Bare For Bare Bodycare Set | Rosemary Relaxing and Hydrating Body Wash and Lotion

8 ulasan:
Assalamualaikum ~ 

Bare for Bare Body Care Set | Baru-baru ni aku telah mencuba dua produk dari jenama Bare for Bare dalam penjagaan diri iaitu Rosemary Body Wash dan Rosemary Lotion . First  mencuba body care set yang lain dari yang lain dari segi bau , feel , dan ketenangan yang di peroleh bila menggunanya , terasa diri berada dalam spa gitu .. Mungkin ada yang belum tahu tentang Bare for Bare produk ni kan , so jom kita rungkai haaa dah macam misteri nusantara heheh


Bare for Bare ni sebenarnya inspired & design in Singapore yang memanfaatkan kebaikan-kebaikan alam semulajadi tulen dan organik .. selama berabad-abad formula botani banyak menyembuhkan pelbagai penyakit dan juga meningkatkan mood , thats why Bare for Bare mengambil pendekatan alam semulajadi kerana percaya ia mampu memberi kekuatan penyembuhan , so it is a Botanical Home Spa !
Oh ye sekarang , Bare for Bare dah bertapak di Malaysia tau , last nanti aku share di mana korang boleh dapatkan produk ni , okay ? Sabar jap dan teruskan membaca hehe .. Bila bercerita tentang alam semulajadi ni , ia sememangnya organik dan bebas dari Paraben , aku percaya ia mampu memberi si pemakai berasa lebih tenang dan selamat di samping memberi kelebihan kepada kulit .. 

Hadir dalam 4 variasi :
πŸ’› Rosemary
πŸ’› Lemongrass & Ginger 
πŸ’› Bergamot & Geranium 
πŸ’› Green Tea

Bau lotion dan bodywash ni lain dari yang biasa aku pakai , dan tak pernah lagi cuba produk yang ada ektrak Rosemary dan juga tak tahu macamana bau dan rasa nya sebelum ni .. so bau nya lebih kurang macam minyak essential ,uols know kan  minyak ni bukanlah wangi sangat kan tapi ia mampu bagi kita rasa relax , tenang , cool gitu ..Bagus untuk aku yang cepat stress dan masuk umur 30 an ni kan ~

Rosemary Relaxing and Hydrating Body Wash 

Oh ye aku betul-betul suka dengan packaging produk ni sebab ia nampak classy dan eklusif juga di datangkan dengan 2 saiz iaitu 300 ml dan 500 ml , jadi aku punya ni adalah 300ml .. kecil , sederhana tak memberatkan beg untuk di bawa ke mana pun .. 

Apa sebenarnya kegunaan Rosemary ni ? Selain dari campuran 100 peratus ektraks botani , Rosemary dapat mencegah kerosakan kulit dan memberi penyembuhan dengan menghilang bakteria dan kulat , selain tu dapat mengunci kelembapan kulit selama 24 jam , melegakan ketegangan dan juga membantu meningkatkan pengeluaran kolagen yang sihat . 


Bestnya walaupun beberapa jam selepas mandi , bauan yang menenangkan tu masih ada dan terasa sangat segar , ia memang tak memberi kesan berangin atau pun sejuk tapi bauan tu aku sangat impress lah , walaupun guna satu pam je dan yes kulit terasa lembab sepanjang hari .. Lagi best , lepas mandi apply pula lotion ~
 
Teksturnya sangat ok ,  guna sedikit / satu pam tu pun dah cukup memadai 

Rosemary Relaxing & Hydrating lotion 

Kelebihan lotion ni sama juga macam body wash tadi , dapat  mencegah kerosakan kulit dan memberi penyembuhan dengan menghilang bakteria dan kulat , selain tu dapat mengunci kelembapan kulit selama 24 jam , melegakan ketegangan dan juga membantu meningkatkan pengeluaran kolagen yang sihat 


πŸ’œ 100% botanical extract 
πŸ’œ Infused with pure essential oil 
πŸ’œ Paraben Free 
πŸ’œ 24 hours moisture lock 
πŸ’œ Halal certified 
πŸ’œ Alcohol free
πŸ’œ SLES free
πŸ’œ Colourant free

 Tekstur losyen ni sangat lah tidak melekit dan sangat cepat meresap ke dalam kulit tapi ia tidak mengeringkan tau , bila aku sentuh pun terasa lembut dan lembab .. 

Selain dari body care set ni , Bare for Bare juga ada produk - produk lain yang sangat bagus yang korang boleh pilih seperti :

πŸ’š Body Lotion Collection 
πŸ’š Body Wash Collection
πŸ’š Body Scrub 
πŸ’š Body Care Set
πŸ’š Hair Syampoo Collection
πŸ’š Hair Conditioner Collection
πŸ’š Hair Care Set
 

Mana Nak Dapat kan Bare for Bare Produk ni ?



Okay , korang tak perlu susah-susah nak beli dari Singapore .. Boleh dapatkan di :

Local ecommerce marketplaces
πŸ’š LAZADA (http://www.lazada.com.my/shop/ecobliss
πŸ’š SHOPEE (https://shopee.com.my/shop/15927978/)
πŸ’š 11 STREET (http://www.11street.my/store/bare)

Official Website

Worldwide delivery
www.bareforbare.com


Official Facebook Page (International)
https://www.facebook.com/bare4bare/


Official Facebook Page (Taiwan)
https://www.facebook.com/bare4bare/tw


Instagram
https://www.instagram.com/bareforbare/


Physical Outlets: 


Available in Parkson PLAY UP Advance Fahrenheit88
Available in SASA Outlet (Malaysia)
-Sasa outlets (26 outlets throughout Malaysia


8 ulasan:

msredcheesecake berkata...

memang nampak eksklusif... rosemary tu mesti wangi

ina berkata...

emm..mesti relax kan lepas gunakan mandian ni.. macam best jer, kalo sape yang susah tidur malam,boleh mandi guna ni dl ya

Ummi Hanie berkata...

salam, suka baca review tuan tanah...

boleh bisik2 TnC nak minta review dak? :)

Cik Nis berkata...

Salam kenalan, nice blog & review ;)

mas saari berkata...

Wahhh bau lemongrass & ginger mesti best!

Akif Imtiyaz berkata...

Wowww macam best jer ni..

Lisa Nurulain berkata...

bara bara bara bere bre bere.. haah ingtkan lagu tu . wah.. skincare baru ye.. tk pernah try lagik

Nadia Johari berkata...

Pergh menarik betul...mesti best ni

Catatan Popular

No reproduction of the materials from this website and its accompanying associative social media channels are to be used in other third party sites without written a consent by Qaseh Dalia

All images, text and video content used must first be given permission by author.

For further inquiries, shoot an email at:
dalia_adelia@yahoo.com
@2010 | www.qasehdalia.com