Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Baby Ayyan ajak Umi bersenam | 2 Month

Assalamualaikum , 

Yeyyy alhamdulillah baby ayyan dah dua bulan lebih dah ~ yahooooo yabeedaa beduu anak umi dah dewasa , eh belum lagi umi tak puas lagi nak tengok kecomelan ayyan zaman kecik-kecik ni haaa , alkisah hari tu pergi klinik untuk checkup 2 bulan , so far baby ayyan ni sado orangnya hingga tangisan dia tu boleh dengar satu dunia bila kena inject , haaa memang nampak sado kat situ haha , graf berat badan dia pun makin naik bulan makin naik , setakat 2 bulan ni berat ayyan dah 5.3 kg , 19 april nanti checkup untuk 3 bulan plak .. agak-agak naik tak berat anak umi ni , sebab kadang-kadang angkat dia macam berat , tapi kadang-kadang macam ringan plak , adakah ini di namakan sindrom mak-mak ? haha pape je lah cuma harap sihat-sihat je sokmo

Baby ayyan ni umi tengok pagi-pagi bangun tido je mesti mood dia sangat lah hepy sampaikan menghappykan umi sekali , haha then sekarang ni memang suka la duk membebel sorang-sorang , bebel tu takpela lagi kan , ada satu jenis pulak suka berdiri n melangkah , adohaaaaa awak ingat awak dah kukuh sangat ke nak berjalan tu , kang umi lepas ada yang tertonggeng haha ..setakat dua bulan ni so far takde la perangai ayyan yang mencabar kesabaran umi , bangun tido pun mood hepy macam dapa kawen dengan nealofa gitu ,  dan pagi-pagi mesti ajak umi bersenam , tengokla gambar kat bawah ni haaa macam-macam aksi ade .. hehehe tapi suka je umi tengok , layan je laa haa sambil snap-snap-snap penuh memory ifon 5s umi , perlu ke nak mention iphone 5s tuh , sukahati haku  ~ 


aksi-aksi baby ayyan pagi tadi ~ kemain ,dah la warna baju sama ngan cadar pinky2 ~ macam buat baju dengan kain lebih cadar pulak haha sedey ~ 


pagi-pagi lepas bangun tido je , bagi umi senyuman .. tq syg ~ love u so much , umi pun bagi senyuman jugak tadi tapi tak tahu la ayyan suka tak sebab macam takde respon je haha .. sabo je la kan ~ 

hati berbicara :


betullah kan orang kata , bila ada masalah , bila rasa stress atau penat pandang je muka anak kita , pandang waktu dia tido , pandang waktu dia senyuma , pandang se pandang pandangnya lah haa automatik rasa sejuk hati , senyum sendiri .. sebab anak syurga ni takde masalahlagi dalam hidup dia , so bila kita pandang kita pun rasa sejuk dengan keletah dia .. hehe btw umi rindu dedi , eh baby ayyan rindu sangat kat dedi ni haa ~ lagi dua hari ye nanti kite jalan-jalan sampai lebam , seperti sebuah keluarga yang sempurna :)





Comments

Unknown said…
Happy ja dia.. Hilang masalah bila tgk baby kan?
YB Shehan said…
Otototo.. comey..
back to top