Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Tak Puas Hati Dengan Juri Mentor ~

Assalamualaikum...




layan lagu rock yang salma bawak semalam ! 

semalam qaseh tengok mentor ! ingatkan salma markah paling tinggi and boleh masuk final tapi eqa n shiha yang markah paling tinggi ... fikir2 balik rasa macam tak adil pulak sedangkan selama ni salma yang paling tinggi markah ~ hurmmm pelik .. lepas tu pulak tb3 buat pengumuman nak masukkan 3 orang ke final .. akhirnya salma boleh masuk ! what the ! konspirasi apakah ~ juri ni pilih berdasarkan apa ye rupa or bakat ..

kalau lah salma tak dapat masuk ke final semalam memang frust n menyampah sangat lah ! fikir2 balik mesti ni memang dah dirancang kot .. yelah page salma dah 20 ribu lebih fan .. maybe tb3 sengaja buat macam ty mestilah fan salma akan undi lebih kat salma nanti .. so kayoolah tb3 ! huhu apa2 pun hope final nanti salma jadi juara .. ~ jangan lah pilih seseorang tu berdasarkan rupa .. salma dah cuba macam2 lagu dah balada ..irama malaysia ..dangdut , pop rock dan yang paling best bila salma bawak lagu rock ! sedangkan yang lain amek lagu selamat je ..irama n balada .. huh ! waaaaaaaaaaaaaa gerammmnyaaaa...papepun semoga salma jadi juara n buat yang terbaik final nanti ! juri bukak telinga luas2 lah .. juri awam pun sama ..

hati berbicara: 

adat pertandingan ada yang menang n ada yang kalah tapi jangan lah letakkan juara tu kepada orang yang takde bakat juz rupa semata ~ sedangkan yang berbakat di tolak tepi .. macamana industri muzik negara kita nak maju .. cehhh ! pandai2 je qaseh ni .. tapi tu lah kan ..hurmm apa2pun walau salma memang or tak ! peminat salma tetap akan sokong salma.. tetap jadikan salma sebagai juara ... yeahhhhh !

Comments

dik qaseh...naper ni tetiba emo...heheh bawak bertenang dan sabar yer... akak sempat tgk sekali jer mentor ni... tapi tetap minat salma...^^
cheMissy said…
tau xpe...boleh pulak markah Salma 49 je semalam...suara Shiha yg tenggelam dengan Pija & gabungan antara Iqa dengan Fiq yg x sesuai,tu yg boleh dapat markah tinggi...dorang saje nak buat gimik...
zacky786 said…
qaseh peminat fanatik cik salmah nampak... tak amik port pulak psl rancangan mentor ni.. final nanti nk tengok laa siapakah gerangan cik salmah kita ni.. hehe
CikPuanWanda said…
biasa la..adat stesen TV..semua nk kaya je..yg best2 semua kena wat nk kena buang..nk pncing undi la tu
Fahmi Mahat said…
sebetulnya, inilah realiti sebuah realiti show.

takde apa pun yang mustahil.

sebab semuanya atas nama untung.

juara realiti naik ke tak, tu perkara kedua

kan3 :)

yang memerhati,
Fahmimahat
forever love said…
tak sempat nk tgk lagu kedua diowg...
prince pun heran jgk tu..punyalah tinggi salma tarik vokal die..sikit je markah die dapat..
safurara said…
betul tu,rara pon tgk jugak smlm.huh! sabo jelah.mereka ni ada agenda.erra yg metnag tiap2 minggu tak leh masuk final,mmg tak logik kot.huh last2 masuk lak.eeuuuwwww mcm kite ni bodoh je.
bantalbucuk said…
biasala pihak media..suka buat2 suspen camtu..bia diorang cepat kaya..huhu
emarieys said…
oh gitu ke rupanya..akak tk pernah tgk mentor ni dik...hehehe
armando_et said…
SALMA!!SALMA!!SALMA!!... sy dah frust smlm salma kalah.. padahal persembahan dia dah power.... persembahan pertama lagu dato' ct mmg mantop gila...skali time keputusan salma kalah, garu kepala sy smlm.. nsib baik lpas gak pg final...
Ayie Abas said…
MEREKA SEMUA ADALAH JURI YG PROFESIONAL DAN ARIF DLM BIDANG MASING2...ADAT laa KALAU ADA PESERTA YG TAK TERPILIH...~_~
KAMIHIDUP said…
benda ni sebenarnya bukan nak cari bakat, nak kejar untung. :)
YattAkasah said…
tau takpe..cam tak cye gak..ish..kdang mcam plek je..tpi ika tu sore cam tak best langsung kot..cam tak lyak..huhu
mun said…
smlm tgk..rasa sedih gak salma xdpt masuk final.. tapi xsangka tv3 wat pgumuman kan... dapat gak dia masuk..
Sue Izza said…
biasa la qaseh....ni suma bisnes ni...suma dah di rancang pun....
Nuruashia said…
adoilaa...sys tengok mentor hahaha..nuru nk tgk tp sokmo terlepas :P
Ilaasuhailaa said…
mmg terkejut giler salma dapat rendah smlm..ish3..(^^,)
syakirahmn said…
ada jugak yg katamacam tu. diorg nk untung diorg nk suh org undi lg.
Unknown said…
hahaha wowowow , sabo2 jangan ade sifat x puas hati , ngeee , weeeee
qwert. said…
hee , dah lama tak tengok mentor .
Ujang9897 said…
wei..semi final pertama la markah salma rendah..semi ke dua dia tinggi..

semi final pertama mmg markah dia sikit.juri pun komen..

markah bukan kira dari dulu2..

tapi dari semi final..apa la..=)

sebelum ni pun pernah jer final 3 org..., time ajai dulu..=)

so kejutan tu dh mmg boleh agak..=)
Abam 101 said…
separuh akhir pertama semua nyanyi teruk... separuh akhir kedua memang salma tak berapa bagus pun... dah separuh akhir masih nak eksperimen lagi ke dgn pelbagai genre lagu? we are talking about RM100k dan kereta RM120k! salma nyanyi lagu tradisional pun ada slang lagu pop. xde lenggok lor... iqa tau di mana yang dia hebat, dan dia gunakan kelebihan tu...
apapun memang minat salma walaupun prestasi dah banyak menurun dari memula dulu!

peh panjangnya komen!
Unknown said…
aku pon tak reti nak komen sebab aku tak tengok..eheh
mrs kayrul said…
sama la kita...kecewa giler bila dapat tau markah salma rendah jer berbanding shiha dan iqa. geram pun ada...mujur la salma dapat gak g final. Bila tengok komen2 sebelum nie macam ramli ms tak berapa suka dgn salma....ntah la..harap2 salma buat yg terbaik waktu final nanti
nabilah_2908 said…
nk tumpang emo sekali dgn Cik Qaseh boleh tk..?

sy pun tk puas hati....tiba2 je markah Salma boleh jadi yg paling rendah..compare dgn Iqa....

moga2 Salma jadi juara nnti....
Unknown said…
Walaupun tak pernah tonton Mentor musim 5, Awan tetap sokong Salma. Chayokkk...
scha wunny said…
sy pon xpuas ht tengok mentor smlam. mcm de yg dengki je kt salma. perform plg bez dr yg len, tup2 mrkah rendah. tp kan...bez gilerr salma nyanyi lagu rock ngn mohd smlam. hope salma jd juara mentor musim nie