Search

Qaseh Dalia's Blog

Bila Hati Berbicara

Holla !

Anything can email me at dalia_adelia@yahoo.com
I'm Qaseh Dalia

Statistik Blog

Recent Post

Janin menjadi bayi ~

salam satu malaysia...
hurmm ari ni nak share something dr barat...
renung2kan lah kite sbgai org islam...n melayu..
rupe janin




 Tgk mat salleh nie....dpt anak x sempurna pun usaha gak nk bg hidup

smpai besar....tp orang2 kat  Malaysia ni, dpt anak comel2 

buang je mcm sampah  ....hurmmm ape lah nak jadi







hati berbicara : fikirkan lah sejenak... ~

Comments

nazirulhazwan~ said…
wah!!sgt hebat dpt tgk anak membesar luar perot!
NuSaNa NoSa 91 said…
mcm nk termuntah tengok sbb kaler dia merah.. cm darah.. huk3~
tp, mcm tu la manusia.. yg ada anak, tamau hargai.. duk buang2.. klu yg xada anak tu, berusaha nk anak.. emmm.. =.=
caliph shuriken said…
dulu pnah tgk video buang janin, sgguh kjam..

p/s: smpai skrg still rsa speechless bila tingat apa yg ada kt dlm video tu..
Hidayah Hanif said…
huuu...takotnyeeee...hiiihiiii
CeeKeen said…
hurmm...tu la ye dalia..org2 malaysia ni kekadang x brsyukur ngn rezki allah...
Miss PIJAOSIX said…
betol2 terkejut lagi terharu tengok...:)

Allah itu maha berkuasa kan..:)
ghost said…
sebenarnya sikap orang kita(melayu)terlalu malu pada pandangan dan kutukan orang sekeliling selepas membuat onar.Orang kita terlalu takut untuk berdiri di atas kesalahan sendiri.Kita banyak meilih cara hidup barat,tapi sumernya yang teruk,yang dinilai dari segi moral langsung hanya sisipan.Orang kita tidak berada pada tempatnya sebagai pendukung agama...malah terikut2 dengan kebiadapan jahiliyah.
Qaseh Dalia said…
@kObejordan :
hurmmm kat malaysia xdpt nk tgk macam tu..dpt tgk bayi2 yg dibuang je...ape lah nasib baby yg xberdosa
Qaseh Dalia said…
@caliph :
tU lah...dalia xleh tgk video camtu takut hehehe...kesian kan baby
Qaseh Dalia said…
hidayah :
jgn takot ni kuasa Allah ..hehe ade jugak manusia yg punyai sifat belas camni kan...
Qaseh Dalia said…
ceekeen :
ye lah kan ceeken tgk mlysia byk kes buang bayi..kes2 camni xde lak...nak nages ase adehhh

sis pija :
yup Allah yg mencipta segala2nya..~
Qaseh Dalia said…
biskut :
dalia setuju dgn biskut...care yg xbermoral diikut2 tp care yg bermoral xikut langsung
masmurni said…
SubhanAllah, Allah bagi hidup, Allah bagi mati
Anonymous said…
subhanaallah..hidup baby tu..
Qaseh Dalia said…
yes dear..dengan kuase Allah s.w.t hidup baby tu..tp kat malaysia ni hurmmm mcm sampah je campak2 baby
Fleura said…
budak2 yang buang bayi tu x sedar diri and takot duniawi dari takot akhirat..
diorg x nampak hikmah disebalik perbuatan diorg tuh..
tapi ni kuasa Allah S.W.T.
dari janin jd baby.
:D