap dengan perempuan ni , sebenarnya senang saja asalkan tak bercakap macam perompak ,penjahat , pendusta , pensil bla3x .. perempuan ni suka pada kelembutan , budi bahasa , penuh tertib ! tak bermakna kelembutan ni ko kena jadi pondan ! tidak ~ cuma kena pandai berbahasa contohnya 

aroon aziz : assalamualaikum 
qaseh dalia : waalaikumsalam 
aroon aziz : saya dah lama tengok awak , lemah lembut je orgnya entah lah tiap kali pandang awak manis je , saya tak kisah awak nak cakap saya bermain dengan kata2 atau apa ,yang pasti saya nak berkenalan dengan awak .. kalau tak boleh its ok =)
qaseh dalia : err , saya tak kisah kalau awak ikhlas bla3x 

(contoh sahaja) its better dari 

si polan : peeweeetttt , hoi comeinyo mung ! lamo doh aku tengok mung , tapi mung ni jual mahal sangat lah , jange lah jual mahal sangat nanti dop laku lah mung , aku nok kenal dengan mung ni ! mung nak kenal dop dengan aku weh !
si bunga : opocot mak engkau , ni orang ke rimau ! cabuttttttttttt ~

haha .. itu lah dikenali sebagai budi bahasa budaya kita , bukan budu sedap sengoti cap limau ketereh ! so jangan takut2 nak bercakap dengan perempuan cuma jangan bercakap macam kita ni tak ada agama , be a gentleman dan yang paling penting jangan memperlihatkan kamu tu seorang yang terlalu memaksa ! dan tergopoh gapah .. perempuan suka lelaki yang misteri , sombong2 sikit .. makin misteri makin perempuan nak dekat .. ''i love it when i catch you looking at me , then you smile and look away =) ''

hati berbicara :
kalau kita ada adik perempuan pasti kita nak mereka di kasihi oleh seseorang yang baik , bertanggungjawab ,beriman ! so kita pun kena jadi macam tu jugak ..
kalau kita nak adik or kakak kita sentiasa di cintai so kita juga perlu mencintai orang dengan seikhlas hati ..=) 
''sama ada kau sayang atau tidak , rindu atau tidak tapi dalam hati ini ada dirimu , dalam tiap getar rasaku terukir namamu, marahmu, gelak tawamu''

You Might Also Like

38 ribu bUdak comel coNteng2

  1. insyaAllah akan dipraktikkan dialog luahan perasaan tu nnt.. hehe

    ReplyDelete
  2. cintaku...ohhh

    erk lain pulak komennye

    betul kdg2 kate2 mainkan peranan

    kalau tetibe terjah tak bg slm

    tanjat la gegirl

    ReplyDelete
  3. hahaha.. betul2.. budi bahase budaye kite.. ^^

    ReplyDelete
  4. entry yg sngt comel..tp best .^^..gud tips

    ReplyDelete
  5. Alaa,

    aoran aziz tanya haruslah dia jawab kankankan .


    tak aci !

    ReplyDelete
  6. maceh kasi petua ni.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  7. ala comenye...hahhaa....
    btw, btol tu..budi bahase melambangkan diri kita :)

    ReplyDelete
  8. Haha,
    Laki memang malu nk tgur pompuan pun..Kih kih kih

    ReplyDelete
  9. TH punya sorg adk llki

    sllu pesan kt dia,nk cri teman hidup p umh dia mtk nk msuk toilet.

    then pk la nk ke x lpas msuk toilet tu

    hihihi

    ReplyDelete
  10. betol2..
    kalu nk berkenalan tu, oyak la betul2..
    gentleman.. ke guano??heee~

    ReplyDelete
  11. betul, betul, betul!

    eh, ye ke makin misteri makin pompuan suke? aiyakkk...abislahh...ahahahhaha

    ReplyDelete
  12. tips nk tekel awek kat mall ni..haha

    ReplyDelete
  13. hikhikhik.. laki atq tak gentle pun.. haha

    ReplyDelete
  14. aku mmg kasor cakap ngan pompuan..ekeke..laen le kalo yang aku berkenan

    ReplyDelete
  15. nice2.. i like it so much.....

    ReplyDelete
  16. saya bangga di lahirkan sebagai perempuan.. heheh

    ReplyDelete
  17. oooo macam tu...tq share..
    btw, nasib baik tak perlu jadi pondan ahahahaha..

    ReplyDelete
  18. tapi kalaw ckp macam tue, malas nak layan la, boleh ke cam tue? hahhaha

    ReplyDelete
  19. aa betul tu..kalau bahasa kasar semacam pomp pun malas nak layan.heee

    ReplyDelete
  20. kadang pernah jugak la kene situasi mcm cerita si polan tuh..die ngayat mcm hampeh jer...x berkenan langsung lah caranya..eishh..huhu

    ReplyDelete
  21. Ha'ah..betul tu. Lelaki yang berbudi bahasa like "Assalamualaikum... hi awk!"..

    lelaki yang gentleman like "eh, meh sy tlg bawak brg awk, beratnya"...

    lelaki yang caring like "cantiklah shawl awak pakai ni, sedondong dengan baju,"...

    SANGAT DISUKAI perempuan2. Nampak nau Si lelaki nak mendekati Si perempuan. kan?

    ReplyDelete
  22. hehehehe...lawak betul cara ngorat si polan tu, kalau akak pun terkezut!

    akak lebih suka lelaki yg berterus terang bila nak ngorat! macam husband akak ngorat akak dulu...heheheeee

    ReplyDelete
  23. hahaha.. kalo aaron cakap cam ni bebetul memang heaven la kaseh.. :D

    ReplyDelete
  24. A'ah kan. btol apa yg qaseh ckp!
    best entri ni.. korie suka!

    ReplyDelete
  25. Qaseh,

    lelaki misteri itu seronok, jual mahal sikit seronok, mahal sangat, kita tinggal jer..
    hahaha..

    eh, kalau ada yang macam jenis kedua tu..
    terus buang dari ingatan..
    fb remove jer..
    gentle tak gentle, tu peribadi kan..

    ReplyDelete
  26. tp ada gak pompuan yang xsuka feeling2 ni..xrock katanya...hehe

    ReplyDelete
  27. nk ngn aaron aziz jer.. :D pilih la aflin shauki ker..dr rozmey ker..bru best.. :D

    ReplyDelete
  28. bukan terlampau romantik bukan terlampau kasar.. be yourself.. baru adil untuk kedua-dua belah pihak..

    ReplyDelete
  29. uuhuhuk teringat mase dulu2 kene ngorat^^

    huhk

    ReplyDelete
  30. hehe..terhibur bace tips nk tackle awek ciptaan qaseh ni..hihi

    ReplyDelete
  31. hohohoho. tulaaa, assalamualaikum, tak jawab dosa, klu jawab suker. aiyokk, sah nk kene luku neh :P

    ReplyDelete
  32. amboi-amboi-amboi... menarik. hurmmm... teringat zaman cinta akak masa muda2 dulu....

    p/s: aduh...

    ReplyDelete

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

Popular Posts