Katakan saja ~

72 ulasan:
Assalamualaikum petang olz ~ lov u tq sudi masuk blog buruk qaseh .. 

''cintamu bagai kan rembulan 
yang hadir bila malam menjalang
kau hilang bila siang mendatang 
begitulah cintamu oh syg ~
mengalir air mataku menemani malam sepiku 
ku rindu saat bersamamu ~''

dahulu engkau berikan cinta ~ mengapa kini engkau berubah .. katakan saja aku tak kisah dari kau terus membuat ku tersiksa ~ hehe ni cebisan lagu sodeh .. kdg2 time hilang cinta atau pun sedang berada di akhir2 perhubungan ...macam2 terjadi ~
  • mula berubah tingkah laku
  • kasih syg mula pudar 
  • buat2 sibuk 
  • kemesraan tu hilang 
  • jarang col / msg
  • bila tanya hal2 berkaitan hati mula beralih topik 
  • susah senang /sihat dan sakit diabaikan 
  • dll ~
bagi yang terkena mula fikir bukan2 n then pasangan rasa tension bila tembelangnya dah makin di ketahui .. kdg2 tuduh psgn sendiri fikir bukan2 ..hey tahu tak pasangan akan tahu ..ada naluri bila someone yg dia syg mula berubah..  

kenapa ye bila dah tak sayang always dera pasangan nya ..bukan dera fizikal tapi dera hati dan perasaan .. meseg pun kdg2 balas kdg2 tak.. ada jugak yang tinggal kan tanpa berita tup2 datang balik 2 3 hari lepas tu ..hurmm tahu tak tersiksa buat macam tu ..sakit sangat ..macam digantung tak bertali pulak ..

kenapa senang nak mendera hati orang tapi susah pulak nak mengaku yg sayang tu dah tak ada .. memang kebenaran satu keperitan tapi lebih baik luahkan dan selesaikan dengan segera dari menanggung keesokan hari ~ katakan saja aku tak kisah dari kau terus membuatku tersiksa ~kenapa takut untuk berterus terang ? ataupun takut janji2 dituntut ?atau takut segala yg negatif akan terjadi ~kalau takut kenapa berubah ?

''dengarlah andai dapat ku undurkan masa ..akan ku himpun jambatan kasih ..andai dapat merawat luka akan ku cari sejuta penawar ..andai aku dapat menggengam cintamu akan ku hampar permaidani hati ~ tapi andainya kasih syg ku sudah tidak memenuhi hatimu lagi ..katakanlah agar aku dapat mengurangkan sakitku .. katakanlah agar aku mencari ketenangan ku sendiri .. lepaskan aku jika tiada lagi cinta di hatimu ~ aku tak mahu terus tersiksa dibayangi bayangmu tapi tidak hatimu ~

hati berbicara :

andai sayang teruskanlah .. baiki apa yng kurang 
andai di hati sudah tidak sayang lepaskanlah agar tidak hatinya terus tersiksa
katakan yg kau sudah tidak menyintai aku agar beri peluang untuk aku memperbaiki kekurangan diri ...agar aku tidak lagi tersiksa denganmu .. untuk apa kita bersama jika hanya aku seorang menyayangi mu ~ tapi kau ? menganggap kewujudan ku seperti hantu ....
lepaskan lah aku ... andainya ini kesakitan saja yg aku rasai 
p/s entry ni qaseh tulis tanpa feel ntah lah nape petang ni tak dapat cari feel..n feel something kekurangan dlm entry ni ..maafkan qaseh :P
hati qaseh ke laut ~
entry tiada kene mengena dgn tuan blog 

72 ulasan:

  1. lirik lagu si Apit kan..sungguh mndalam..entry Qaseh nie ada gk terkena batang hidung kawe..haish..(^_^)

    BalasPadam
  2. tacing.. sob sob sob T__T

    teringat kisah lame..hukhuk..

    BalasPadam
  3. gmbr santekkkk....jeles lah ngan pnpuan kulet besih2 niyh..hahahahah...
    someyl jep mke 2...wink2~~

    BalasPadam
  4. betul tu qaseh, dulu ieb penah mengalaminyer

    BalasPadam
  5. tersentap bila baca entry nie..
    arhh mood arini kn mcm sedih jak.. lg sedih bla terbaca entry nie.. :(

    BalasPadam
  6. cayang...kamu ni patut jd penulis novel la..nape xtry ek??masuk cni mesti ai rasa syahdu2 tau..huhu

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/tips-bagaimana-lelaki-boleh-gembirakan.html

    BalasPadam
  7. aloloo..ngape feeling2 ptg2 nie..meh peluk sekt..hehe~

    BalasPadam
  8. same mc situasi prince skrg ni..dan prince sgtlah bersetuju dgn kate2 qaseh tu..sebab tu prince suke masuk bace entri kat blog ni...nice entri..thumbs up!

    BalasPadam
  9. QASEH.....SEDIH BILA BACA ENTRY NIE..SEBAB IA ADA KAITAN

    BalasPadam
  10. semua tanda2 tu dah kena ..
    sadiss hati ni ~

    BalasPadam
  11. kalau kita syg mmg kita ade naluri yg kuat, bila pasangan curan mesti kita akan rasa. :)

    BalasPadam
  12. mnyelami entry ini ='=

    comel ja blog qaseh ni..mana ada bruk =)

    latest entry : Hati Seorang Wanita~

    BalasPadam
  13. qaseh qaseh...awat ke muara da nie? hehehe :)

    nice tau entry nie.

    * * * * * = 5 bintang :)

    BalasPadam
  14. Hi..blogwalking

    www.mrredrambutan.com

    BalasPadam
  15. sadness...

    jom tgok zaman kegelapan utm skudai di blog saya!!

    BalasPadam
  16. iyer ker tak de kene mengena?

    BalasPadam
  17. awk cantik qaseh.. secantik nama awk..

    Baca entri terbaru firdauskasim.com :
    Cara cantikkan banner iklan disertakan dgn teks yang menarik

    BalasPadam
  18. mizz -
    mana ada sedeyh ..xde idea sebenornye nak tengok feeling korang je hik2

    BalasPadam
  19. ila -
    a.ah lagu dia ..
    hehe sabar lah k

    BalasPadam
  20. amirah adnan -
    ops qaseh buatkan amirah terbuai kenangan lama ke hehe sory dear

    BalasPadam
  21. bila blog bercerita -
    atoii tengok muke qaseh pulak dah huh

    BalasPadam
  22. anisa -
    hehe jangan camtu syg ..rindu bukan untuk menderita

    BalasPadam
  23. sis yg comel -
    kisah dulu usah dikenang

    BalasPadam
  24. fitri -
    kes xde idea hehe xde ape sis

    BalasPadam
  25. miszy dian -
    jangan sedeyh kita kena kuat dengan apa yg terjadi okeyh !

    BalasPadam
  26. sis qaseh raihan -
    qaseh tak pandai buat novel lah sis ..ade pulak nak suh buat novel kang xde org beli haha

    BalasPadam
  27. kak maera -
    mane ade feeling lah sis

    BalasPadam
  28. prince -
    sabar lah jangan cepat putus asa..kalau xde jodoh terima :)

    BalasPadam
  29. nelly -
    jadikan tu satu pengalaman

    BalasPadam
  30. anis anisa -
    tq syg .. qaseh ni kot buruk hehe

    BalasPadam
  31. cik fai -
    wah qaseh xmo bintang qaseh nak mcd haha tq dear

    BalasPadam
  32. tasya -
    yup qaseh tengah bhgia lah

    BalasPadam
  33. firdaus kasim -
    ek nak pengsan ngeeee

    BalasPadam
  34. its okey yang.. hehe..

    qaseh, jom jawab tag!:)

    http://cokletwinter.blogspot.com/2011/04/segmen-baju-raya-korang-tahun-ni-kaler.html

    BalasPadam
  35. IR solo lgi.. huhu xde mslh cmni

    BalasPadam
  36. nape entry akk skrg nie asyik buat atq terasa je :(

    atq pernah kene tinggal seminggu tanpa kaba berita pape pun.. :(

    BalasPadam
  37. ir -
    nanti nak suh awek cun ngorat ir

    BalasPadam
  38. atiq -
    sis tak berniat buat atiq terasa juz share pengalaman yg lampau ..motif nya untuk org2 yg suka buat hati2 kita mcm tu .. supaya amek pengajaran jgn senang2 melukakan hati org je syg ..ololo pengalaman kan cikgu yg terbaik :)

    BalasPadam
  39. sayang, nape cam jiwang niiii...hahaa~ tapi qaseh memang jiwang...:p

    dear, jangan buh nuff floating kat situ..cian orang lappy kecik tau...betul ni, dulu i penah ditegur readers..hahaha~ terus tak bubuh da float advertisement...

    BalasPadam
  40. takpe kak.. atq paham.. atq je yg terasa.. sebab atq dah lalui semua tue.. hehe..

    takde pe la kak...chill okie.~~

    BalasPadam
  41. puisinyer sungguh mnyentuh hati..hehe..:)

    BalasPadam
  42. hhmmm...org yg dah biasa bertukar pasangan...mcm tu lah...


    hukum karma....buat lah org mcm tu...

    nnti bila dh jumpa org betul2 sayang...kena balik baru tahu...huhuhu...

    BalasPadam
  43. ang mmg selalu buat entry emosi cinta kan kan kan?

    BalasPadam
  44. ni layan lagu sedih ke apa ni...mood sedih je?huhu

    BalasPadam
  45. mmg derita bile kena camtuu.

    BalasPadam
  46. bak kata shahir..
    kebhgiaan dlm perpisahan...^^

    BalasPadam
  47. pernah rase perooosaan macm ni dulu...kijamnye si tutt...


    redo~

    BalasPadam
  48. wanda punya bff ada same prob..ada owgg ke3..and owg ke3 tu sngt annoying...sakit ati je dngr cite bff i..sian dia

    BalasPadam
  49. nape entri sedih2 suam kuku lak ni? rase nye tuan nye blog ni bahagie je kan? em.. blog buruk?? mane lak!! cantik r ^_^

    BalasPadam
  50. sedihnye :(
    missh terasa lh nan n3 neyh ..

    BalasPadam
  51. bila situasi ni sampai what we can feel is only hurting and painful..
    huh..

    BalasPadam
  52. sedih je entry qaseh nih...

    BalasPadam
  53. 'andai sayang teruskanlah..baiki apa yng kurang
    andai di hati sudah tidak sayang lepaskanlah agar tidak hatinya terus tersiksa'....luv this quote...thanks for sharing...salam perkenalan....jemput singgah....

    http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

    BalasPadam
  54. Mungkin dia akan rasa seronok tak dera pasangan dia. Dia anggap pasangan dia tu macam boneka, boleh campak tepi. Bak kata lagu Safura-kalau sudi,kata sudi, tidak aku nanti terus menanti.

    BalasPadam
  55. tak mo kenag dah cerita dulu, tapi sakit dalam hati sendiri tanggung dik

    BalasPadam
  56. as salam..

    wah! entri jiwang!
    ooh..
    penangan cinta yang tidak bertepi.
    menyiksa diri dan orang lain
    ish.

    @_@

    jadi single macam saya sudah. fikir keje je. ekeke~

    BalasPadam

♥Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar...
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi♥

♥SEMUA CERITERA DALAM SEBUAH PELANGI♥
qaseh bukan pelangi , qaseh cuma qaseh , qaseh tak cantik macam pelangi tapi.... qaseh tetap ada di sini walau pelangi dah pergi..

@2010 | www.qasehdalia.com