Ramadhan 1 | Rayyan Meraung di Klinik dan Tak Sempat Masak

2 ulasan:
Assalamualaikum , 

Alhamdulillah masih lagi panjang umur untuk menikmati bulan yang mulia ni bersama suami dan anak , semestinya bila tiba Ramadhan masakan mak lah paling di rindui , makan beramai-ramai juga paling best walaupun bising bango dengan suara anak-anak buah haha tapi best cuma tak luah je kahkah , so aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada korang semua , semoga baik-baik walaupun ada ketika di uji dengan ujian 

Bila bercakap tentang ujian ni , aku dan Rayyan di uji dengan masalah kesihatan , mungkin sebab cuaca panas sangat balik kg tempoh hari sehingga di landai demam , tapi takpe ujian kecil sahaja mungkin untuk mencuci dosa-dosa (aku je la) Rayyan takde dosa lagi kihkih . Lepas 3 hari aku dah mula okay tapi Rayyan mula start muntah teruk dan selsema , demam pulak on off so wajib jugak pergi klinik 


Cerita Ramadhan Pertama agak keletihan sebenarnya sebab .. 

Kitorang keluar rumah dalam pukul 2 ke Klinik , memandangkan badan aku baru nak sihat so keluar lewat sikit lah , sampai sana agak ramai lah pulak manusia huhu bertabahlah tapi sebenarnya yang ramai sebab checkup anak , so tak berkaitan dengan pesakit luar heheh . Dalam pukul 2 lebih sampai klinik hinggalah pukul 4 sebab tunggu ujian darah Rayyan agak lambat , dua kali doc suruh makmal check 

By the way , tak pernah lagi dia demam sampai kena amik darah , so kali pertama lah dia kena amik darah , phewww meraung gak lah , nasib abah dia yang pegang sebab kalau aku pegang konfirm terpelanting .. aku pun serik oiii bila bab kena amik darah time preggy dulu , ni kan budak kecik secoet yang pantang sakit sikit terus menangis , haha meraung lah dia tambah-tambah first time cari urat tak jumpa -_- , cucuk ke dua kali baru jumpa huh 

Aku risau sebab banyak naw nyamuk gigit dia hari tu so macam kebetulan pulak demam , terus risau denggi .. Alhamdulillah tadi result denggi negatif cuma doktor cakap sel darah kuning dia sedikit rendah , aku sebelum ni mana pernah tau ada sel darah kuning oiiii , terus google sebab risau jugak tapi bagi kanak-kanak normal sebab virus nanti ia akan hilang , cuma esok kena pergi lagi amik darah takut tetiba bacaan darah berubah 

Lepastu kan masuk bilik doktor mengadu sambil tunjuk tangan , kata sakit .. haha doktor pulak tolong pujuk sekali .. olololo anak Umi ni 

Pastu selesai semua memang nak pergi cari barang dapur hohoho dapur kosong oik tak sempat nak shopping , selesai semua tak sedar masa berlalu agak pantas .. Rayyan pulak start mengamuk dah , tengok jam dah pukul 6.30 , tapi sempat singgah ke Tesco cari blender kahkah , sempat lagi oikk

Balik rumah dah pukul 7  lebih hoi , memang tak sempat lah nak masak .. Nak singgah PARAM memang taklah dengan Rayyan tak sihat camtu , takpe sediakan sunquick dulu , berbuka dengan air sunquick then lepas tu baru masak .. Begitulah kisah di awal Ramadhan kami , sempat lah masak ikan jaket goreng berlado , ayam goreng dan kacang goreng .. Alhamdulillah kenyang .. 

Tadi pun suami la jadi chef , isteri penolong chef sebab penat sakit pinggang bagai hihihi , okay esok kita masuk udang masak lemak tempoyak yawwww ! 


Luahan Hati :
Doakan Rayyan cepat sembuh ye sayang-sayang .. Best bila Ramadhan ni , aku suka buat blog jadi diari harian Ramadhan.. Tapi atas kerajinan lah hehe okbye 

2 ulasan:

YB Shehan berkata...

gws budak comey

Sunah Sakura berkata...

semoga cepat sembuh rayyan...ibu rayyan pun jaga diri yaa...ku akan menanti udang masak lemak tempoyak mu hari ni..hahha

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com