Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Selamat Pengantin Baru KakSueIzza

Assalamualaikum ...

Alhamdulillah Allah , salah seorang lagi dari #kelabbloggerbenashaari masuk ke alam rumahtangga , bertukar status dan akhirnya sah , semoga bahagia hingga ke syurga kaksue , sebelum tu nak mengimbau kenangan sikit dengan kaksue ni , btw bukan sikit tapi banyak gila kenangan ngan kaksue ni , kenal pun as a blogger , orang yang sangat-sangat banyak membantu qaseh dari segala hal hingga la qaseh ke jinjang pelamin , Allahu tak terbalas jasa beliau , mana taknya first qaseh datang Putrajaya tak kenal sesiapa , then jumpa first yg di aturkan oleh Abg Ben , hingga lah sekarang , selain yanty , kak pija , mieja .. kaksue la orang yang suka menolong adik2 nya yang degil nak mampus ni haha ... 
 

So 31 may , alhamdulillah akhirnya apa yang ditunggu-tunggu jadi kenyataan kan kaksue , nangis , gaduh , macam-macam hal lah , but now u already married ! yahoooo happy kan .. tiada apa yang lebih bahagia selain melihat kegembiraan orang yang kita sayang , aku awal-awal lagi da mengekor kaksue balik kg , hurmmm wedding aku pun haritu banyak di uruskan oleh kaksue , naik segan rasanya sebab tak tolong kaksue pape , sebab tu balik sekali konon-konon nak tlg apa yg patut , tapi rasanya tido je banyak , sama naik ngan bakal pengantin kahkah , dalam pukul 11 , kaksue dan abe edy sah bergelar suami isteri di Masjid Bukit Betong , terpancar-pancar keserian di muka pengantin haaa gitu , wpun first nya muka abe eddy cuak nak mampos haha tergelak sat , lepas tu tetiba bertukar sayu bila mak ayah mengeluarkan air mata , auchh aku xboleh tengok adegan2 sebegini , sebab nanti aku yang over nangis nya ..



Selesai akad nikah , masing-masing pulang ke ganggang untuk bertukar pakaian , untuk berarak dan majlis makan beradab , tema kakcuee of course la warna pepel , peminat setia pepel dari kecik agaknya hehe dan lepas zohor berarak , makan beradab dan sesi bergambar bersama kawan-kawan dan keluarga .. alhamdulillah majlis berjalan lancar .








hati berbicara :

hidup ini belum tentu apa yang kita mahu ,
dapat terus tercapai dengan hanya meminta , 
adakala kita perlu dahulu memberi ,
supaya apa yang di ingini dan dimiliki,
tak lokek untuk kita terus berkongsi 





Comments

yaya_flanella said…
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Sebak gila masa pengantin nak akad nikah tu :')
Yanty Lee said…
Alhamdulillah selesai sudah majlis akad nikah dan kenduri. Tahniah KSue & AEddy!
Hanim said…
Alhamdulillah semuanya dipermudahkan Allah ...barakallahufikkum buat sue dan eddy moga bahagia hingga ke jannah. Doa sahabat yang kejauhan ...sobsobsob
Unknown said…
cantik empunya blog.. :)
Dkna Abza said…
tahniah ksu.. :)
mas saari said…
alhamdulillah, tahniah sue dan suami..
maszull said…
assalamualaikum qaseh...selamat pengantin baru n tahniah2 buat sue..
Sue Izza said…
sobs sobs sapa potong bawang ni...tq so much dear,sentiasa ada....love both of u