Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Malaysia

WARUNG BUNIAN / TAPAK SULAIMAN | FOOD REVIEW

Assalamualaikum ,

Tempat makan best Sg Merab Bangi | Warung Bunian | pernah terserempak dengan bunian ? eh pernah datang makan kat warung bunian ? jangan risau kat sini xde bunian kot , aku pun tak tahu kenapa warung ni di panggil BUNIAN , malas nak cakap lebih yang pasti makan kat sini sangat heaven ! aku bagi 10 bintang ! tapi yang istimewanya kat sini , setiap hari menu dia berbeza , haaa contoh la semalam masak lemak udang , esoknye pulak masak lemak ketam .. tapi menu dalam sehari tu sama utk semua orang .. tapi sumpah sedap gila weiiiiii , arghhh lapar la pulak bila teringat 

tapi yang memang wajib korang kena buat kalau nak makan kat warung bunian ni , korang kena booking awal-awal , warung bunian ni always penuh , kalau kau nak datang lenggang-lenggok tanpa booking rasa nya sia-sia je la .. kalau dapat pun atas nasib tapi baik booking la awal-awal , meseg nombor yang tertera kat bawah sekali yee 

so hari tu qaseh pergi dengan kak fiza , kak sue , yanty dan mieza , akhirnya dapat jugak keluar gigirl , dah lama kita tak keluar kan sayang-sayang , rindu bertandang , kali ke dua qaseh dtg sini , first dengan dorang jugak , haa bab2 makan serahkan kat diorang ni jeee , aku tukang mengekor dan makan tapi tak gemuk2 haha .. so menu hari tu adalah ketam ! yahooooo my feveret foeva ever after .. tq korang , luv much ! 
jom tengok menu2 nya .. sedap gila , tak tipu .. nak je mintak resipi tapi konfirm tak dapat hehe


masak lemak ketam 

udang masak merah 'kot' lupa la plak masak apa ni
haa yang ni aku tahu , ayam goreng !
sayur goreng ala warung bunian 

alamat :
WARUNG TAPAK SULAIMAN / BUNIAN
NO 80 A JALAN JAMALUDDIN
DESA PUTRA , SG MERAB
43000 KAJANG SELANGOR 

NO FON : 017-3812246 (meseg / call dia utk booking)
breakfast pun ade , roti canai dia pun sedap .. 
try lah ye . confirm nak datang lagi 
gambar : www.yanty.my

Comments

Ilaasuhailaa said…
adeh..lapaaaanyeee.hehe
lame dop singgoh blog ni.. :)
Hafiz Hafizol said…
Sg Merab kat mana nie. blur-blur lagi lokasi dia hahaha
Sheila Salim said…
Assalamualaikum qaseh.. wahh unik nama kedai ni... terliur tengok makanan.. singgah menabung darlie sini~~~
LM said…
Tq sue.. Akak nk cuba nnt
azwan said…
mana buniannya?hehe..

nak makan kena booking. meme power lah..
Unknown said…
best kan makan sini...sedap gile gulai lemak ketamnye...perghhhhh...selalu g tghari je...xpernh lg g time pagi2..tpi org kate nasi lemak die pun sedap..
Puan Eka said…
bila la nak dapat makan sini ni. kehkehkeh
~* aDawiyah *~ said…
perghhhhhhhh..bestnye ketam masak lemak..meleleh air liur..da le puasa arini uhuhu

jemput jenguk blog sy:)
http://adawiyahakhbar.blogspot.com/
Niena Muhammad said…
tergoda betul tengok ketam tu.. sepit tu cam dok lelambai je
Ooh Deo said…
ayam gureng tu buat lapar..
back to top