17 Jun 2021

Nasi Dagang Grannies | Nasi Dagang Terengganu Premium Terlaris di KLCC

Assalamualaikum 

Lama betul qaseh tak makan nasi dagang Terengganu yang sedap, bila pekena nasi dagang dari Grannies ni memang terubat rindu dan sememangnya nasi dagang Terengganu yang premium dan katanya terlaris di KLCC, kalau ada di Bukit Beruntung ni maybe akan jadi terlaris di Bukit Beruntung pulak hihi hint ni kot la terbuka cawangan kat sini ahaks :p 
Bila sebut tentang nasi dagang ni qaseh memang favourite makan dengan gulai ikan aye / ikan tongkol lah, kite orang ganu memang tak boleh lari dengan nasi dagang Terengganu lauk ikan tongkol.

Kat sini ada tapi memang susah gila nak jumpa yang betul-betul ngam sebab kebanyakannya guna rempah kari semata, nak marah pun ada haha jadinya macam kari ikan biasa je ~ biasa orang Terengganu ada rempah rahsia untuk buat nasi dagang ni haaa

Bab lauk ikan tongkol ni memang perghhh sedap betul korang, tapi tak semua boleh makan ikan tongkol sebab ada yang alergik tapi jangan risau tau, Grannies ni bukan jual nasi dagang dengan lauk ikan tongkol je tapi ada beberapa lauk lagi, ada udang, ayam dan juga telur,  pilih je nak apa ~ yang pasti semua sedap-sedap belaka ! 

 

Tapi qaseh of course lah mula-mula sampai memang cari ikan tongkol dulu, Rayyan pulak sejenis kureng kalau nasi bukan nasi putih tapi semalam suap kat dia eh makan berselera pulak !

Qaseh tahu sebab apa haha sebab nasi dagang ni bukan guna beras biasa tapi 100% guna beras Basmathi, then nasi tu memang lembut dan lemak sangat, lepas tu bau wangi daun pisang pulak tu. Eyy memilih betul anak den ni. 


Bila tengok nasi dagang dalam daun pisang ni tiber rasa sedih sebab rindu sangat kat kampung, biasa pagi-pagi kan qaseh pergi cari nasi untuk breakfast so dah dapat agak dah kalau berbungkus dengan daun pisang ni mesti nasi dagang, haha tetiber perasaan sedih datang apooooo, tapi okayla terubat sikit rindu ! 

Korang yang tak pernah rasa nasi dagang dalam daun pisang ni, jangan ingat sekadar hiasan klasik je tau tapi dia akan merubah rasa jadi lagi sedap dan wangi. 

Bab rasa pulak yaAllah memang sedap dan berbaloi untuk dicuba, kuah dia pekat, tak manis sangat, tak masin sangat, memang ngam dan serasi, tak pedas tau, kalau korang nak pedas, makan cili tu sebab cili tu rangup betul. 

Harga pulak ? Haaa dah nama premium dan sedap gini harga dia memang kena lah dengan kualiti, yang qaseh order ni adalah SET KENYIR, dapat FREE lauk gulai udang saiz vp, FREE Premium Crunchy Cornflakes Cookies 


Boleh lah belanja family korang dengan order set ni, portion dia memang mengenyangkan tau, tapi bila dah rasa sekali tu asyik nak menambah ajer, qaseh suka makan dengan kuah banyak banjir haha nikmat betul kalau makan macam tu. Nak order single pun boleh, yang pasti makan sekali, nak lagi ! Haih lapar lagi ~ 

Macamana nak order ? Contact je nombor di bawah, kena cepat tau sebab laku keras ! 


Whatsapp / Call : 013 907 5199


Fatimah Nabila said...

timm nasi dagang ni kurang sikit, mybe asyik dpt yg org buat xsedap kot, huhu..

Anonymous said...

Seronok baca blog ni.Bab nasi dagang Terengganu ni,ada jgak dijual atas train ETS ke Utara,mmg excited dpt rsa nasi dagang kat atas train. Rasanya pun sedap.

umminani said...

dah cuba , memang sedap, tapi kak suka kena ada cili pedas, kalau tak pedas tak best.