*LATEST POST*

Macamana nak Cakap dengan Perempuan ?

3:10 PM 38 Comments A+ a-

Assalamualaikum ..
disebabkan ketandusan idea , so qaseh buat entry berdasarkan kata kekunci hari ini , teristimewa buat mu insan misteri ...
ni mesti sebab nebes tahap melampau ni kan bak kata cik adik manis kita ,
''mula2 sembunyi celah dinding lepas tu buak aksi nak merompak sambil bagi bunga '

tentang nak cakap dengan perempuan ni , sebenarnya senang saja asalkan tak bercakap macam perompak ,penjahat , pendusta , pensil bla3x .. perempuan ni suka pada kelembutan , budi bahasa , penuh tertib ! tak bermakna kelembutan ni ko kena jadi pondan ! tidak ~ cuma kena pandai berbahasa contohnya 

aroon aziz : assalamualaikum 
qaseh dalia : waalaikumsalam 
aroon aziz : saya dah lama tengok awak , lemah lembut je orgnya entah lah tiap kali pandang awak manis je , saya tak kisah awak nak cakap saya bermain dengan kata2 atau apa ,yang pasti saya nak berkenalan dengan awak .. kalau tak boleh its ok =)
qaseh dalia : err , saya tak kisah kalau awak ikhlas bla3x 

(contoh sahaja) its better dari 

si polan : peeweeetttt , hoi comeinyo mung ! lamo doh aku tengok mung , tapi mung ni jual mahal sangat lah , jange lah jual mahal sangat nanti dop laku lah mung , aku nok kenal dengan mung ni ! mung nak kenal dop dengan aku weh !
si bunga : opocot mak engkau , ni orang ke rimau ! cabuttttttttttt ~

haha .. itu lah dikenali sebagai budi bahasa budaya kita , bukan budu sedap sengoti cap limau ketereh ! so jangan takut2 nak bercakap dengan perempuan cuma jangan bercakap macam kita ni tak ada agama , be a gentleman dan yang paling penting jangan memperlihatkan kamu tu seorang yang terlalu memaksa ! dan tergopoh gapah .. perempuan suka lelaki yang misteri , sombong2 sikit .. makin misteri makin perempuan nak dekat .. ''i love it when i catch you looking at me , then you smile and look away =) ''

hati berbicara :
kalau kita ada adik perempuan pasti kita nak mereka di kasihi oleh seseorang yang baik , bertanggungjawab ,beriman ! so kita pun kena jadi macam tu jugak ..
kalau kita nak adik or kakak kita sentiasa di cintai so kita juga perlu mencintai orang dengan seikhlas hati ..=) 
''sama ada kau sayang atau tidak , rindu atau tidak tapi dalam hati ini ada dirimu , dalam tiap getar rasaku terukir namamu, marahmu, gelak tawamu''

Co founder at #KelabBloggerBenAshaari

38 ribu bUdak comel coNteng2

Write ribu bUdak comel coNteng2
delarocha
AUTHOR
August 21, 2011 at 3:16 PM delete

insyaAllah akan dipraktikkan dialog luahan perasaan tu nnt.. hehe

Reply
avatar
Iffah Afeefah
AUTHOR
August 21, 2011 at 3:17 PM delete

cintaku...ohhh

erk lain pulak komennye

betul kdg2 kate2 mainkan peranan

kalau tetibe terjah tak bg slm

tanjat la gegirl

Reply
avatar
August 21, 2011 at 3:23 PM delete

hahaha.. betul2.. budi bahase budaye kite.. ^^

Reply
avatar
Cik Domo
AUTHOR
August 21, 2011 at 3:37 PM delete

budi bahasa budaya kite xD

Reply
avatar
August 21, 2011 at 3:42 PM delete

entry yg sngt comel..tp best .^^..gud tips

Reply
avatar
muhamad hanif
AUTHOR
August 21, 2011 at 3:54 PM delete

Alaa,

aoran aziz tanya haruslah dia jawab kankankan .


tak aci !

Reply
avatar
udin
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:08 PM delete

maceh kasi petua ni.. hehehe.. ;)

Reply
avatar
August 21, 2011 at 4:16 PM delete

ala comenye...hahhaa....
btw, btol tu..budi bahase melambangkan diri kita :)

Reply
avatar
Akmal Hadi
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:17 PM delete

Haha,
Laki memang malu nk tgur pompuan pun..Kih kih kih

Reply
avatar
Titisan Hujan
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:21 PM delete

TH punya sorg adk llki

sllu pesan kt dia,nk cri teman hidup p umh dia mtk nk msuk toilet.

then pk la nk ke x lpas msuk toilet tu

hihihi

Reply
avatar
cikcloudy
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:35 PM delete

sweet je gamba tuu...

Reply
avatar
cik pulau
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:36 PM delete

betol2..
kalu nk berkenalan tu, oyak la betul2..
gentleman.. ke guano??heee~

Reply
avatar
Sunah Sakura
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:47 PM delete

betul, betul, betul!

eh, ye ke makin misteri makin pompuan suke? aiyakkk...abislahh...ahahahhaha

Reply
avatar
H.J
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:49 PM delete

tips nk tekel awek kat mall ni..haha

Reply
avatar
atiqsalleh
AUTHOR
August 21, 2011 at 4:59 PM delete

hikhikhik.. laki atq tak gentle pun.. haha

Reply
avatar
JIJI YU
AUTHOR
August 21, 2011 at 5:43 PM delete

aku mmg kasor cakap ngan pompuan..ekeke..laen le kalo yang aku berkenan

Reply
avatar
M Fizan
AUTHOR
August 21, 2011 at 6:15 PM delete

nice2.. i like it so much.....

Reply
avatar
AliaJustea
AUTHOR
August 21, 2011 at 6:45 PM delete

saya bangga di lahirkan sebagai perempuan.. heheh

Reply
avatar
ABU
AUTHOR
August 21, 2011 at 6:47 PM delete

oooo macam tu...tq share..
btw, nasib baik tak perlu jadi pondan ahahahaha..

Reply
avatar
August 21, 2011 at 6:56 PM delete

tapi kalaw ckp macam tue, malas nak layan la, boleh ke cam tue? hahhaha

Reply
avatar
August 21, 2011 at 7:08 PM delete

aa betul tu..kalau bahasa kasar semacam pomp pun malas nak layan.heee

Reply
avatar
mary ann ;)
AUTHOR
August 21, 2011 at 7:18 PM delete

waaa...aaron aziz tu..heheheh

Reply
avatar
August 21, 2011 at 8:35 PM delete

kadang pernah jugak la kene situasi mcm cerita si polan tuh..die ngayat mcm hampeh jer...x berkenan langsung lah caranya..eishh..huhu

Reply
avatar
Hana Soffelia
AUTHOR
August 21, 2011 at 9:15 PM delete

Ha'ah..betul tu. Lelaki yang berbudi bahasa like "Assalamualaikum... hi awk!"..

lelaki yang gentleman like "eh, meh sy tlg bawak brg awk, beratnya"...

lelaki yang caring like "cantiklah shawl awak pakai ni, sedondong dengan baju,"...

SANGAT DISUKAI perempuan2. Nampak nau Si lelaki nak mendekati Si perempuan. kan?

Reply
avatar
Faraa Eiman's
AUTHOR
August 21, 2011 at 9:41 PM delete

haha , tak bley blah AA ;p

Reply
avatar
mas saari
AUTHOR
August 21, 2011 at 10:27 PM delete

hehehehe...lawak betul cara ngorat si polan tu, kalau akak pun terkezut!

akak lebih suka lelaki yg berterus terang bila nak ngorat! macam husband akak ngorat akak dulu...heheheeee

Reply
avatar
August 21, 2011 at 11:07 PM delete

hahaha.. kalo aaron cakap cam ni bebetul memang heaven la kaseh.. :D

Reply
avatar
K O R I E
AUTHOR
August 22, 2011 at 12:09 AM delete

A'ah kan. btol apa yg qaseh ckp!
best entri ni.. korie suka!

Reply
avatar
Cikya
AUTHOR
August 22, 2011 at 2:55 AM delete

Qaseh,

lelaki misteri itu seronok, jual mahal sikit seronok, mahal sangat, kita tinggal jer..
hahaha..

eh, kalau ada yang macam jenis kedua tu..
terus buang dari ingatan..
fb remove jer..
gentle tak gentle, tu peribadi kan..

Reply
avatar
Edy Zaidi
AUTHOR
August 22, 2011 at 5:44 AM delete

tp ada gak pompuan yang xsuka feeling2 ni..xrock katanya...hehe

Reply
avatar
asamasin
AUTHOR
August 22, 2011 at 9:47 AM delete

nk ngn aaron aziz jer.. :D pilih la aflin shauki ker..dr rozmey ker..bru best.. :D

Reply
avatar
aizamia3
AUTHOR
August 22, 2011 at 10:30 AM delete

bukan terlampau romantik bukan terlampau kasar.. be yourself.. baru adil untuk kedua-dua belah pihak..

Reply
avatar
el-janna
AUTHOR
August 22, 2011 at 10:30 AM delete

uuhuhuk teringat mase dulu2 kene ngorat^^

huhk

Reply
avatar
August 22, 2011 at 11:01 AM delete

hehe..terhibur bace tips nk tackle awek ciptaan qaseh ni..hihi

Reply
avatar
athirah
AUTHOR
August 22, 2011 at 12:27 PM delete

hohohoho. tulaaa, assalamualaikum, tak jawab dosa, klu jawab suker. aiyokk, sah nk kene luku neh :P

Reply
avatar
August 23, 2011 at 12:17 AM delete

amboi-amboi-amboi... menarik. hurmmm... teringat zaman cinta akak masa muda2 dulu....

p/s: aduh...

Reply
avatar