Main Game Online Percuma di Solitaire.org

Main Game Solitaire Online di Solitaire.org | Assalamualaikum & holla gais, tadi qaseh bosan gila tak tahu nak buat apa, dulu-dulu selalu sangat download game untuk hilangkan bosan tapi memory fon selalu penuh huhu, mulalah jenguk-jenguk web game online, dulu suka sangat lah main game Solitaire, tapi sekadar suka-suka, sekarang tak perlu download dah, boleh main game secara percuma di Solitaire.org 


Walaupun dulu, internet tak meluas lagi tak macam sekarang, tapi masa kecil dulu qaseh selalu lepak rumah abang sebab dia ada komputer hikhik, so pergi rumah dia tak lain tak bukan untuk main game je sebenarnya kahkah, dulu memang game famous lah Solitaire ni sebab memang ada dalam komputer kan, kira hebat jugaklah boleh main game tu haaa



Bila dah besar sikit, kadang-kadang qaseh suka lepak cyber cafe, haa pergi sana buat kerja sikit je tapi   main game jugak, haha sekejap pun jadi lah, budak-budak kan waktu tu, tapi game solitaire ni memang game yang tak ketinggalan zaman, kadang-kadang memang menguji minda, sakit otak fikir haha tu yang selalu main mode EASY :P

Tapi iols sukakan cabaran so cuba je semua mode, benda boleh je give up haha

Qaseh main sekadar suka-suka je gais~ hilangkan bosan so bila online ni tak perlulah nak download dalam fon kan, boleh main free je cuma kena ada internet lah dan yang paling penting tiada iklan muncul,memang hilang mood kan tengah main game, banyak betul iklan yang keluar, memang ku pangkah je haa


Solitaire pun ada banyak mode ataupun versi yang korang boleh pilih, antaranya versi Classic, versi Klondike, versi Spider, versi Freecell, versi Pyramid, versi Tripeaks dan versi Golf, selalunya qaseh main versi classic dan spider, tu pun dah menguji minda


Qaseh cuba main solitaire versi Golf ni, tak pernah main sebelum ni, haha susah jugak rupanya walaupun dah ambil mode easy, takpe-takpe baru pertama kali main memang lah kalah, huh ! 



Dalam solitaire.org ni bukan ada game solitaire je, banyak lagi game-game lain yang korang boleh main, semalam qaseh main game kat sini, tahu-tahu dah pukul 12 eh ralit pulak haha bila dah main game memang lupa waktu, so berpada-pada jugak tau korang bila main game tu, jangan sampai lupa anak bini 

Game Yang Ada di Solitaire.org 

Qaseh tak pandai main game semua yang ada di website ni, tapi cuba jugak walaupun tak pandai haha ada 3 game yang qaseh suka main sebab pernah main dan senang, tapi dalam masa yang sama menguji jugak lah minda ni haa, mula-mula cuba dulu mode easy lepas tu cuba pulak mode hard, haaa berpinau mata den 

Solitaire - Game paling senang nak main, ada beberapa mode yang korang boleh pilih

Card - Pernah main versi heart 
Mahjong - Mahjong qaseh tak pandai sangat main haha 
Hidden Object - Qaseh suka game ni, cari barang tersembunyi sampai berpinau biji mata
Match 3 - Game ni senang jugak, macam candy crush 
Logic Puzzle - Game teka silang kata, dalam bahasa melayu qaseh suka main, bahasa inggeris otak lembab sikit haha
Word - Game cari kata tersembunyi, yang ni senang juga
Antara semua game ni, qaseh pandai main game Solitaire lah, budak-budak pun pandai weh, game Hidden Object haaa ni game yang qaseh selalu download dalam fon haha rupanya boleh je main online, dari dulu suka main game ni, memang kena celik mata luas-luas ! Game Word pun best, dulu suka cari dalam majalah / surat khabar, sangat menguji minda dan game Match 3 ala-ala candy crush

Favourite Game Dalam Solitaire.org

Selain Solitaire, 3 game ni antara favourite qaseh untuk menguji minda, kadang-kadang memang nampak senang je tau, tapi kena betul-betul fikir strategi supaya tak kalah, tapi jangan risau, dalam website ni pun ada cara-cara untuk main game kalau korang tak pandai, dan ada tips juga, so baca je arahan yang disediakan okay 

1. HIDDEN OBJECT GAMES


Game hidden object ni selalu qaseh download dalam fon, memang favourite tapi tu lah memory fon cepat full so dah lama tak main, bila bukak solitaire.org ni memang qaseh suka main game ni, game yang kena bukak mata luas-luas cari benda tersembunyi, mula-mula senang je, tapi makin lama makin pandai ia tersorok 


Tapi game-game macam ni kalau korang tak jumpa, jangan terus give up, klik je HINT kat sebelah tu, terus wow kat situ je kau menyorok haa, haha kadang-kadang geram jugaklah 


2. MATCH 3 


Game yang ada dalam Match 3 ni, game ala-ala candy crush, tapi game-game macam ni dah wujud dulu dari candy crush tu, dulu memang suka sangat game macam ni, kena combine bubble / ball warna sama bagi ia meletup, kadang ada yang di setkan masa haaa so kena cepat-cepat 

Paling legend qaseh mula-mula main game macam ni adalah game Zuma, weh siapa lahir zaman 80 90 an mesti tahu punya game Zuma ni, dulu main versi offline, download dalam komputer. Muzik mula-mula masuk game ni pun dah mendebarkan haha tapi best ! 




Sebab tu qaseh kata, game-game yang ada dalam solitaire.org ni memang menggamit segala kenangan, game-game ni memang popular lah waktu qaseh zaman budak-budak, mana ada game mobile legend, game candy crush dulu-dulu, game macam ni je tapi dalam masa yang sama bagi otak berfikir. Haaa berkembang sikit otak haha

3. GAME WORD

Game ketiga yang qaseh suka dari dulu sampai sekarang adalah game WORD, selalu kan jumpa dalam majalah atau surat khabar, ada satu ruang khas untuk menguji minda, WORD salah satu game yang ada dan satu lagi silang kata

Lepastu siap buat tempat berbincang, apa benda yang relate dengan silang kata tu, sama-sama bagi jawapan dan bergelak ketawa sebab macam sama-sama biol tak tahu jawapan haha tapi dalam ramai-ramai mesti lah ada sorang yang bijak, semestinya bukan qaseh kahkahkah ! 

Game yang tak pernah bosan, so kalau korang yang tengah bosan boleh lah main game online percuma di solitaire.org ni, kadang-kadang boleh releasekan tension jugak tau bila main game tapi jangan lah sampai marah-marah sebab kalah, game menguji minda je ni haha dan berpada-pada okay. 

Jangan risau solitare.org dan game yang ada dalam ni tidak melibatkan perjudian atau kena bayar apa-apa pun, just for fun je gais ~ jangan terus judge orang main game dalam ni diorang berjudi, aaaa qaseh main pun sekadar suka-suka, bagi otak berkembang sikit asyik layan tiktok je, eh ! 

Lagipun korang boleh baca segala info tentang game yang ada dalam solitare.org ni, asal usul, cara nak main, tips dan sebagainya. Semua dah tertulis, so korang boleh lah ambil masa untuk baca okay, game ni semua bukan game yang membahayakan dan tiada unsur penipuan. So, just enjoy it ! 

Comments

Recent Post