Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

THERAPHY MOOD AMBI PUR MEMBERI SUASANA ROMANTIK DAN KETENANGAN

Assalamualaikum ,

KOLEKSI THERAPHY MOOD  AMBIPUR | Menimbulkan suasana romantik dan ketenangan dengan haruman yang sangat wangi hingga dapat mengubah mood menjadi lebih cool , dulu-dulu qaseh ada masalah dengan bau rumah sewa , sebab mungkin lama di tinggalkan , agak stress juga mencari cara menyelesaikan masalah bau hapak rumah , toilet dan sebagainya .. Memang bermacam cara qaseh cuba cari tapi bau haruman tu tak kekal lama dan mengubah mood menjadi lebih stress , tak di nafikan bau-bauan sangat penting lebih-lebih lagi dalam rumah , tempat yang selalu kita tenangkan fikiran , bersama suami mahupun anak-anak , bayangkan dalam rumah kita macam-macam bau ada terperap , confirm sakit kepala kan ? tu belum mak mentua atau sedara-sedara datang rumah .. mesti tak dapat jadi menantu pilihan .. mereputlah dalam bau busuk , hihihi

Tapi sekarang tak perlu risau lagi , kerana AMBI PUR yang terkenal dengan haruman-haruman yang semerbak dan menenangkan tampil sebagai HERO memperkenalkan KOLEKSI THERAPHY MOOD AMBIPUR , teruja sangat dengan koleksi sebegini , mana taknya segala masalah selesai dengan sekelip mata ! dan tak perlu mereput dalam bau busuk lagi , hehe .. 


ni adalah koleksi yang qaseh gunakan sekarang , memang wangi sangat-sangat .. suami pun asyik puji rumah makin wangi , mana tak nya bukak je pintu rumah terus semerbak bauan nya , memang aromatheraphy dalam kehidupan seharian , kalau melibatkan bau wangi ni tak dapat lari dengan suasana tenang dan romantik , sebab tu bau boleh memberi kesan yang sangat positif sebenarnya dan dalam tak sedar boleh psiko otak kita bagi lebih relaks dan bahagia ! 


satuu letak kat ruang tamu , febreeze tu sembur je dekat tilam , kasut dan mana2 yang hapak haaa padan muka bau busuk dah hilang yahooo ~ nak tido pun tenang setenang-tenangnya ~ 

Btw , AMBI PUR telah mencipta tiga mood dalam variasi berbeza , dengan Variasi LOVE'S BOUQUET (yang qaseh gunakan sekarang , sebab tu mood bercinta je sekarang ) , Variasi RELAX & UNWIND dan SPLASH OF REVIVAL 


Love's Bouquet mengingatkan anda kepada cahaya lilin dan haruman bunga yang sangat mengasyikkan.



Relax & Unwind mengundang anda ke dalam taman di mana anda boleh berehat sambil menikmati secawan teh herba.


Splash of Revival pula membawa anda memasuki hutan hijau dan beristirehat di bawah teduhan pohon-pohon besar sambil menikmati tiupan angin

So apa tunggu lagi , jangan lupa dapatkan semua THERAPHY MOOD AMBI PUR ni , lebih-lebih lagi dah nak menyambut bulan syawal , haaaa lagi la bertambah mood raya dengan bau-bauan yang wangi , jangan sampai tetamu taknak balik rumah sendiri sudahla , haha! 

UNTUK MAKLUMAT LANJUT 


Joon Wong percaya bahawa wangian sangat penting terutamanya apabila manusia sentiasa berada di dalam kitaran rutin harian yang membosankan.

“Menggunakan wangian di rumah adalah salah satu cara yang paling mudah dan cepat untuk menghangatkan asmara bersama pasangan,” kata Wong.

“Wangian sangat berkuasa. Wangian yang berbeza diterima dengan berlainan oleh setiap individu dan boleh memberikan mereka mood yang tertentu atau mengimbas memori – terutamanya memori di awal permulaan hubungan,” jelasnya.

Harith dan Dr. Jezamine juga mengadakan sesi perkongsian dengan media dan orang ramai mengenai kepentingan menghidupkan asmara di dalam perkahwinan. Pasangan selebriti ini menasihatkan bahawa usaha yang kecil sangat bermakna dan boleh menyegarkan semula hubungan. Pelawak Malaysia dan isterinya ini juga berkongsi bagaimana mereka meluangkan masa untuk asmara dan bagaimana mereka melakukannya di rumah. 

Kuih Raya Menggunakan Mentega SCS

Assalamualaikum , 
Sekejap waktu berlalu , semakin hari Ramadhan bakal meninggalkan kita , jadi jangan lupa rebut peluang meningkatkan segala amal di bulan yang mulia ini , by the way , bagi pembuat kuih raya , tentu tak sabar untuk membuat kek or kuih raya kan , tak best la kalau Syawal tanpa kui…

Bianco Mimosa | Koleksi Raya 2015 | Online

Assalamualaikum , 

Koleksi Raya 2015 Bianco Mimosa | Elegan & Eklusif Fesyen Show , 9 Jun 2015 qaseh berkesempatan menghadirkan diri di Event Fashion Show yang memperagakan gaya-gaya eklusif dan elegan yang berkonsepkan Safari Flora Fauna , haaa biasa nya raya kita selalu di gayakan dengan corak bunga-bunga je , kadang-kadang nampak membosankan kan ? Pengasas dan perekanya YBhg Dato' Ida Suraya Mustapha yg merupakan ''fashion passionate'' tampil berani dengan konsep sebegini tanpa melanggar gaya dan trend masa kini.



 ramai juga artis-artis yang hadirkan diri seperi Erra Fazzira , Asyraf Muslim , dan ramai lagi ~ 

Rekaan yang unik untuk memastikan keselesaan, aura seksi, berani dan berkarisma kepada sesiapa yang memakai helaian eksklusif dari keluaran Bianco Mimosa .. tapi apa kelainan yang cuba di bawa ? haaa dengan mengorak langkah dengan menterjemahkan rekaannya dari tiga sudut yang berlainan serta memperincikan setiap elemen rekaan dengan menambah nilai seperti zip di balik susunan manik, sebelah bawah rekaan kain yang mengembang indah apabila si pemakai melangkah dan cebisan fabrik kulit di atas belahan jubah menambahkan lagi ranggi kepada si pemakai.

Viet-Thai Canteen Cyberjaya | Vietnam Food

Assalamualaikum ,

Viet-Thai Canteen Cyberjaya | Vietnam Food .. ke mana qaseh kali ni ? Yummy kali ni qaseh ber food review di Viet Thai Canteen , makanan vietnam gitu , haaaa nak tunggu pergi Vietnam memang berjanggut la agaknya , so sebelum berjanggut qaseh nak syorkan korang ke kedai ni , memang makanan dan masakan kat sini dari makanan yang terdapat di Vietnam , dan yang pasti HALAL , tu yang paling penting okeh ! Haa apa yang best kat sini yeee , jom tengok apa yang di hidangkan untuk kami , slurpppppp !

Jom jenguk-jenguk dulu dekorasi kedai ni , qaseh suka konsep yang simple macam ni , dan ada sentuhan ala-ala vintage gitu dan ala-ala canteen sebab tu namanya pun canteen, heh pepandai je daku .. btw Viet Thai Canteen yg terletak di Cyberjaya ni baru aje beroperasi 16 april lalu , haaa baru sangat lah kedai ni , dan juga merupakan kedai pertama di Malaysia yg berkonsepkan makanan Vietnam .. Alhamdulillah dapat jugak merasa masakan vietnam , dan kat sini NO GST ok !





 Jadi apa tunggu lagi , jom tengok apa yang menarik di sini , tempoh hari qaseh di hidangkan dengan makanan yang memang tarikan utama kedai ni , dengan aroma kopi vietnam , dan cara bancuhan dari sana memang menarik perhatian qaseh .. kiranya signature items kat Viet Thai ni ..

Selamat Pengantin Baru KakSueIzza

Assalamualaikum ...

Alhamdulillah Allah , salah seorang lagi dari #kelabbloggerbenashaari masuk ke alam rumahtangga , bertukar status dan akhirnya sah , semoga bahagia hingga ke syurga kaksue , sebelum tu nak mengimbau kenangan sikit dengan kaksue ni , btw bukan sikit tapi banyak gila kenangan ngan…
back to top